logo logo نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی با ما در تماس باشید 021-91003098021-91003098

علت آمپر کشیدن کولرگازی

علت آمپر کشیدن کولرگازی
زمان مطالعه: 5 دقیقه
comment
دیدگاه و تجربیات شما برای ما ارزشمند است!

شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت آمپر کشیدن کولرگازی به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.

مشاوره آنلاین

کولرهای گازی یکی از کاربردی ترین لوازم سرمایشی می باشد و در برخی مواقع دچار مشکلاتی خواهد شد که یکی از رایج‌ ترین آنها، آمپر کشیدن بیش از حد دستگاه است. این مشکل، نه تنها مصرف برق را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند به قطعات داخلی کولر گازی آسیب جدی وارد کند. در این مقاله از آی پی امداد، به بررسی علت آمپر کشیدن کولرگازی می‌پردازیم و راهکارهایی برای رفع این مشکل ارائه می‌دهیم. در صورتی که با جریان کشیدن بیش از حد دستگاه خود مواجه شده اید، می توانید با شماره 02158941 یا 02191003098 تماس گرفته و از تعمیرکاران مجرب آی پی امداد جهت تعمیر کولرگازی خود کمک بگیرید.

کاربران گرامی؛ شما می توانید سوالاتتان را در زمینه علت آمپر کشیدن کولرگازی در بخش نظرات این مطلب و یا بخش پرسش و پاسخ سایت آی پی امداد مطرح کنید تا کارشناسان مجموعه در اسرع وقت به آنها پاسخ دهند.

ویدئو علت آمپر کشیدن کولرگازی

در ویدیو آموزشی زیر، تکنسین متخصص آی پی امداد به‌ طور کامل و ساده علت آمپر کشیدن کولرگازی را بررسی می‌کند تا دلیل افزایش مصرف برق و مشکلات احتمالی موتور را بهتر بشناسید. با این آموزش تخصصی، می‌توانید به‌ موقع اقدام کرده و از آسیب‌های جدی به دستگاه جلوگیری کنید.

منظور از آمپر کشیدن کولر گازی چیست؟

آمپر کشیدن کولر گازی به معنای مصرف بیش از حد جریان الکتریکی توسط دستگاه است. هر کولر گازی با توجه به ظرفیت و نوع خود، مقدار مشخصی آمپر مصرف می‌کند. زمانی که کولر گازی بیش از این مقدار آمپر مصرف کند، اصطلاحاً گفته می‌شود که آمپر می‌کشد.

  • آمپر کشیدن منجر به افزایش قابل توجه مصرف برق و در نتیجه افزایش هزینه های قبض برق می شود.
  • مصرف بیش از حد برق می تواند به قطعات داخلی کولر گازی به ویژه کمپرسور آسیب برساند و طول عمر دستگاه را کاهش دهد.
  • همچنین آمپر کشیدن می تواند منجر به گرم شدن بیش از حد سیم کشی و ایجاد خطر آتش سوزی شود.

اگر متوجه شدید که کولر گازی شما آمپر می کشد، بهتر است هر چه سریعتر با یک تکنسین متخصص تماس بگیرید تا مشکل را بررسی و رفع کند.

منظور از آمپر کشیدن کولر گازی چیست

توصیه آی پی امداد در صورتی که کولر گازی بیش از حد معمول آمپر می‌کشد، توصیه می‌شود دستگاه را سریعا خاموش کرده و تا زمان بررسی توسط تکنسین متخصص آی پی امداد از راه‌اندازی مجدد آن خودداری شود. ادامه کار در این وضعیت ممکن است منجر به آسیب جدی به کمپرسور شود.

نشانه‌های جریان کشیدن کولر گازی

آمپر کشیدن کولر گازی به معنای مصرف بیش از حد جریان برق توسط دستگاه است. این مشکل می‌تواند نشانه‌ای از وجود نقص فنی در کولر گازی باشد و در صورت عدم رسیدگی، منجر به آسیب‌های جدی به دستگاه و حتی آتش‌سوزی شود. نشانه‌های جریان کشیدن کولر گازی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

1. پریدن فیوز

  • یکی از بارزترین علائم آمپر کشیدن، پریدن مکرر فیوز برق است.
  • اگر فیوز برق به طور مداوم می‌پرد، احتمالا کولر گازی جریان برق بیشتری نسبت به حد مجاز مصرف می‌کند.

2. افت ولتاژ

  • کاهش ناگهانی ولتاژ برق در هنگام روشن شدن کولر گازی، می‌تواند نشان دهنده آمپر کشیدن دستگاه باشد.

3. گرم شدن بیش از حد بدنه

  • گرم شدن غیرطبیعی بدنه کولر گازی، به خصوص در قسمت کمپرسور، می‌تواند نشانه‌ای از آمپر کشیدن باشد.

4. صدای غیرطبیعی

  • ایجاد صدای غیرطبیعی و لرزش بیش از حد کولر گازی، در برخی موارد می‌تواند از علائم آمپر کشیدن باشد.

5. کاهش خنک کنندگی

  • اگر کولر گازی شما به اندازه قبل خنک نمی‌کند، ممکن است به دلیل آمپر کشیدن و عدم عملکرد صحیح کمپرسور باشد.

6. بوی سوختگی

  • استشمام بوی سوختگی از کولر گازی، نشانه‌ای از گرم شدن بیش از حد قطعات و احتمالاً آمپر کشیدن است.

7. مشکل در روشن شدن

  • اگر کولر گازی به سختی روشن می‌شود یا اصلا روشن نمی‌شود، ممکن است به دلیل آمپر کشیدن و اختلال در عملکرد قطعات الکتریکی باشد.

8. مصرف برق زیاد

  • وقتی کولر گازی آمپر بیشتری می‌کشد، یعنی جریان برق بیشتری مصرف می‌کند و در نتیجه، قبض برق شما افزایش می‌یابد.
توصیه آی پی امداد بررسی میزان جریان مصرفی کولر گازی باید با دستگاه آمپرمتر استاندارد و براساس مقادیر درج‌ شده روی پلاک کمپرسور انجام شود. در صورت نداشتن تخصص یا ابزار کافی، توصیه می‌شود از خدمات تعمیرکاران مجرب آی‌ پی امداد استفاده نمایید تا از آسیب‌های احتمالی به قطعات دستگاه جلوگیری شود.

6 علت بالا رفتن آمپر کولر گازی پنجره ای و اسپیلت + راه‌حل

در ادامه به بررسی دلایلی که باعث بالا رفتن آمپر کولر گازی یا جریان کشیدن دستگاه می شوند را به صورت کامل مورد بررسی قرار داده ایم:

علت خرابی
  1. کثیف بودن فیلترها
  2. مشکل در کمپرسور
  3. گرفتگی کندانسور یا اواپراتور
  4. مشکل در سیم‌کشی
  5. کمبود گاز مبرد
  6. ایراد در خازن

در ادامه هریک از این دلایل و راه حل های رفع مشکل را بررسی خواهیم کرد.

1. کثیف بودن و مسدود شدن فیلترهای هوا

فیلترهای کثیف و مسدود جریان هوا را به شدت کاهش می دهند. این مسئله باعث می شود که کولر گازی برای خنک کردن محیط، بیشتر کار کند و در نتیجه، آمپر بیشتری مصرف کند. مسدود شدن فیلترها، فشار را در سیستم کولر گازی افزایش می دهد. این فشار اضافی، به کمپرسور فشار وارد کرده و باعث افزایش مصرف آمپر می شود.

راه حل
  • فیلترهای هوا را به طور منظم، حداقل هر یک تا سه ماه یکبار، تمیز یا تعویض کنید.
  • در مناطقی با گرد و غبار زیاد، ممکن است نیاز به تمیز کردن فیلتر کولر گازی یا تعویض آنها به دفعات بیشتری باشد.
  • به طور منظم، کولر گازی خود را توسط یک تکنسین متخصص سرویس کنید.
  • تکنسین، علاوه بر تمیز کردن فیلترها، سایر قطعات کولر گازی را نیز بررسی و در صورت نیاز، تعمیر یا تعویض می کند.

1. کثیف بودن و مسدود شدن فیلترهای هوا

2. مشکل در کمپرسور

کمپرسور وظیفه فشرده‌سازی گاز مبرد و گردش آن در سیستم را بر عهده دارد. با گذشت زمان و استفاده مکرر، قطعات داخلی کمپرسور فرسوده شده و عملکرد آن دچار اختلال می‌شود. همچنین کمبود یا آلودگی روغن کمپرسور، باعث افزایش اصطکاک و گرم شدن بیش از حد قطعات داخلی می‌شود. خرابی سیم‌پیچ‌های کمپرسور یا اتصالات الکتریکی نیز می‌تواند منجر به افزایش جریان برق مصرفی شود. هنگامی که کمپرسور به هر دلیلی دچار مشکل می‌شود، برای انجام وظیفه خود به انرژی بیشتری نیاز دارد. این افزایش انرژی، به صورت افزایش جریان برق (آمپر) نمایان می‌شود.

راه حل

رفع مشکل آمپر کشیدن ناشی از خرابی یا کار نکردن کمپرسور کولر گازی، نیاز به تخصص و تجربه دارد. اقدامات زیر باید توسط یک تکنسین مجرب انجام شود:

  1. تکنسین باید کمپرسور را از نظر ظاهری، صدای عملکرد و میزان آمپر مصرفی بررسی کند.
  2. اندازه‌گیری فشار گاز مبرد، می‌تواند به تشخیص مشکلات مربوط به گاز و کمپرسور کمک کند.
  3. بررسی سطح و کیفیت روغن کمپرسور، برای اطمینان از روانکاری مناسب قطعات داخلی ضروری است.
  4. تست سیم‌پیچ‌های کمپرسور و اتصالات الکتریکی، برای تشخیص مشکلات الکتریکی احتمالی انجام می‌شود.
  5. در صورت تشخیص خرابی کمپرسور، بسته به میزان آسیب، ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض کمپرسور باشد.

2. مشکل در کمپرسور

3. گرفتگی کندانسور یا اواپراتور

گرفتگی کندانسور یا اواپراتور کولر گازی، یکی از دلایل اصلی آمپر کشیدن و افزایش مصرف برق دستگاه است. کندانسور و اواپراتور، وظیفه تبادل حرارت با محیط را بر عهده دارند. گرفتگی این قطعات، مانع از این تبادل حرارتی شده و باعث افزایش دمای گاز مبرد می‌شود. وقتی کندانسور کثیف باشد، کویل‌های آن نمی‌توانند گرما را به درستی به بیرون منتقل کنند. این موضوع باعث می‌شود که دمای گاز مبرد بالا برود و در نتیجه، فشار داخل سیستم افزایش یابد. افزایش فشار، کمپرسور را مجبور می‌کند تا با توان بیشتری کار کند که منجر به افزایش آمپر مصرفی می‌شود.

راه حل

برای رفع این مشکل، انجام اقدامات تخصصی زیر توسط یک تکنسین مجرب ضروری است:

  • تکنسین باید با استفاده از مواد شوینده مخصوص و فشار آب مناسب، کویل‌های کندانسور و اواپراتور را به طور کامل تمیز کند.
  • در این مرحله، باید دقت شود که به پره‌های ظریف این قطعات آسیبی وارد نشود.
  • همچنین باید عملکرد این فن‌ها را بررسی کرده و در صورت نیاز، آنها را تعمیر یا تعویض کند.
  • در برخی موارد، گرفتگی کندانسور یا اواپراتور می‌تواند منجر به تغییر فشار گاز مبرد شود. تکنسین باید فشار گاز را بررسی کرده و در صورت نیاز، آن را تنظیم کند.

3. گرفتگی کندانسور یا اواپراتور

توصیه آی پی امداد پیشنهاد می‌شود پیش از شروع فصل تابستان، سرویس کامل کولرگازی توسط تکنسین آی پی امداد انجام شود تا از افزایش فشار و آمپر مصرفی جلوگیری گردد.

4. مشکل در سیم کشی

اگر سیم‌های استفاده شده برای کولر گازی نازک‌تر از حد استاندارد باشند، مقاومت الکتریکی آن‌ها افزایش می‌یابد. این افزایش مقاومت باعث می‌شود جریان بیشتری از سیم‌ها عبور کند تا کولر گازی بتواند به توان مورد نیاز خود برسد. در نتیجه، آمپر مصرفی دستگاه بالا می‌رود. همچنین اتصالات شل یا ضعیف در سیم‌کشی، مانند محل اتصال سیم‌ها به ترمینال‌ها یا فیوزها، باعث ایجاد مقاومت در مسیر جریان برق می‌شود. این مقاومت نیز مانند سیم‌های نازک، منجر به افزایش آمپر مصرفی می‌شود. سیم‌های پوسیده یا دارای روکش آسیب‌ دیده، می‌توانند باعث ایجاد اتصال کوتاه یا افزایش مقاومت در مسیر جریان برق شوند. این مشکلات نیز منجر به آمپر کشیدن کولر گازی می‌شوند.

راه حل
  • تکنسین باید سیم‌کشی کولر گازی را به طور کامل بررسی کند و در صورت نیاز، سیم‌های نازک یا آسیب‌ دیده را با سیم‌های مناسب و استاندارد تعویض کند.
  • تمام اتصالات سیم‌کشی، از جمله اتصالات ترمینال‌ها، فیوزها و کلیدها، باید به دقت بررسی و محکم شوند. اتصالات شل یا ضعیف باید ترمیم یا تعویض شوند.
  • در صورت امکان، طول سیم‌کشی کولر گازی باید کاهش یابد. این کار باعث کاهش مقاومت و افت ولتاژ می‌شود.
  • باید از فیوز مناسب با آمپر مصرفی کولر گازی استفاده شود. فیوز نامناسب می‌تواند باعث پریدن فیوز یا آسیب به سیم‌کشی شود.
نکات ایمنی نوسانات ولتاژ برق شهری یکی از عوامل شایع آمپر کشیدن کولر گازی محسوب می‌شود. به کاربران توصیه می‌شود حتماً از محافظ ولتاژ استاندارد و مناسب برای کولر گازی استفاده کرده و وضعیت سیم‌کشی داخلی دستگاه به‌طور دوره‌ای بررسی شود.

5. کمبود گاز مبرد

وقتی گاز مبرد کم باشد، کمپرسور باید بیشتر کار کند تا فشار مورد نیاز برای خنک کردن محیط را ایجاد کند. این کار بیشتر باعث افزایش فشار و آمپر مصرفی کمپرسور می‌شود.  همچنین کمبود گاز مبرد می‌تواند باعث گرم شدن بیش از حد کمپرسور شود. در این حالت، کمپرسور برای جلوگیری از آسیب دیدن، جریان برق بیشتری مصرف می‌کند که منجر به افزایش آمپر می‌شود.

راه حل
  • اولین قدم، تشخیص دقیق محل نشتی گاز مبرد است. این کار باید توسط یک تکنسین متخصص با استفاده از تجهیزات مخصوص انجام شود.
  • روش‌های مختلفی برای تشخیص نشتی وجود دارد، از جمله استفاده از دستگاه‌های تشخیص نشتی الکترونیکی، محلول‌های نشتی‌یاب و گازهای ردیاب.
  • پس از تشخیص محل نشتی، باید آن را به طور کامل رفع کرد. این کار ممکن است شامل جوشکاری، تعویض قطعات آسیب‌دیده یا استفاده از مواد درزگیر مخصوص باشد.
  • رفع نشتی باید توسط یک تکنسین ماهر و با تجربه انجام شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
  • پس از رفع نشتی، باید گاز مبرد از دست رفته را شارژ کرد. این کار باید با دقت و توسط یک تکنسین متخصص انجام شود.
  • مقدار گاز مبرد مورد نیاز برای هر کولر گازی متفاوت است و باید طبق مشخصات فنی دستگاه شارژ شود.
  • قبل از شارژ گاز کولرگازی، تکنسین باید از تخلیه کامل سیستم از گاز قبلی و رطوبت اطمینان حاصل کند.

5. کمبود گاز مبرد

هشدار فرآیند شارژ گاز کولر گازی باید توسط تعمیرکار مجاز آی پی امداد و با استفاده از تجهیزات دقیق و تحت شرایط استاندارد (نظیر وکیوم کامل و شارژ وزنی) انجام شود. تزریق نادرست گاز مبرد می‌تواند منجر به افزایش فشار در سیکل، آسیب به کمپرسور و خطرات ایمنی جدی شود.

6. ایراد در خازن

خازن‌ها با گذشت زمان یا در اثر عوامل مختلفی مانند گرما، رطوبت یا نوسانات برق، ظرفیت خود را از دست می‌دهند. کاهش ظرفیت خازن به معنای کاهش توانایی آن در تامین انرژی لازم برای راه‌اندازی موتور کمپرسور و فن‌ها است. در صورت خرابی خازن کولر گازی، موتور برای راه‌اندازی و کارکردن، جریان بیشتری از برق می‌کشد تا کمبود انرژی را جبران کند، که این امر منجر به افزایش آمپر مصرفی می‌شود. در برخی موارد، خازن ممکن است دچار اتصال کوتاه یا نشتی شود. این امر باعث می‌شود که جریان برق به طور مستقیم از خازن عبور کرده و به موتور برسد، بدون اینکه به طور کامل توسط خازن تنظیم شود. این وضعیت نیز منجر به افزایش جریان و آمپر مصرفی می‌شود و می‌تواند به موتور آسیب برساند.

راه حل
  • برای تشخیص دقیق مشکل، باید خازن توسط یک تکنسین متخصص با استفاده از دستگاه‌های اندازه‌گیری مناسب، مانند مولتی‌متر، تست شود.
  • در تست خازن کولر گازی، ظرفیت خازن و وضعیت سلامت آن بررسی می‌شود.
  • در صورت تشخیص خرابی خازن، باید آن را با یک خازن جدید با ظرفیت و ولتاژ مناسب تعویض کرد.
  • تعویض خازن باید توسط یک تکنسین مجرب انجام شود؛ زیرا کار با برق خطرناک است و نیاز به دانش و مهارت دارد.

6. ایراد در خازن

6 علت آمپر کشیدن موتور کولر گازی + راه‌حل

علت آمپر کشیدن موتور کولر گازی (یعنی بالا رفتن جریان مصرفی کمپرسور بیش از حد نرمال) معمولا به چند دلیل فنی مربوط می‌شود که در ادامه همراه با توضیح دقیق و راه‌حل ارائه می‌دهیم:

علت خرابی

1. خرابی خازن راه‌انداز یا دائم‌ کار

  • وقتی خازن ضعیف می‌شود، کمپرسور برای استارت زدن باید جریان بیشتری بکشد.

2. افزایش دمای محیط یا کثیفی کندانسور

  • وقتی دمای اطراف بالا می‌رود یا کندانسور (رادیاتور بیرونی) کثیف باشد، فشار گاز بالا می‌رود و در نتیجه کمپرسور برای کار کردن فشار بیشتری تحمل می‌کند.

3. گرفتگی یا نشتی در مدار گاز

  • اگر گاز کولر گازی کم باشد یا مسیر آن دچار گرفتگی شده باشد، کمپرسور تحت فشار بیشتر قرار می‌گیرد.

4. اتصال نادرست یا نوسان برق

  • نوسانات ولتاژ یا اتصال اشتباه سیم‌ک شی باعث افزایش جریان مصرفی می‌شود.

5. نیم‌سوز شدن موتور کمپرسور

  • اگر سیم‌ پیچ‌های داخلی آسیب ببینند یا عایق‌بندی آن‌ها از بین برود، جریان مصرفی غیرعادی بالا می‌رود.

6. خرابی فن کندانسور یا پنل داخلی

  • اگر فن به‌ درستی کار نکند، تهویه مناسب انجام نمی‌شود و فشار روی کمپرسور بیشتر می‌شود.

راه‌حل رفع مشکل آمپر کشیدن کمپرسور کولر گازی

راه حل
  • با یک مولتی‌ متر در حالت تست ظرفیت (µF) ظرفیت واقعی خازن کولر را اندازه بگیرید.
  • اگر مقدار اندازه‌ گیری‌ شده بیش از 10 درصد کمتر از مقدار درج‌شده روی بدنه خازن باشد، خازن خراب است.
  • در صورت وجود خازن دوگانه (کمپرسور + فن)، بهتر است هر دو تست و در صورت لزوم تعویض شوند.
  • با استفاده از آب با فشار متوسط و یک برس نرم، پره‌های آلومینیومی کندانسور را از بالا به پایین تمیز کنید. از مواد شوینده مخصوص کندانسور هم می‌توان استفاده کرد.
  • مطمئن شوید که یونیت بیرونی در فضای باز و دارای گردش هوای کافی قرار گرفته باشد؛ از نصب آن در فضای کاملاً بسته یا پشت پنجره پرهیز شود.
  • اگر احتمال نشتی گاز وجود دارد، با کف صابون یا نشت‌ یاب دیجیتال نشتی را بررسی کنید.
  • پس از رفع نشتی، مدار را وکیوم کامل (حدود 15 دقیقه) کرده و سپس گاز به‌ صورت وزنی شارژ شود.
  • اتصالات داخلی جعبه برق، ترمینال کمپرسور، کلیدهای قطع‌ و صل و سیم‌کشی از پنل تا کندانسور را بررسی کنید تا مطمئن شوید اتصال شل یا سوختگی ندارد.
  • با آمپرمتر انبری (کلمپ متر) جریان واقعی کمپرسور را اندازه بگیرید و با پلاک کمپرسور مقایسه کنید.
  • اگر جریان بالاتر از مقدار مجاز است و سایر عوامل (خازن، گاز، فن) سالم‌اند، احتمال نیم‌ سوز بودن وجود دارد.
  • سپس خود موتور فن را با تست اهم یا با برق مستقیم بررسی و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.

آمپر کشیدن موتور کولر گازی

هشدار کار با برق، آمپرمتر و گاز مبرد نیاز به تخصص دارد. از دستکاری شخصی خودداری کنید. برای تست یا تعمیر تخصصی، حتما از تعمیرکار مجاز آی پی امداد کمک بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از آمپر کشیدن کولر گازی

بالا رفتن آمپر کولر گازی مشکلی رایج است که می‌تواند منجر به افزایش مصرف برق، کاهش عمر دستگاه و حتی آسیب به قطعات آن شود. در ادامه به برخی از راهکارهای پیشگیری از آمپر کشیدن کولر گازی اشاره می‌کنیم:

توصیه آی پی امداد
  • فیلترهای کولر گازی را به طور منظم (حداقل هر دو هفته یکبار در فصل استفاده) تمیز کنید.
  • کویل‌های کندانسور و اواپراتور نیز باید به طور مرتب تمیز شوند. گرد و غبار و آلودگی، مانع از تبادل حرارت مناسب می‌شوند و باعث افزایش فشار بر کمپرسور می‌شوند.
  • سطح گاز مبرد را به طور دوره‌ای توسط یک تکنسین متخصص بررسی و در صورت نیاز، شارژ کنید.
  • قطعات متحرک مانند موتور فن و کمپرسور، باید به طور دوره‌ای روغن‌کاری شوند تا از اصطکاک و افزایش آمپر مصرفی جلوگیری شود.
  • ظرفیت مناسب کولر گازی را با توجه به متراژ و شرایط محیطی انتخاب کنید.
  • نصب نادرست کولر گازی، می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی از جمله آمپر کشیدن شود. نصب دستگاه را به یک تکنسین متخصص بسپارید.
  • نوسانات برق، می‌توانند به قطعات الکتریکی کولر گازی آسیب برسانند و باعث افزایش آمپر مصرفی شوند. از یک محافظ برق مناسب برای کولر گازی استفاده کنید.
  • سیم‌کشی نامناسب و معیوب، می‌تواند باعث افت ولتاژ و در نتیجه آمپر کشیدن کولر گازی شود. سیم‌کشی را توسط متخصص آی پی امداد بررسی و در صورت نیاز اصلاح کنید.

برای رفع مشکل آمپر کشیدن کولر گازی با کجا تماس بگیریم؟

همراهان گرامی آی پی امداد، از اینکه تا انتهای مطلب با ما همراه بودید، از شما سپاسگذاریم. در این مطلب در مورد آمپر کشیدن کولرگازی گفتیم. حال میدانیم که آمپر کشیدن به معنای جریان برق مصرفی توسط یک دستگاه است. در صورتی که یک کولرگازی آمپر کشیدن زیادی داشته باشد، به معنای این است که دستگاه برق بیشتری مصرف می ‌کند تا بتواند درست کار کند. افزایش آمپر کشیدن معمولاً نشان دهنده وجود مشکلی در کارکرد دستگاه است، مانند انسداد در لوله‌ها، کثیف بودن قطعات، خرابی در سیستم و یا فشار بالای گاز در داخل سیستم. در مورد معایب این اتفاق برای دستگاه نیز گفتیم. به همین دلیل، اگر کولرگازی شما آمپر میکشد، بهتر است توسط تعمیرکار مجرب آی پی امداد بررسی شود. در صورت نیاز به تعمیر کولرگازی خود می توانید با شماره 02158941 یا 02191003098 تماس بگیرید.

4.5/5 - (6 امتیاز)

در بحث و گفتگوی این مقاله شرکت کنید!

کاربر عزیز لطفا قبل از ارسال دیدگاه حتما به نکات زیر توجه نمایید:

  • سوال شما توسط تعمیرکاران آی پی امداد پاسخ داده می شود.
  • لطفاً سوال خود را با جزئیات کامل مطرح کنید تا بتوانیم بهترین راهنمایی را به شما ارائه دهیم.
  • در صورتی که ایمیل خود را صحیح وارد نمایید، بعد از پاسخ از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی خواهد شد.
در بحث‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!
دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
در صورتی که ایمیل ندارید، لطفاً ایمیل "test@ipemdad.com" را وارد کنید. ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست

  • سید مهدی 01 تیر 1404

    با سلام و خسته نباشید یه کولر گازی ۲۴ هزار دارم در طول روز یک الی دو بار زمان که موتور میخواد زیر بار بره کل برق خونه افت ولتاژ پیدا می‌کنه که محافظ خودش و حتی بقیه وسایل برقی از مدار خارج میشن خازن رو هم عوض کردم اما بعد از دو روز دوباره همین مشکل رو داره ممنون میشم راهنمایی کنید .با سپاس

    پاسخ دادن
    • آی پی امداد 02 تیر 1404

      درود سید مهدی عزیز 😌 مشکل افت ولتاژ و قطع شدن برق وقتی کولر گازی ۲۴ هزار موتور زیر بار میره، معمولا به این دلایل هست: ⚡️ احتمال خرابی یا افت کیفیت کابل برق یا اتصالات کولر ⚡️ مشکل در خازن استارت یا خرابی برد فرمان که باعث کشیدن آمپر زیاد میشه ⚡️ موتور یا کمپرسور کولر دچار آسیب شده و جریان بالایی میکشه ⚡️ فیوز یا محافظ برق مناسب و قوی برای کولر نصب نشده ✅ راهکار: • سیم‌ کشی و اتصالات کولر رو کامل بررسی و اگر فرسوده یا نازک هست تعویض کن • حتما از یک محافظ برق با ظرفیت کافی برای کولر استفاده کن • در صورت امکان، از تکنسین حرفه‌ای برای تست دقیق کمپرسور، خازن و برد کمک بگیر • دقت کن کولر در حالت تمیز و بدون گرفتگی فیلترها باشه چون فشار کاری زیاد میشه اگر مشکل همچنان ادامه داشت، حتما با آی‌پی‌امداد تماس بگیر تا تکنسین متخصص بررسی و رفع عیب رو برات انجام بده 👨‍🔧

      پاسخ دادن
  • محمد 25 خرداد 1404

    با سلام و خسته نباشید خدمت متخصصین آی پی امداد یک کولر اسپلیت ۳۶۰۰۰دارم آمپر بالای می‌کشد وارور p2نمایش داده میشود لطفاً راهنمایی بکنید

    پاسخ دادن
    • آی پی امداد 25 خرداد 1404

      درود محمد عزیز 😌 ارور P2 در کولر گازی معمولا به پر بودن مخزن آب درین یا مشکل در تخلیه آب کندانسور مربوطه، اما چون گفتی آمپر بالا هم میکشه، چند مورد باهم باید بررسی بشه ⚠️ 🔌 کند بودن یا نیم‌ سوز بودن فن یونیت خارجی → باعث افزایش فشار و مصرف برق میشه 💧 انسداد مسیر درین یا پر بودن سینی آب تخلیه → ارور P2 ظاهر میشه 🌡️ کثیفی شدید کندانسور یا فیلترها → باعث افزایش فشار کمپرسور و آمپر بالا میشه 🌀 کم بودن گاز یا نشتی گاز → باعث کارکرد نرمال نبودن کمپرسور میشه ✅ پیشنهاد: فیلترها و پنل داخلی رو تمیز کن مسیر آب تخلیه رو چک و تمیز کن برق ورودی رو بررسی کن (نوسان یا ضعیف بودن برق هم میتونه مشکل‌ ساز باشه) اگه مشکل همچنان باقیه، احتمال زیاد باید توسط تکنسین بررسی بشه 👨‍🔧 میتونی از خدمات آی‌پی‌امداد استفاده کنی تا آمپر کمپرسور، فن‌ها، برد و گاز کولر دقیق بررسی و رفع عیب بشه

      پاسخ دادن
  • سجاد 24 خرداد 1404

    با سلام کولر 18هزار پنجره ای دارم بعد چند ساعت کار بخصوص توی اوج گرمای ظهر یهویی آف میکنه و دیگه به موتور نمیره . دوشاخش هم خیلی داغ میکنه مشکلش از چیه

    پاسخ دادن
    • آی پی امداد 24 خرداد 1404

      درود سجاد عزیز 😌 مشکلی که گفتی معمولا به چند مورد رایج برمیگرده: ⚡️ داغ شدن دوشاخه نشونه‌ آمپر کشیدن زیاده یا اینکه پریز و دوشاخه کیفیت خوبی ندارن و خوب اتصال برقرار نمیشه 🌡️ تو اوج گرما، کمپرسور فشار زیادی تحمل میکنه و اگه خازن ضعیف باشه یا تهویه کافی نباشه، کمپرسور از مدار خارج میشه 🔌 رله اورلود (محافظ دما روی موتور) وقتی کمپرسور بیش از حد داغ بشه، اون رو قطع می‌کنه تا آسیب نبینه 🧯 همچنین اگر سیم‌ کشی داخلی کولر ضعیف یا فرسوده باشه، باعث داغی و قطع شدن خودکار میشه راه‌حل: ✅ اول از همه دوشاخه و پریز رو با یه مدل صنعتی یا با سیم ضخیم‌تر جایگزین کن ✅ خازن کولر رو تست یا تعویض کن (حتی اگه ظاهرش سالمه) ✅ از تمیز بودن کامل کندانسور (رادیات بیرونی) و جریان هوای مناسب مطمئن شو ✅ اگه مشکل ادامه داشت، حتما یه تکنسین باید کمپرسور و رله اورلود رو بررسی کنه 👨‍🔧 اگه نیاز داشتی، میتونی از خدمات آی‌ پی‌ امداد استفاده کنی تا دقیق بررسی و تعمیر بشه 💡

      پاسخ دادن
  • طاهری 18 خرداد 1404

    سلام وعرض ادب خدمت اساتیدمحترم. چندروز پیش یک کولر240000هزار نصب کردم که برق شهری باید به کندانسور بیرونی وصل میکردم وهمین کارو کردم.ولی متأسفانه امپر میکشه ،همینکه رو کمپرسور میره درعرض چندثانیه برمیگرده به حالت فن،کولر هم نو است بنظرتون علت چیست؟ راهنمایی کنید ممنون میشم.

    پاسخ دادن
    • آی پی امداد 18 خرداد 1404

      درود طاهری عزیز 😌 این مشکلی که گفتی معمولا به این دلایل ربط داره: ⚡️ ضعیف بودن برق ورودی یا نوسانات زیاد 🛠 ایراد در سیم‌ کشی یا اتصال اشتباه به یونیت بیرونی 🔧 خرابی خازن کمپرسور یا خود کمپرسور 🔥 فعال شدن محافظ حرارتی به‌ خاطر جریان کشی بالا راهکار: ✅ ولتاژ و آمپر لحظه استارت رو با آمپرمتر دقیق چک کن ✅ اتصالات برق مخصوصا L و N به کندانسور رو دوباره بررسی کن ✅ اگه صدا یا لرزش غیرعادی حس میکنی، کمپرسور ممکنه گیرپاژ باشه اگه با این بررسی‌ها مشکلت حل نشد، میتونی از خدمات آی‌ پی‌امداد استفاده کنی تا کمپرسور و برق دستگاه رو دقیق بررسی و تعمیر کنن 👨‍🔧

      پاسخ دادن
      • طاهرى 18 خرداد 1404

        ازاينكه بااين سرعت عمل پاسخگو بوديد كمال سپاس وتشكردارم.هركجا هستيد ايزديكتا محافظ خودتان وخانواده محترمتان باشد.

        پاسخ دادن
        • آی پی امداد 18 خرداد 1404

          درود طاهری عزیز 😌 از لطف و محبتت دلگرم شدیم 🙏 خوشحالیم که تونستیم کمکت کنیم. هرجا سوالی بود، با خیال راحت بپرس 💬 تیم آی‌ پی‌ امداد همیشه کنارته 👨‍🔧

          پاسخ دادن
  • ارسلان 13 اسفند 1403

    کولر گازی کمپرسور ش اتصال بدنه نیست دو به دو اهم میگیرم نشان میدهد عدد رو ولی عدد ثابت نمیماند روی اهم متر دیجیتالی حرکت دارد لحظه کمی قابل روئت میشود هر سه به هم راه دارند مشکل از اهم متر است یا چیز دیگر اگر کمپرسور جام باشد عدداهم روی اهم متر باید ثابت بماند یا نه دلیاش چه میتونه باشه و دوم اگر جای R وS رو در خازن اشتباه زده باشیم چند لحظه ای چه مشکلی پیش می آید تشکر از راهنمائی تان

    پاسخ دادن
    • آی پی امداد 14 اسفند 1403

      درود، اهم مترهای دیجیتالی ممکن است در اندازه‌گیری مقاومت‌ های پایین (مانند سیم‌پیچ کمپرسور) کمی نوسان داشته باشند. همچنین اگر سیم‌پیچ‌های کمپرسور دچار خوردگی یا نیم‌سوز شدن شده باشند، مقاومت آنها می‌تواند متغیر باشد. مقاومت سیم‌پیچ‌ها با تغییر دما تغییر می‌کند. اگر دمای سیم‌پیچ‌ها در حال تغییر باشد، مقاومت آنها نیز تغییر خواهد کرد. اگر تماس پراب‌های اهم متر با ترمینال‌های کمپرسور مناسب نباشد، مقاومت اندازه‌گیری شده می‌تواند متغیر باشد. اگر جای سیم‌های R و S در خازن اشتباه زده شود، کمپرسور به درستی روشن نمی‌شود. اما اگر برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، می‌تواند باعث سوختن سیم‌پیچ‌های کمپرسور شود.

      پاسخ دادن
  • عباس قهری 14 مرداد 1403

    سلام اسپلیت ال جی هسته ربع ساعت بادش سرده ولی بعد گرم میشه خازنش هم سالمه محافظش هم سالمه با آب هم تمیز کردم رادیاتور کنار کمپرسور فیلترهاشم آوردم بیرون با آب تمیز کردم

    پاسخ دادن
    • آی پی امداد 14 مرداد 1403

      درود، این مشکل در زمان اوج مصرف برق رخ می دهد که می توانید یک خازن هارد استارتر به دستگاه اضافه کنید.

      پاسخ دادن