علت تشکیل نشدن شعله در پکیج
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت تشکیل نشدن شعله در پکیج به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
مشاوره آنلاینپکیج ها یکی از رایج ترین سیستم های گرمایشی هستند که علاوه بر گرمایش محیط، آب گرم مصرفی را نیز فراهم می کنند. با گذشت زمان پکیج ها ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند که یکی از شایع ترین آنها مشکل عدم تشکیل شعله است. این مسئله میتواند دلایل متعددی داشته باشد که در این مقاله به بررسی جامع آنها خواهیم پرداخت. در این مقاله از آی پی امداد، ابتدا علت تشکیل نشدن شعله در پکیج اشاره میکنیم و سپس هریک از این دلایل را مورد بررسی قرار میدهیم. با مطالعه این مقاله، میتوانید با دانش کافی به بررسی و رفع مشکل پکیج خود بپردازید و در صورت نیاز، با شماره 02158941 یا 02191093903 تماس گرفته و از تکنسین های متخصص آی پی امداد کمک بگیرید.
کاربران گرامی، اگر سوالی در زمینه علت تشکیل نشدن شعله در پکیج دارید، در انتهای صفحه (قسمت دیدگاه) مطرح نمایید تا کارشناسان آی پی امداد به صورت آنلاین و کاملا رایگان پاسخگوی شما عزیزان باشند.
8 علت روشن نشدن شعله پکیج + راهحل
تشکیل نشدن شعله در پکیج به معنای عدم ایجاد احتراق در سیستم گرمایشی پکیج است. این مشکل میتواند ناشی از چندین عامل باشد و به طور کلی به این معنی است که پکیج قادر به تولید گرما نیست. در ادامه، به بررسی علت تشکیل نشدن شعله در پکیج میپردازیم:
- خرابی برد الکترونیکی
- خیس بودن میله یون
- هوا گرفتن شلنگ گاز
- قطعی یا فشار ضعیف گاز
- خراب شدن شیر گاز
- ضعیفی یا خرابی سنسور حسگر شعله
- خرابی جرقه زن
- رسوب گرفتن مبدل حرارتی
در ادامه به بررسی هریک از موارد ذکر شده خواهیم پرداخت.
1. خرابی برد الکترونیکی
برد الکترونیکس یکی از قسمت های بسیار مهم پکیج است و به عنوان یک عنصر کلیدی از آن نام برده می شود. این بخش پکیج گرمایشی پیام ها و دستورهای سنسورها و قسمت های مختلف سیستم را دریافت می کند و به آنها پاسخ می دهد. برد پکیج، داده هایی که از سنسور فشار دریافت می کند را تحلیل کرده و به طور دقیق و سر زمان مشخص به شیر موتوری و پمپ مدار گرم کننده منتقل می کند. نوسانات برق میتواند به برد آسیب برساند و عملکرد آن را مختل کند. این نوسانات میتوانند باعث سوختن قطعات الکترونیکی روی برد یا ایجاد اختلال در مدارهای آن شوند. اگر برد خراب باشد، این فرمان ارسال نمیشود و در نتیجه گاز به مشعل نمیرسد تا شعله تشکیل شود. همچنین اگر برد نتواند ولتاژ مناسب را به ترانس برساند، جرقه کافی برای روشن کردن گاز ایجاد نمیشود.
راهحل:
- گاهی اوقات با ریست کردن پکیج مشکل به طور موقت حل میشود. برای این کار، پکیج را از برق بکشید، چند دقیقه صبر کنید و دوباره آن را به برق وصل کنید.
- فیوزهای روی برد را بررسی کنید. اگر فیوزی سوخته باشد، آن را تعویض کنید.
- تعمیر برد الکترونیکی کار حساسی است و نیاز به دانش و تخصص دارد. دستکاری آن توسط افراد غیر متخصص میتواند باعث آسیب بیشتر به دستگاه شود.
2. خیس بودن میله یون
میله یون قطعهای در پکیج است که وجود شعله را تشخیص میدهد. این قطعه با ایجاد یک میدان الکتریکی، یونهای موجود در شعله را جذب کرده و یک جریان الکتریکی ضعیف ایجاد میکند. این جریان به برد کنترل پکیج اطلاع میدهد که شعله تشکیل شده و پایدار است. اگر میله یون خیس باشد، ممکن است جریان الکتریکی ایجاد شده توسط یونهای شعله به جای رسیدن به برد کنترل، از طریق آب به بدنه پکیج منتقل شود. در این صورت برد کنترل تشخیص نمیدهد که شعلهای وجود دارد و مانع از تشکیل آن میشود یا شعله را خاموش میکند.
راهحل:
- اولین و ساده ترین راه حل رفع مشکل، خشک کردن میله یون است.
- میله یون را پیدا کنید (معمولاً یک میله فلزی باریک است که در نزدیکی شعله قرار دارد).
- با یک دستمال خشک و تمیز، میله یون را به دقت خشک کنید.
- مطمئن شوید که هیچ رطوبتی روی میله باقی نمانده باشد.
- مطمئن شوید که اتصالات میله یون به برد کنترل محکم و بدون خوردگی باشد.
- فاصله میله یون تا شعله باید حدود 3 تا 5 میلیمتر باشد. برای تنظیم این فاصله بهتر است از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید.
- اگر میله یون آسیب دیده باشد (مثلاً ترک خورده یا زنگ زده باشد)، باید آن را تعویض کنید.
3. هوا گرفتن شلنگ گاز
پکیج برای ایجاد شعله و گرم کردن آب، به ترکیب مناسبی از گاز و هوا نیاز دارد. این ترکیب باید به نسبت مشخصی باشد تا احتراق به درستی انجام شود. وقتی هوا وارد شلنگ گاز میشود، این نسبت به هم میخورد و میزان گاز موجود برای احتراق کاهش مییابد. در نتیجه، شعله یا اصلا تشکیل نمیشود یا بسیار ضعیف و ناپایدار خواهد بود و به سرعت خاموش میشود.
راهحل:
- اگر مطمئن هستید که مشکل از قطعی گاز نیست، باید سیستم گاز پکیج را هواگیری کنید.
- این کار معمولاً توسط یک متخصص انجام میشود، اما در برخی مدلها، شیر هواگیری پکیج وجود دارد که میتوانید با احتیاط آن را باز کنید تا هوای داخل سیستم خارج شود.
- شلنگ گاز و اتصالات آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچگونه نشتی یا ترک خوردگی وجود ندارد. نشتی هوا میتواند باعث ورود هوا به سیستم گاز شود.
4. قطعی یا فشار ضعیف گاز
اگر گازی برای سوختن وجود نداشته باشد، شعلهای هم تشکیل نخواهد شد. در صورت قطعی کامل گاز، پکیج به طور کلی روشن نمیشود. هنگامی که فشار گاز کم باشد، میزان گازی که به مشعل میرسد کاهش مییابد. این کاهش باعث میشود شعله کوچک و ضعیف شده یا اصلا تشکیل نشود. همچنین فشار کم گاز میتواند باعث اختلال در نسبت هوا و گاز در محفظه احتراق شود. این موضوع منجر به احتراق ناقص و تشکیل شعله ضعیف یا عدم تشکیل آن میشود.
راهحل:
- ابتدا مطمئن شوید که مشکل از فشار گاز ساختمان نیست.
- میتوانید از سایر وسایل گازسوز در خانه (مانند اجاق گاز) بررسی کنید که آیا آنها نیز با مشکل مشابهی روبرو هستند یا خیر.
- مطمئن شوید که شیر اصلی گاز ورودی به پکیج کاملا باز باشد.
- در برخی پکیجها، فیلتر گاز وجود دارد که ممکن است به دلیل تجمع گرد و غبار مسدود شده باشد. این فیلتر را بررسی و در صورت نیاز تمیز یا تعویض کنید.
- مطمئن شوید که لولههای گاز ورودی به پکیج دچار خمیدگی یا گرفتگی نباشند.
5. خراب شدن شیر گاز
شیر گاز وظیفهی باز و بسته کردن مسیر گاز به سمت مشعل را بر عهده دارد. اگر شیر به درستی باز نشود، مقدار کافی گاز به مشعل نرسیده و شعله تشکیل نمیشود یا شعله بسیار ضعیف خواهد بود. این مشکل میتواند ناشی از خرابی مکانیکی شیر، گرفتگی مسیر آن توسط رسوبات یا خرابی قطعات الکتریکی مرتبط با شیر باشد. شیرهای گاز مدرن معمولا دارای قطعات الکتریکی مانند سیمپیچها و سولنوئیدها هستند که با دریافت فرمان از برد الکترونیکی پکیج، باز و بسته میشوند. خرابی این قطعات میتواند مانع عملکرد صحیح شیر و در نتیجه عدم تشکیل شعله شود.
راهحل:
- از وجود گاز در لوله اصلی و فشار مناسب آن مطمئن شوید.
- در صورت مشاهده رسوب یا گرفتگی در شیر، با دقت آن را تمیز کنید. برای این کار میتوانید از یک برس نرم و هوای فشرده استفاده کنید.
- اتصالات سیمها و سوکتهای مربوط به شیر را بررسی کنید و از محکم بودن آنها مطمئن شوید.
- برای تست عملکرد صحیح شیر، میتوانید از یک مولتیمتر استفاده کنید و ولتاژ ورودی به شیر را بررسی کنید.
- همچنین میتوانید با احتیاط و با رعایت نکات ایمنی، عملکرد مکانیکی شیر را بررسی کنید.
- در صورتی که شیر گاز به طور کامل خراب شده باشد، باید توسط یک تکنسین متخصص تعویض شود.
6. ضعیفی یا خرابی سنسور حسگر شعله
سنسور حسگر شعله قطعهای مهم در پکیج است که وظیفهی تشخیص وجود یا عدم وجود شعله را بر عهده دارد. این سنسور در کنار جرقه زن قرار دارد و به برد الکترونیکی پکیج متصل است. اگر سنسور حسگر شعله خراب باشد یا به درستی کار نکند، نمیتواند جریان الکتریکی ضعیف ناشی از یونیزاسیون شعله را به برد الکترونیکی ارسال کند. در نتیجه، برد فکر میکند که شعلهای تشکیل نشده و بلافاصله جریان گاز را قطع میکند تا از نشت گاز و خطرات احتمالی جلوگیری کند. به همین دلیل، شعله یا اصلا تشکیل نمیشود یا بلافاصله پس از تشکیل، خاموش میشود.
راهحل:
- ابتدا مطمئن شوید که سیمهای متصل به سنسور حسگر شعله به درستی وصل شده باشند و هیچ قطعی یا اتصالی در آنها وجود نداشته باشد.
- ممکن است سنسور به دلیل گرد و غبار یا رسوبات، به درستی کار نکند. آن را با یک پارچه نرم و خشک تمیز کنید.
- فاصله سنسور از شعله باید مناسب باشد. اگر خیلی دور باشد، نمیتواند شعله را تشخیص دهد. این فاصله معمولاً توسط سازنده پکیج تعیین میشود و در دفترچه راهنمای دستگاه ذکر شده است.
- با استفاده از یک اهم متر میتوان مقاومت سنسور را اندازهگیری کرد. اگر مقدار مقاومت خارج از محدوده مشخص شده توسط سازنده باشد، سنسور خراب است و باید تعویض شود.
- اگر مراحل بالا مشکل را حل نکرد، به احتمال زیاد سنسور خراب است و باید توسط یک تکنسین متخصص تعویض شود.
7. خرابی جرقه زن
وظیفه اصلی جرقه زن، ایجاد جرقه برای روشن کردن گاز و تشکیل شعله است. اگر جرقه زن خراب باشد، نمیتواند جرقه کافی یا اصلا جرقهای تولید کند و در نتیجه شعله تشکیل نمیشود. اگر الکترود جرقه زن به بدنه پکیج متصل شده باشد، ولتاژ تولید شده به جای ایجاد جرقه به زمین منتقل میشود و جرقهای ایجاد نمیشود. کابل جرقه زن نیز وظیفه انتقال ولتاژ از ترانس جرقه زن به الکترود را دارد. اگر این کابل خراب یا قطع شده باشد، ولتاژی به الکترود نمیرسد و جرقهای تولید نمیشود.
راهحل:
- مطمئن شوید که الکترود جرقه زن به بدنه پکیج متصل نشده باشد. فاصله مناسب بین الکترود و مشعل را بررسی و تنظیم کنید (معمولا حدود 3 سانتی متر)
- کابل جرقه زن را از نظر قطعی یا خرابی بررسی کنید. در صورت لزوم آن را تعویض کنید.
- اگر با بررسی موارد بالا مشکل حل نشد، ممکن است ترانس جرقه زن خراب باشد و نیاز به تعویض داشته باشد.
8. رسوب گرفتن مبدل حرارتی
رسوب مانند یک عایق حرارتی عمل میکند و مانع از انتقال مؤثر گرما از شعله به آب میشود. این امر باعث میشود که پکیج برای گرم کردن آب به زمان بیشتری نیاز داشته باشد و در نتیجه، ممکن است سنسورها به اشتباه تشخیص دهند که نیازی به روشن ماندن شعله نیست. تجمع رسوب در مبدل حرارتی و لولهها میتواند مسیر جریان آب را مسدود کند. کاهش جریان آب باعث اختلال در عملکرد سیستم گرمایشی و تشخیص نادرست سنسورها میشود که میتواند منجر به خاموش شدن یا عدم تشکیل شعله شود.
راهحل:
- اولین و مهمترین اقدام، رسوب زدایی پکیج است. این کار باید توسط یک متخصص انجام شود تا از آسیب به قطعات پکیج جلوگیری شود.
- برای جلوگیری از رسوب گرفتن مجدد، میتوانید از سختیگیر آب استفاده کنید. سختیگیر با حذف املاح معدنی از آب، از تشکیل رسوب جلوگیری میکند.
- انجام سرویس دورهای پکیج توسط متخصص، به شناسایی و رفع مشکلات احتمالی، از جمله رسوبگرفتگی، کمک میکند.
- در صورت عدم رفع مشکل پس از رسوبزدایی، باید قطعات دیگر پکیج، مانند سنسورها، شیرها و برد کنترل، توسط متخصص بررسی و در صورت نیاز تنظیم یا تعویض شوند.
علت ماژوله نکردن شعله پکیج چیست؟
ماژوله نکردن شعله پکیج به معنای عدم تنظیم یا کنترل شعله به صورت اتوماتیک و بر اساس نیاز حرارتی ساختمان است. ماژوله کردن شعله به این معناست که پکیج بتواند به طور خودکار ارتفاع شعله را بین دو حالت کم و زیاد تنظیم کند تا دمای آب خروجی ثابت بماند و از خاموش و روشن شدن مکرر دستگاه جلوگیری شود. در این بخش به دلایل ماژوله نکردن شعله پکیج اشاره میکنیم:
- در برخی موارد، ترانزیستور یا دیودی که وظیفه کنترل شعله را بر عهده دارند، ممکن است خراب شوند و باعث اختلال در ماژوله کردن شعله شوند.
- ممکن است مشکلاتی در مدار برد الکترونیکی وجود داشته باشد که باعث عدم ارسال فرمان صحیح به شیر گاز برای تنظیم شعله شود.
- شیر ماژوله وظیفه تنظیم میزان گاز ورودی به مشعل را بر عهده دارد. خرابی این قطعه میتواند باعث عدم تنظیم صحیح شعله شود.
- وجود گرد و غبار یا رسوبات در شیر گاز میتواند باعث اختلال در عملکرد آن و عدم ماژوله شدن شعله شود.
- خرابی سنسور NTC میتواند باعث عدم تشخیص صحیح دمای آب و در نتیجه عدم ماژوله شدن شعله شود.
- قطعی یا اتصالی در سیمکشی سنسورها میتواند باعث اختلال در ارسال اطلاعات به برد و عدم ماژوله شدن شعله شود.
- اگر فشار گاز ورودی به پکیج کم باشد، شعله به درستی تشکیل نمیشود و در نتیجه ماژوله کردن شعله نیز با مشکل مواجه میشود.
دلیل عدم تشکیل شعله پکیج در حالت تابستانه و زمستانه
دلایل متعددی برای عدم تشکیل شعله در پکیج در حالت تابستانه و زمستانه وجود دارد که برخی از آنها مشترک و برخی دیگر مختص به هر حالت هستند. در اینجا به بررسی این دلایل میپردازیم:
- اولین دلیل مشکل در شیر گاز، گرفتگی نازلهای مشعل و قطع یا کمبود گاز ورودی به پکیج است. این مشکل میتواند ناشی از قطعی گاز در منطقه یا بسته بودن شیر گاز ورودی به پکیج باشد.
- قطعی یا مشکل در سیمکشی داخلی پکیج یا اتصالات مربوط به برق میتواند مانع از عملکرد صحیح سیستم جرقه زن شود.
- عدم مکش مناسب دودکش به دلیل ارتفاع نامناسب، قطر کم یا وجود مانع در مسیر دودکش میتواند باعث برگشت دود و خاموش شدن پکیج شود.
- الکترود جرقهزن وظیفه ایجاد جرقه برای روشن شدن مشعل را بر عهده دارد. خرابی این قطعه مانع از تشکیل شعله میشود.
- وجود هوا در لولهها و رادیاتورها میتواند باعث اختلال در عملکرد پکیج و عدم تشکیل شعله شود.
- برد کنترل وظیفه کنترل عملکرد تمامی اجزای پکیج را بر عهده دارد. خرابی این قطعه میتواند باعث عدم تشکیل شعله شود.
- خرابی سنسورهای مختلف مانند سنسور دما، سنسور فشار و سنسور دود میتواند باعث عدم تشکیل شعله شود.
- در برخی از پکیجها، سوئیچی برای تغییر حالت بین تابستانه و زمستانه وجود دارد. خرابی یا تنظیم نادرست این سوئیچ میتواند باعث عدم تشکیل شعله در حالت تابستانه شود.
- در حالت تابستانه، پکیج فقط برای تامین آب گرم مصرفی روشن میشود و در صورت عدم نیاز به آب گرم، شعله تشکیل نمیشود.
راهکارهای تقویت شعله پکیج
تقویت شعله پکیجهای گرمایشی به معنای افزایش کارایی و بهبود عملکرد آنها است. برای این منظور میتوان از راهکارهای زیر استفاده کرد:
- رادیاتورها را به طور کامل هواگیری کنید تا گردش آب به درستی انجام شود.
- اطمینان حاصل کنید که دمای پکیج در حد مناسب تنظیم شده باشد. دمای بیش از حد میتواند منجر به کاهش کارایی و افزایش مصرف سوخت شود.
- فشار آب در سیستم باید در محدودهی استاندارد باشد. فشار پایین میتواند به کاهش کارایی شعله منجر شود.
- مشعل ها باید به طور منظم تمیز شوند. رسوبات و آلودگیها میتوانند به کاهش شعله و کارایی منجر شوند.
- اطمینان حاصل کنید که دودکش بهخوبی کار میکند و هیچ گونه انسدادی ندارد. دودکش باید بهطور مرتب تمیز شود تا از خروج گازهای سمی و همچنین بهبود کارایی شعله اطمینان حاصل شود.
- در برخی از پکیجها امکان تنظیم شعله وجود دارد. با استفاده از پیچ تنظیم شعله میتوانید ارتفاع و شدت شعله را تنظیم کنید.
- در صورت وجود رسوب و جرم در مبدل حرارتی، آن را رسوب زدایی کنید. برای این کار میتوانید از مواد رسوب زدا استفاده کنید.
برای رفع مشکل عدم تشکیل شعله پکیج با کجا تماس بگیریم؟
مشکل تشکیل نشدن شعله در پکیج میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و رفع آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اصلی ترین پیامد عدم تشکیل شعله، از کار افتادن سیستم گرمایشی و عدم تامین آب گرم مصرفی است. این موضوع به خصوص در فصول سرد سال میتواند بسیار مشکلساز باشد و زندگی روزمره را مختل کند. تکنسین متخصص آی پی امداد با دانش و تجربه خود میتواند به طور دقیق علت عدم تشکیل شعله را تشخیص دهد. این مشکل میتواند ناشی از عوامل مختلفی مانند خرابی قطعات الکترونیکی، مشکلات مربوط به گاز، مشکلات مربوط به هوا، رسوبگرفتگی و غیره باشد. تشخیص صحیح مشکل اولین قدم برای رفع آن است. سپس با استفاده از ابزار و تجهیزات مناسب و با رعایت اصول ایمنی، مشکل را به صورت اصولی رفع میکند. بنابراین برای تعمیر پکیج و رفع مشکل دستگاه خود بهتر است از طریق شماره های 02158941 یا 02191093903 با آی پی امداد تماس بگیرید.
باسلام و روز بخیر - پکیچ واحد بنده مدل بیتا هست و حدود دو هفته میشه راه اندازی شده - در چند روز قبل بعد از حدود هر سه ساعت روی چراغ ثابت قرمز متوقف می شد تا اینکه از شرکت اومدن و بورد را عوض کردن اما بعد از گذشت یک هفته دو سه روز میشه که حدود ساعت 4 یا 5 صبح شعله خاموش و چراغ قرمز ثابت میشه و باید دوباره دستگاه ریست بشه - اگر ممکنه راهنمایی بفرمایید. ضمنا ساختمان 6 طبقه تک واحدی هست و ما طبقه 5 هستیم ولی کلا دو واحد در حال حاضر سکونت داریم. ممنونم
درود، ابتدا سنسور حد را تعویض کنید. اگر مشکل رفع نشد، پرشر آب یا پرشر دود دستگاه ایراد دارد که باید چک شود.
سلام و وقت بخیر بعد از جرقه زدن و تشکیل شعله ، تقریبا ۶ ثانیه بعد شعله خاموش می شود و در زمان تشکیل شعله همچنان جرقه زن جرقه می زند . در زمان اختلال کارکرد چراغ نارنجی با عکس شعله آتش نیز چشمک می زند پکیج با برند ایران رادیاتور هست . آیا سوراخ بودن منبع انبساط تاثیری روی این موضوع دارد ممنون از راهنماییتون
درود، احتمالا سنسور تشخیص شعله دستگاه ایراد دارد. همچنین ممکن است مشکل مربوط به سنسور ntc باشد که باید بررسی شود.
سلام وقت بخیر پکیج بوتان ولومی هست در حالت زمستانی کار میکند گاهی از شیر خروجی زیر چکه میکند وفشار زود پایین میآید باید هرروز هوا گیری کرد وگاهی یکدفعه چراغ قرمز روشن وثابت میشود ودر حالت زمستانی و تابستانی فقط پمپ شروع به کار میکند وجرقه نمیزند وروشن نمیشود ودوباره دستکاری میکنی روشن میشود
درود، باید بررسی کنید که شیر اطمینان یا منبع انبساط یا شیر پرکن خراب است یا خیر. مشکل روشن نشدن هم به خیلی موارد مربوط می باشد از جمله کمبود آب، خرابی یون جرقه زن، سنسور تشخیص شعله، پرشر هوا، پرشر آب که باید تمامی این موارد بررسی شود.
سلام چطوری قاب پکیج بویلر ۲۰۰۰ رو باز کنم؟ و چطوری مشکل عمل نکردن شعله رو برطرف کنم؟
درود، دو عدد پیچ پایین پکیج تعبیه شده است که باید آنها را باز کنید و به سمت خودتان بکشید. سپس پایین قاب را به سمت بالا حرکت دهید تا از قلاب ها جدا شود. مشکل عمل نکردن شعله نیز به چندین عامل بستگی دارد از جمله قطع گاز، حس نکردن شعله، خرابی بوبین، خرابی شیر گاز که باید بررسی شود.
با سلام پکیج اریستون مدل ماتیس . با روشن شدن پکیج بعد از حدود نیم ساعت الارمهای ۴۰. ۶۰. و ۸۰ و دودکش میدهد و پس از جند ثانیه دوباره الارم ۵۰ . ۶۰ . و ۸۰ و قرمز میدهد . لطفا راهنمایی کنید مشکل کجاست . تا حالا چندین تعمیرکار هم اومده نتونستن تعمیر کنن . ممنون میشم راهنمایی کنید
درود، این ارورها مربوط به خرابی پرشر هوا، کاهش فشار مدار گرمایش و برد الکترونیکی دستگاه می باشد. ممکن در مدار پکیج نیز قطعی ایجاد شده باشد که باید توسط تکنسین بررسی شود.