علت روی فن رفتن کولر گازی
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت روی فن رفتن کولر گازی به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاههمراهان گرامی آی پی امداد، از اینکه میزبان نگاه شما هستیم، بسیار خوشحالیم. ضمن خوش آمدگویی به شما عزیزان، دعوت می کنیم مقاله ای که با عنوان علت روی فن رفتن کولر گازی برای شما آماده کرده ایم را مطالعه فرمایید. در این مطلب قصد داریم ابتدا توضیح دهیم که روی فن کار کردن کولرگازی به چه معناست و سپس دلایل بروز این مشکل و راه حل های رفع آن را بررسی کنیم.
خوانندگان عزیز، این مطلب توسط تیم نویسندگان آی پی امداد با همکاری و راهنمایی تکنسینهای این مجموعه نوشته شده است. تکنسینهای آی پی امداد به دلیل سابقه فعالیت طولانی در زمینه تعمیر و نگهداری انواع لوازم برقی خانگی، قابلیت کمک به نویسندگان برای نوشتن مقالات تخصصی را دارند. فعالیت اصلی این تکنسین ها در زمینه تعمیر، عیب یابی و رفع مشکل دستگاه های لوازم برقی قابل حمل و غیرقابل حمل است. در صورتی که در شهر تهران یا حومه ساکن هستید، میتوانید با مراجعه به سایت آی پی امداد، درخواست خود برای حضور تکنسین در محل شما را ثبت کنید. در ادامه با آی پی امداد همراه باشید.
حالت فن کولر گازی چیست و عملکرد آن چگونه است؟
همانطور که میدانید، کولرگازی از قطعات مختلفی تشکیل شده است که در میان قطعات مهم آن، فن کولر گازی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. کاربرد فن کولرگازی مکش هوای گرم اتاق به درون یونیت داخلی و همچنین دمیدن هوای خنک تولید شده توسط کولرگازی به محیط ساختمان است.
اگر شما یک کولرگازی در منزل یا محیط کار دارید، حتما میدانید که حالت های مختلفی برای کار کردن دستگاه وجود دارد که به دلخواه میتوان یکی از آنها را انتخاب کرد. یکی از آنها حالت “Fan mode” است. کار کردن کولرگازی در حالت فن مناسب زمانی است هوای درون محیط به اندازه کافی خنک شده است و نیازی به روشن بودن کولر نیست و تنها میخواهید هوای سرد موجود در محیط به گردش در بیاید و پخش شود. زمانی که حالت فن کولرگازی فعال است، سیستم بلوور تحت کنترل قرار دارد.
مزایا و معایب کار کردن کولر گازی روی فن
استفاده از حالت تنظیم فن در کولر گازی، می تواند به صرفهجویی در مصرف برق و کاهش هزینه های انرژی کمک کند. با تنظیم فن، مصرف برق کولر گازی حدود 150 وات خواهد بود، در حالی که در حالت عادی مصرف برق آن به حدود 1000 وات میرسد. البته، تفاوت در میزان مصرف برق، به عوامل دیگری نیز بستگی دارد، مانند درجه خنک کنندگی یونیت. بنابراین، اگر دستگاه در حالت خنک کننده فوری باشد، تفاوت در مصرف انرژی کمتر خواهد بود.
علاوه بر مزیت های استفاده از حالت تنظیم فن در کولر گازی، این روش نیز دارای مشکلاتی است. با استفاده زیاد از حالت فن، هوای گرم داخل ساختمان در حال جریان خواهد بود و این می تواند باعث ایجاد گرما در مجاری خروجی هوا در کولرها شود. این مسئله باعث گرم شدن کمپرسور کولر گازی و در نهایت خرابی دستگاه شود. همچنین، استفاده مداوم از حالت فن نیاز به نگهداری و تعمیرات بیشتری دارد؛ زیرا فیلتر کولر گازی در این شرایط بیشتر فرسوده می شود، نیاز به نظافت بیشتری دارد و اگر تمیز نشود، ممکن است باعث آسیب جدی به سیستم شود. لذا باید مواظبت کنیم که استفاده از حالت فن در کولر گازی را با میزان مناسبی انجام داده و نگهداری و تعمیرات سیستم را به صورت منظم انجام دهیم.
حالتی که توضیح دادیم، در مورد زمانی است که کاربر خود این حالت را انتخاب می کند، اما گاهی رفتن کولرگازی روی فن نشان از مشکل اساسی دستگاه دارد که هرچه سریع تر باید به عیب یابی و رفع مشکل آن پرداخت.
چرا کولرگازی روی فن می رود؟
اگر بعد از روشن کردن کولرگازی، دستگاه بلافاصله روی حالت فن می رود یا برای مدت کوتاهی کار می کند، سپس خاموش میشود و روی حالت فن کار می کند، نشانه خوبی نیست. اگر می پرسید چرا کولرگازی روی فن کار می کند و چگونه باید این مشکل را برطرف کنیم،برای دریافت پاسخ سوالاتتان باید ادامه مطلب را دنبال کنید.
تجمع آلودگی روی یونیت یا پنل کولرگازی
اگر روی یونیت کولر گازی یا اواپراتور آلودگی و گرد و غبار زیادی تشکیل شده باشد و به دلیل وجود رطوبت، این آلودگی و گرد و غبار لایه ای را روی اواپراتور تشکیل دهند، دستگاه برای تبادل هوا دچار مشکل میشود و در این حالت اسپلیت زیر بار می ماند و روی حالت فن می رود.
- یکی از اولین اقداماتی که برای رفع این مشکل وجود دارد و بیشتر جنبه پیشگیری دارد، این است که باید به صورت مرتب و دوره ای اواپراتور و پنل ها را تمیز کنید.
- راهکار رفع این مشکل نیز این است باید درب پنل را باز کنید و فیلتر آن را خارج کرده و با دقت اقدام به شستشوی کولر گازی کنید. سپس دوباره آن را در محل خود نصب کنید.
خرابی خازن کمپرسور
یکی از مشکل رایج در کولر گازی، خرابی خازن این تجهیزات است. خازن ها به راه اندازی کمپرسور کمک می کنند و اگر این قطعه خراب شود، کمپرسور روشن نمی شود و هوای خنک تولید نمی شود، در نتیجه کولرگازی زیر بار می ماند و روی حالت فن کار می کند.
- برای رفع این مشکل باید خازن کمپرسور را تست کرد و در صورت خرابی آن را تعویض کرد.
- البته این کار باید توسط تکنسین حرفه ای انجام شود.
یخ زدگی کندانسور
کندانسور را یکی از اصلی ترین قطعات کولرگازی می دانند که در روند خنک سازی آن نقش مهمی ایفا می کند. اما گاهی به دلایلی از جمله نشتی مبرد، خرابی ترموستات، آلودگی فیلترها، سرد شدن ناگهانی هوا و … ممکن است کندانسور آسیب ببیند و نتواند کار خود را به خوبی انجام دهد و یخ بزند.
- تنها راه حل این مشکل سرویس کردن های مرتب است که از یخ زدگی کندانسور جلوگیری می کند.
مسدود شدن سیستم کولرگازی
دستگاه کولر گازی دارای لولههایی هست که برای تخلیه رطوبت جذب شده در محیط، آب را به خارج از دستگاه منتقل می کنند. اگر این مسیر با انسداد روبرو شود، آبی که باید به بیرون دفع شود، به داخل دستگاه باز می گردد و در نتیجه عملکرد دستگاه اختلال پیدا می کند و در برخی موارد ممکن است باعث خاموشی دستگاه شود.
- در صورت بروز این مشکل، تمام مسیر تخلیه آب در دستگاه برای پیدا کردن منبع انسدادی باید بررسی شود.
- در نهایت هرگونه مانع رفع شود تا دستگاه بتواند مجددا به طور صحیح کار کند.
خرابی کمپرسور
کمپرسور یکی از قطعات اصلی و حیاتی در کولرهای گازی محسوب می شود. اگر این قطعه با هرگونه مشکل روبرو شود، می تواند باعث کاهش کارایی دستگاه و در نهایت خاموشی آن شود. در صورت خاموش شدن کمپرسور، کولرگازی روی حالت فن می رود و هوای محیط را به گردش در می آورد. به دلیل اهمیت این قطعه، نگهداری و تعمیر آن بسیار حائز اهمیت است.
- برای جلوگیری از بروز مشکلات باید به طور منظم کولر گازی را تعمیر و نگهداری کرد تا به بروز خطرات جدی مانند خرابی کمپرسور جلوگیری شود.
- در صورت بروز هرگونه مشکل در کارکرد کمپرسور، برای تعمیر یا تعویض آن باید از تکنسین متخصص کمک بگیرید.
بروز مشکل در سیستم برق دستگاه
در صورتی که تنظیم سیستم برق دستگاه شما انجام نشده باشد، دستگاه کولر گازی نمیتواند به درستی روشن شود و به کار خود ادامه دهد. این امر باعث میشود که کولر گازی روی فن کار کند. اما خازن استارتر با برق کم روشن میشود و با مشکل کمبود برق مواجه میشود. در نتیجه، دستگاه به طور خودکار خاموش شده و فن آن به حالت استاندارد بازمیگردد.
- با توجه به اینکه تعمیر کمپرسور کاری تخصصی است و نیاز به تجربه و مهارت کافی دارد، بهتر است از خدمات تعمیرکاران متخصص آی پی امداد در زمینه کولر گازی استفاده کنید.
- همچنین باید سیستم برق رسانی و کابلهای دستگاه را بررسی کرده و در صورت لزوم، سیم کشی کولر را تعویض کنید.
مسدود شدن اواپراتور یا گرفتگی سیکل تبرید
سیکل تبرید کولرگازی بر اساس تبخیر و میعان گاز مبرد است. اگر در مسیر عبور این گاز از لوله های مویین یا اواپراتور به مانعی برخورد کند و این لوله ها گرفته باشند، سیکل تبرید به درستی انجام نمیشود.
- البته شما به تنهایی نمی توانید تشخیص دهید که لوله های مویین دچار گرفتگی شده اند یا خیر.
- برای تشخیص این مشکل باید دما و فشار در هر نقطه از آن را بررسی کرد.
آنچه در مورد علت روی فن رفتن اسپیلت آموختیم
همراهان گرامی آی پی امداد، از اینکه تا پایان مطلب با ما همراه بودید، برای ما بسیار جای خوشحالی دارد. همانطور که در ابتدا نیز گفته شد، ما در تلاش هستیم تا بتوانیم بهترین مقالات تخصصی را برای شما آماده کنیم. در این مطلب آموختیم که در همه کولرگازی ها حالتی به نام حالت فن وجود دارد. این حالت باد سرد تولید نمی کند و تنها میتواند مانند پنکه عمل کند و هوای موجود در محیط را به گردش در بیاورد. این حالت به صورت دستی نیز قابل تنظیم است و کاربر میتواند آن را انتخاب کند. اما گاهی رفتن روی حالت فن اسپلیت بلافاصله بعد از روشن کردن دستگاه نشانه وجود مشکلی است که باید آن را عیب یابی و برطرف کرد. علت روی فن رفتن اسپلیت به این دلایل است:
- خرابی کمپرسور
- کثیفی بیش از حد اواپراتور و پنل کولرگازی
- خرابی خازن کمپرسور
- مسدود شدن اواپراتور یا گرفتگی سیکل تبرید
- یخ زدگی کندانسور
- وجود مشکل در سیستم برق دستگاه
- مسدود شدن سیستم کولر گازی
تکنسین های مجموعه آی پی امداد همه تلاش خود را برای راهنمایی و مشاوره به تیم نویسندگان و عزیزان همراهی که سوالاتشان را در سایت آی پی امداد مطرح می کنند، به کار میگیرند. بنابراین شما همراهان همیشگی آی پی امداد می توانید هر سوالی که در زمینه تعمیر لوازم برقی خانگی دارید را در بخش دیدگاه هر مطلب یا بخش پرسش و پاسخ سایت مطرح کنید. تکنسینهای حرفه ای آی پی امداد به شما پاسخ داده و در صورت نیاز، برای تعمیر دستگاه شما در محل اقدام خواهند کرد.