علت آبریزی از پکیج
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت آبریزی از پکیج به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاهپکیج ها به عنوان سیستم گرمایشی ساختمان ها، نقش بسیار مهمی در تامین آب گرم مصرفی و گرمایش محیط دارند. یکی از مشکلات رایجی که ممکن است برای کاربران پکیج رخ دهد، آبریزی از آن است. این مشکل نه تنها باعث ایجاد رطوبت و آسیب به محیط اطراف می شود، بلکه ممکن است به دستگاه نیز آسیب جدی وارد کند. علت آبریزی از پکیج می تواند مربوط به عوامل مختلفی باشد که از جمله آنها میتوان به خرابی قطعات داخلی، ایراد در اتصالات، افزایش فشار آب و … اشاره کرد. تشخیص دقیق علت آبریزی و رفع آن، نیازمند دانش فنی و تجربه کافی است. در این مقاله از آی پی امداد قصد داریم به بررسی علل اصلی نشتی آب از پکیج و روشهای تشخیص و رفع این مشکل بپردازیم. با مطالعه این مقاله، میتوانید اطلاعات لازم برای تشخیص و رفع مشکل پکیج خود را به دست آورید.
10 علت آب دادن پکیج + راهحل
همانطور که می دانید، اساس کار پکیج های گرمایشی بر گردش آب گرم درون لوله ها و انتقال آن به رادیاتور برای گرم کردن محیط است. نشتی آب از پکیج زمانی اتفاق می افتد که آبی که درون سیستم در حال جریان است، به دلایل مختلفی به صورت کنترل نشده از قطعات داخلی خارج شود. خارج شدن ناخواسته آب، علاوه بر اینکه باعث پوسیدگی و یا ترک خوردن دیوارها و سطح زمین اطراف پکیج، باعث کاهش سطح آب درون مخزن و در نهایت کاهش فشار خواهد شد. به طور کلی اصلی ترین دلایل آبریزی پکیج شامل موارد زیر است:
- خرابی شیر اطمینان
- خراب شدن شیر پرکن
- ایراد در پمپ سیرکولاتور
- خرابی واشرها و اورینگها
- مشکل در شیلنگ ها
- پوسیدگی و هرز شدن فیلتر
- پوسیدگی لوله ها یا مخزن آب
- آسیب دیدگی اتصالات لوله ها
- زنگ زدگی و خوردگی مبدل حرارتی
- ایراد در دیافراگم یا دریچه دما
در ادامه این بخش هریک از دلایل ذکر شده را مورد بررسی قرار داده و راه حل های رفع آنها را نیز ذکر خواهیم کرد.
1. خرابی شیر اطمینان
شیر اطمینان پکیج همانند یک سوپاپ اطمینان برای دیگ بخار عمل میکند. وقتی فشار آب داخل پکیج از حد مجاز بیشتر شود، این شیر باز شده و آب اضافی را تخلیه میکند تا از آسیب دیدن پکیج جلوگیری شود. دلایل مختلفی مثل گرفتگی لولهها، تنظیم نبودن فشار آب ورودی یا خرابی پمپ سیرکولاتور میتواند باعث افزایش فشار آب شده و شیر اطمینان را فعال کند. در طول زمان، دیافراگم شیر اطمینان ممکن است فرسوده شده و آببندی خود را از دست بدهد. در این حالت، حتی در فشارهای معمولی نیز شیر اطمینان ممکن است نشتی داشته باشد. از جمله علامت خرابی شیر اطمینان، چکه یا جریان مداوم آب از آن است.
- برای رفع مشکل قبل از هر اقدامی، شیر آب ورودی به پکیج را ببندید تا از ادامه نشتی آب جلوگیری کنید.
- برای دسترسی بهتر به شیر اطمینان، باید مقداری از آب داخل پکیج را تخلیه کنید.
- شیر اطمینان را از نظر نشتی، خوردگی و رسوب بررسی نمایید.
- اگر شیر اطمینان خراب شده باشد، باید آن را با یک شیر اطمینان جدید و با کیفیت جایگزین کنید. حتماً به اندازه و نوع شیر اطمینان مناسب برای پکیج خود توجه نمایید.
- پس از تعویض شیر اطمینان، باید علت اصلی افزایش فشار آب را پیدا کرده و آن را برطرف کنید.
2. خراب شدن شیر پرکن
شیر پرکن یکی از قطعات مهم در پکیج است که وظیفه تنظیم فشار آب داخل سیستم را بر عهده دارد. زمانی که شیر پرکن خراب شود، میتواند باعث مشکلات مختلفی از جمله آبریزی پکیج شود. با گذشت زمان ممکن است واشرهای داخلی شیر خراب شده یا بدنه شیر ترک برداشته باشد که در نتیجه آب از آن نشت میکند. همچنین اگر شیر پرکن به طور کامل بسته نشود، آب به طور مداوم وارد سیستم شده و باعث افزایش فشار و در نهایت آبریزی میشود. گاهی اوقات قطعات داخلی شیر مانند دیافراگم یا پیستون دچار مشکل میشوند و باعث عملکرد نادرست شیر و نشتی آب میشوند.
- اولین کاری که باید برای رفع این مشکل انجام دهید، بستن شیر آب ورودی به پکیج است تا از ورود آب بیشتر به سیستم جلوگیری شود.
- در برخی موارد، با تعویض واشر خراب شیر پرکن، مشکل نشتی برطرف میشود. اما این کار نیاز به تخصص و ابزار مناسب دارد.
- اگر مشکل از خود شیر پرکن باشد، تعویض کامل آن ضروری است.
- تعمیر یا تعویض شیر پرکن کاری تخصصی است و بهتر است توسط یک سرویسکار ماهر انجام شود. سرویسکار با بررسی دقیق مشکل، میتواند علت اصلی آبریزی را تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهد.
3. ایراد در پمپ سیرکولاتور
پمپ سیرکولاتور یکی از اجزای مهم پکیج است که وظیفه آن گردش آب گرم در سیستم گرمایش می باشد. زمانی که این پمپ دچار مشکل شود، میتواند به دلایل مختلفی باعث نشتی آب از پکیج شود فرسودگی واشرها، شل شدن اتصالات یا ترک خوردگی بدنه پمپ میتواند باعث نشت آب شود. ساییدگی قطعات داخلی، گیرپاژ کردن شفت یا شکستگی پروانه پمپ نیز میتواند منجر به ایجاد فشار بیش از حد و در نتیجه نشت آب شود.
- در صورتی که نشتی از اتصالات باشد، میتوانید با تعویض واشرها یا محکم کردن اتصالات مشکل را برطرف کنید. اما در صورتی که مشکل داخلی باشد، تعمیر پمپ ممکن است مقرون به صرفه نباشد.
- در اکثر موارد، تعویض پمپ سیرکولاتور بهترین راه حل برای رفع مشکل است. برای این کار باید پمپ قدیمی را جدا کرده و پمپ جدیدی با مشخصات مشابه نصب کنید.
- پس از تعویض پمپ، باید اقدام به هواگیری پکیج کنید تا هوای موجود در لولهها خارج شود و پمپ به درستی کار کند.
4. خرابی واشرها و اورینگها
واشرها و اورینگها قطعات کوچک اما بسیار مهمی در پکیج هستند که وظیفه آببندی اتصالات مختلف را بر عهده دارند. این قطعات به دلیل قرارگیری در معرض حرارت بالا و فشار آب، ممکن است با گذشت زمان فرسوده شده و ترک بخورند. در نتیجه، آب از محل اتصال نشتی کرده و باعث آبریزی پکیج میشود. یکی از دلایل اصلی خرابی این قطعات، حرارت بالایی است که در داخل پکیج تولید میشود. حرارت باعث خشک شدن و سفت شدن واشرها و اورینگها شده و در نهایت منجر به ترک خوردگی آنها میشود. فشار آب نیز میتواند باعث فرسودگی زودهنگام واشرها و اورینگها شود. تغییرات ناگهانی فشار آب و یا فشار بیش از حد، میتواند به این قطعات آسیب برساند.
- برای تعویض واشر یا اورینگ خراب، باید اتصالات مربوطه را باز کنید.
- واشر یا اورینگ خراب را با یک قطعه جدید و با کیفیت جایگزین کنید. دقت کنید که اندازه و جنس قطعه جدید با قطعه قبلی یکسان باشد.
- پس از تعویض واشر یا اورینگ، اتصالات را محکم ببندید.
- پس از اطمینان از عدم وجود نشتی، شیر آب ورودی به پکیج را باز کرده و پکیج را روشن کنید.
5. مشکل در شیلنگ ها
یکی دیگر از دلایل بروز مشکل نشتی آب از پکیج، مربوط به خرابی یا آسیب دیگی شلنگ های آن می باشد. ساییدگی شیلنگها بر اثر حرکت و تماس با اجسام دیگر و همچنین خوردگی ناشی از مواد شیمیایی موجود در آب میتواند باعث ایجاد نشتی شود. همچنین فشار بیش از حد آب میتواند به شیلنگها آسیب برساند و باعث ترک خوردگی یا سوراخ شدن آنها شود.
- برای رفع این مشکل باید با دقت محل دقیق نشتی را پیدا کنید.
- اگر شیلنگی آسیب دیده است، آن را با شیلنگی جدید و باکیفیت جایگزین کنید. حتما از شیلنگهایی با استانداردهای لازم استفاده کنید.
- تمام اتصالات شیلنگها را به دقت بررسی کرده و در صورت شل بودن، آنها را محکم کنید.
- برای جلوگیری از نشت آب از محل اتصال شیلنگها، میتوانید از نوار تفلون استفاده کنید.
6. پوسیدگی و هرز شدن فیلتر
فیلتر پکیج یکی از قطعات مهم در سیستم گرمایشی ساختمان است که وظیفه جلوگیری از ورود رسوبات و ذرات جامد به داخل پکیج را دارد. با گذشت زمان و استفاده مداوم، این فیلتر ممکن است دچار پوسیدگی و هرز شدن شود که در نتیجه آن آب از اتصالات فیلتر به بیرون نشت کرده و باعث آبریزی پکیج می شود. وجود املاح و مواد معدنی زیاد در آب می تواند باعث خوردگی و پوسیدگی سریع فیلتر شود. همچنین فیلترها دارای عمر مفید مشخصی هستند و پس از مدتی کارکرد، نیاز به تعویض دارند.
- بهترین راه حل برای رفع مشکل پوسیدگی فیلتر، تعویض آن با یک فیلتر جدید و با کیفیت است.
- پس از تعویض فیلتر، باید اتصالات فیلتر به پکیج را به دقت بررسی کرده و در صورت نیاز واشرهای آن را تعویض کنید.
- ر صورتی که فیلتر به طور کامل پوسیده نشده باشد، می توانید آن را با استفاده از یک برس نرم و آب تمیز شستشو دهید.
- برای جلوگیری از پوسیدگی زودهنگام فیلتر، می توانید از دستگاه تصفیه آب استفاده کنید.
7. پوسیدگی لوله ها یا مخزن آب
زمانی که لولهها یا مخزن آبی که در پکیج استفاده میشود، به مرور زمان پوسیده میشوند، سوراخهای ریزی در آنها ایجاد میشود. این سوراخها باعث نشت آب و در نتیجه آبریزی از پکیج میشوند. عوامل مختلفی مثل کیفیت آب، جنس لولهها، فشار آب و دمای آب میتوانند سرعت پوسیدگی را تحت تاثیر قرار دهند.
- ابتدا باید دقیقاً محل نشتی را پیدا کنید. برای این کار میتوانید از یک چراغ قوه استفاده کرده و اطراف اتصالات و لولهها را به دقت بررسی کنید.
- اگر پوسیدگی گسترده باشد، ممکن است نیاز به تعویض کامل یا بخشی از لولهها یا مخزن آب باشد.
8. آسیب دیدگی اتصالات لوله ها
اتصالات لولههای پکیج، نقاطی هستند که لولههای مختلف پکیج به یکدیگر متصل میشوند. این اتصالات معمولاً با واشر، اورینگ یا نوار تفلون آببندی میشوند. هرگونه آسیب یا فرسودگی در این اتصالات میتواند باعث نشت آب شود. با گذشت زمان و تماس مداوم با آب، اتصالات فلزی ممکن است دچار خوردگی و زنگزدگی شوند و در نتیجه آببندی آنها مختل شود.
- ابتدا باید محل دقیق نشتی را با دقت بررسی کنید. برای این کار میتوانید از یک چراغ قوه استفاده کنید.
- قبل از هرگونه اقدامی، شیر آب ورودی به پکیج را ببندید تا از ادامه نشت آب جلوگیری شود.
- با استفاده از آچار مناسب، اتصال آسیبدیده را باز کنید.
- محل اتصال را به خوبی تمیز کنید و از وجود هرگونه زنگزدگی یا رسوب اطمینان حاصل کنید.
- واشر یا اورینگ آسیبدیده را با یک واشر یا اورینگ جدید و مناسب تعویض کنید.
- اتصال را با دقت و بدون بیش از حد سفت کردن ببندید.
9. زنگ زدگی و خوردگی مبدل حرارتی
مبدل حرارتی یکی از قطعات اصلی پکیج است که وظیفه انتقال حرارت از آب گرم به آب مدار گرمایش را دارد. وجود املاح و مواد معدنی در آب میتواند باعث ایجاد رسوب و در نهایت خوردگی مبدل شود. دمای بالای آب نیز میتواند به مرور زمان باعث ساییدگی و خوردگی مبدل شود. زمانی که مبدل حرارتی دچار خوردگی میشود، در آن سوراخهایی ایجاد میشود. این سوراخها باعث نشت آب از مبدل به قسمتهای دیگر پکیج و در نهایت منجر به آبریزی میشود.
- استفاده از فیلتر آب میتواند از ورود املاح و مواد معدنی به داخل پکیج جلوگیری کند.
- در صورتی که خوردگی مبدل حرارتی زیاد باشد، تعویض آن تنها راه حل قطعی است.
10. ایراد در دیافراگم یا دریچه دما
دیافراگم یا دریچه دما قطعهای لاستیکی و انعطافپذیر در منبع انبساط پکیج است. وظیفه اصلی آن تنظیم فشار آب داخل سیستم گرمایشی و جلوگیری از افزایش بیش از حد فشار است. وقتی آب گرم میشود، حجم آن افزایش مییابد و این افزایش حجم باید جایی تخلیه شود. دیافراگم این وظیفه را بر عهده دارد. اگر دیافراگم به هر دلیلی سوراخ شود یا پاره شود، آب میتواند از آن خارج شده و باعث نشتی شود. همچنین با گذشت زمان و استفاده مداوم، دیافراگم ممکن است خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهد و نتواند به درستی وظیفه خود را انجام دهد. در این صورت نیز ممکن است نشتی رخ دهد.
- ابتدا باید محل دقیق نشتی را پیدا کنید. ممکن است نشتی از خود دیافراگم، اتصالات یا سایر قسمتهای منبع انبساط باشد.
- اگر دیافراگم سوراخ شده یا خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده باشد، باید آن را با یک دیافراگم جدید و متناسب با مدل پکیج خود تعویض کنید.
- پس از تعویض دیافراگم، داخل منبع انبساط را به خوبی تمیز کنید تا از وجود هرگونه رسوب یا ذره خارجی پاک شود.
- تمام اتصالات منبع انبساط را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را سفت کنید.
- پس از انجام تعمیرات، سیستم گرمایشی را مجدداً با آب پر کنید و فشار آن را تنظیم کنید.
آیا نشتی آب از زیر پکیج خطرناک است؟
نشت آب از زیر پکیج بسیار خطرناک است و باید سریعا به آن رسیدگی شود. این مشکل ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و در صورت عدم توجه، عواقب جدی به همراه خواهد داشت.
- نفوذ مداوم آب به داخل دیوارها، کف و سقف میتواند باعث پوسیدگی، زنگزدگی و ایجاد کپک شود. این مشکل علاوه بر ظاهر نامناسب، به استحکام ساختمان نیز آسیب میرساند.
- نشتی آب میتواند به اجزای داخلی پکیج آسیب برساند و عمر مفید آن را کاهش دهد. همچنین، رطوبت ایجاد شده میتواند باعث خوردگی قطعات فلزی و ایجاد اختلال در عملکرد پکیج شود.
- اگر آب به قسمتهای برقی پکیج برسد، خطر برقگرفتگی برای افراد وجود دارد. این خطر به خصوص در محیطهای مرطوب و در صورت تماس مستقیم با آب افزایش مییابد.
- هرچه دیرتر به مشکل نشتی آب رسیدگی شود، هزینههای تعمیر و رفع عیب افزایش خواهد یافت. در برخی موارد، ممکن است نیاز به تعویض کامل پکیج باشد که هزینه بسیار بالایی را در پی خواهد داشت.
- نشتی آب میتواند به وسایل اطراف پکیج مانند کابینتها، فرش و سایر لوازم منزل آسیب برساند.
به طور کلی، نشتی آب از زیر پکیج یک مشکل جدی است که میتواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. بنابراین به محض مشاهده هرگونه نشتی، باید اقدامات لازم را انجام داده و با یک متخصص تماس بگیرید.
راهکارهای جلوگیری از نشتی آب پکیج
جهت جلوگیری از مشکل نشت آب از پکیج گرمایشی می توانید موارد زیر را دنبال کنید:
- به صورت دوره ای و منظم تمامی شیرها، اتصالات، لوله ها و قطعات دیگر را چک کنید و از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید.
- برای جلوگیری از مشکل نشتی آب از پکیج باید فشار آب ساختمان را در نظر بگیرید.
- فشار آب نباید از محدود مشخص شده بیشتر یا کمتر شود. فشار بیشتر باعث آسیب به سیستم گرمایشی و نشتی آب از آن شده و فشار کم آب نیز باعث می شود که پکیج گرمایشی عملکرد درستی نداشته باشد.
- فشار آب ورودی به پکیج را در حد استاندارد نگه دارید.
- نصب یک فیلتر در ورودی آب به پکیج از ورود ذرات جامد و رسوبات به داخل دستگاه جلوگیری کرده و عمر مفید آن را افزایش میدهد.
- پکیج را حداقل سالی یکبار توسط یک تکنسین متخصص سرویس کنید.
- به طور مرتب اتصالات و لولههای پکیج را از نظر نشتی بررسی کنید.
- استفاده از آب نرم می تواند از رسوب گرفتن پکیج جلوگیری کند.
برای تعمیر مشکل آبریزی از پکیج با کجا تماس بگیریم؟
در این مقاله هریک از دلایل موثر در بروز مشکل آبریزی از پکیج را برای شما ذکر کرده و راه حل را رفع مشکل را نیز شرح دادیم. لازم به ذکر است که در صورت بروز مشکل نشتی آب از پکیج گرمایشی لازم است در سریع ترین زمان اقدام به رفع آن نمایید. اگر پس از مطالعه این مقاله احساس می کنید به تنهایی قادر به رفع ایراد نشتی آب پکیج هستید، می توانید با مطالعه این مطلب، شخصا برای رفع مشکل اقدام کنید. اما اگر دانش فنی کافی برای حل این مشکل ندارید، می توانید با شماره 02158941 یا 02191093903 تماس گرفته و از تکنسین های با تجربه و حرفه ای آی پی امداد کمک بگیرید. تعمیرکاران این مرکز می توانند در حل این مشکل به شما کمک کرده و در سریع ترین زمان تعمیر پکیج را انجام دهند.