راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاهضعیف بودن سیگنال تلویزیون یکی از عواملی است که باعث بروز مشکلاتی چون ایجاد خطوط در صفحه نمایش، پرش تصویر و … می شود. بروز این مشکلات باعث شده است تا اغلب مردم به دنبال راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون باشند. این ایرادات در اغلب اوقات برای بینندگان آزاردهنده است. به همین علت ما بر آن شدیم تا در این مطلب به بررسی نحوه افزایش قدرت سیگنال تلویزیون بپردازیم. در صورتی که شما نیز با این مسئله روبرو همراه هستید، می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علت و نحوه تقویت کیفیت سیگنال تلویزیون تا انتها همراه آی پی امداد باشید.
کاربران گرامی، در صورت وجود هرگونه پرسش درباره نحوه تقویت سیگنال تلویزیون می توانید در انتهای صفحه (قسمت دیدگاه) با دیگر کاربران و تعمیرگاه مجاز آی پی امداد به پرسش و پاسخ بپردازید.
5 علت ضعیف بودن سیگنال تلویزیون
ضعیف بودن سیگنال تلویزیون یکی از مشکلات رایج است و زمانی رخ می دهد که آنتن دهی به صورت صحیح انجام نشود. به طور کلی کیفیت گیرنده، کیفیت اتصالات و سالم بودن آن در شدت و ضعف سیگنال دهی تلویزیون تاثیر بسیار زیادی دارند. ضعیف بودن سیگنال تلویزیون میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها عبارتند از:
1. مشکلات مربوط به آنتن
مشکلات مربوط به آنتن یکی از دلایل اصلی ضعیف بودن سیگنال تلویزیون است. این مشکلات به چند دسته تقسیم میشوند که در ادامه آنها را بررسی کرده ایم:
- قرارگیری آنتن در مکان نامناسب و وجود موانعی مانند ساختمانها، درختان، تپهها و یا حتی سایر تجهیزات الکترونیکی در مسیر دریافت سیگنال، میتواند باعث کاهش قدرت سیگنال شود.
- ضربات فیزیکی، زنگزدگی و یا خمیدگی بدنه آنتن میتواند باعث اختلال در دریافت سیگنال شود.
- اگر کابل آنتن به درستی به آنتن متصل نشده باشد، سیگنال به طور کامل منتقل نمیشود.
- با گذشت زمان اتصالات آنتن ممکن است اکسید شده و باعث افزایش مقاومت الکتریکی و در نتیجه کاهش سیگنال شوند.
2. مشکلات مربوط به کابل
کابل آنتن نقش بسیار مهمی در انتقال سیگنال از آنتن به تلویزیون ایفا میکند. هر گونه مشکل در کابل میتواند باعث تضعیف یا قطع کامل سیگنال شود.
- کوچکترین آسیب فیزیکی به کابل میتواند باعث قطع کامل سیگنال شود.
- خم کردن بیش از حد کابل به ویژه در نقاط اتصال میتواند به سیمهای داخلی آسیب رسانده و باعث افت کیفیت سیگنال شود.
- فرو رفتگی یا خراشیدگی روکش کابل ممکن است در ابتدا تاثیر چندانی نداشته باشند اما در دراز مدت باعث نفوذ رطوبت و اکسید شدن سیمها شده و در نهایت به قطع سیگنال منجر شوند.
- اگر اتصالات کابل به تلویزیون یا آنتن به اندازه کافی محکم نباشند، تماس ضعیف بین کابل و دستگاه باعث افت کیفیت سیگنال میشود.
- استفاده از اتصالات نامرغوب یا ناسازگار با کابل میتواند باعث ایجاد اختلال در انتقال سیگنال شود.
3. تداخل امواج
تداخل امواج یکی از دلایل اصلی ضعیف شدن سیگنال تلویزیون است.
- دستگاههایی مانند تلفن بیسیم، مایکروویو، وایفای و حتی برخی از وسایل الکتریکی خانگی میتوانند امواج رادیویی منتشر کنند که با امواج تلویزیون تداخل کرده و باعث ایجاد نویز، برفک یا قطع شدن تصویر شوند.
- دیوارهای بتنی، ساختمانهای بلند و حتی درختان میتوانند مانع عبور مستقیم امواج شده و باعث تضعیف یا انحراف آنها شوند.
4. مشکلات مربوط به گیرنده دیجیتال
گیرنده دیجیتال نقش بسیار مهمی در دریافت و پردازش سیگنالهای تلویزیونی دارد. هرگونه اختلال یا مشکل در این دستگاه میتواند به طور مستقیم بر کیفیت سیگنال دریافتی و در نهایت تصویر و صدای تلویزیون تأثیر بگذارد.
- نرمافزارهای قدیمی ممکن است از فرمتهای جدید پخش پشتیبانی نکنند و در نتیجه نتوانند سیگنال را به درستی رمزگشایی کنند.
- وجود باگها و خطاها در نرمافزار میتواند باعث اختلال در پردازش سیگنال و کاهش کیفیت تصویر شود.
- خرابی قطعات داخلی گیرنده دیجیتال مانند تیونر، پردازنده یا حافظه میتواند باعث اختلال در دریافت و پردازش سیگنال شود.
- اتصالات داخلی ضعیف یا قطع شده میتواند باعث نویز و اختلال در سیگنال شود.
5. شرایط آب و هوایی
شرایط آب و هوایی مختلفی می توانند بر کیفیت سیگنال تلویزیون تاثیر گذاشته و باعث ضعیف شدن آن شوند.
- ذرات آب، برف یا تگرگ موجود در هوا می توانند به عنوان مانعی برای امواج رادیویی عمل کرده و باعث پراکندگی، جذب یا انعکاس آنها شوند. این امر منجر به کاهش شدت سیگنال و در نتیجه اختلال در تصویر و صدا می شود.
- رطوبت زیاد در هوا می تواند بر روی انتقال امواج رادیویی تاثیر گذاشته و باعث تضعیف آنها شود. همچنین، رطوبت می تواند باعث ایجاد نویز و تداخل در سیگنال شود.
- طوفان های شدید مانند توفان های رعد و برق می توانند باعث ایجاد اختلالات شدید در سیگنال تلویزیون شوند. رعد و برق می تواند باعث ایجاد نویزهای الکترومغناطیسی قوی شده و سیگنال را مختل کند.
6. تغییرات در شبکه پخش
تغییرات در شبکه پخش یکی از دلایل رایج برای ضعیف شدن سیگنال تلویزیون است. این تغییرات میتوانند دلایل مختلفی داشته باشند و به روشهای مختلفی بر کیفیت سیگنال تأثیر بگذارند.
- تغییر فرکانسهای پخش توسط شبکههای تلویزیونی، ممکن است نیاز به تنظیم مجدد گیرنده دیجیتال شما داشته باشد.
- برخی از شبکهها ممکن است از استاندارد پخش قدیمی به استاندارد جدیدتری مانند HD یا 4K تغییر کنند.
- تغییرات در زیرساخت شبکه پخش، مانند تعمیرات یا ارتقاء تجهیزات، میتواند بر کیفیت سیگنال تاثیر بگذارد.
چگونه سیگنال تلویزیون را تقویت کنیم؟
ضعیف بودن سیگنال تلویزیون یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از افراد با آن مواجه میشوند. اما وقتی سیگنال تلویزیون ضعیف است چه کنیم؟ به طور کلی روش هایی وجود دارند که به تقویت سیگنال تلویزیون کمک زیادی می کنند. پس با استفاده از این ترفندها دیگر هیچ نگرانی بابت ضعیف بودن سیگنال و از دست رفتن تصویر تلویزیون خود نخواهید داشت. لازم به ذکر است که ضعیف بودن سیگنال ارتباطی به مدل و برند تلویزیون ندارد و ممکن است برای هر نوع تلویزیونی رخ دهد. در ادامه روش های افزایش کیفیت سیگنال تلویزیون را برای شما شرح خواهیم داد:
- افزایش ارتفاع آنتن
- استفاده از تقویت کننده آنتن
- نصب آنتن کمکی
- کوتاه کردن کابل آنتن
- قرار دادن آنتن در جهت صحیح
- خرید آنتن باکیفیت و قوی
در ادامه هریک از این روش ها را به صورت کامل و تخصصی توضیح خواهیم داد.
1. افزایش ارتفاع آنتن
یکی از راهکارهای افزایش سیگنال تلویزیون، بالا بردن آنتن است. در واقع افزایش ارتفاع آنتن موجب می شود سیگنال های قوی تری به تلویزیون منتقل شوند. همچنین چنانچه ارتفاع آنتن تلویزیون افزایش پیدا کند، احتمال قرار گرفتن شاخه، ساختمان، دیوار و … مقابل آنتن کاهش پیدا کند. یکی از موضوعاتی که باعث کاهش قدرت آنتن می شود، قرار گرفتن مانع مقابل آنتن است که با افزایش ارتفاع این مشکل در آنتن رفع می شود.
برای افزایش ارتفاع آنتن، چندین روش وجود دارد:
- نصب آنتن روی پشت بام: این روش بهترین گزینه برای افزایش ارتفاع آنتن است؛ زیرا در این حالت، آنتن از بیشترین ارتفاع ممکن برخوردار خواهد بود.
- نصب آنتن روی دکل یا تیرک: اگر امکان نصب آنتن روی پشت بام وجود ندارد، میتوان از دکل یا تیرک استفاده کرد. این روش به ویژه برای ساختمانهای کوتاه یا مناطقی که موانع فیزیکی زیادی وجود دارد، مناسب است.
- استفاده از براکتهای دیواری: با استفاده از براکتهای دیواری میتوان آنتن را در ارتفاع بیشتری روی دیوار نصب کرد.
- استفاده از پایههای قابل تنظیم: برخی از آنتنها دارای پایه های قابل تنظیم هستند که به شما امکان میدهند ارتفاع آنتن را به دلخواه خود تغییر دهید.
2. استفاده از تقویت کننده آنتن
از دیگر راهکارهایی که باعث افزایش قدرت سیگنال تلویزیون می شود، استفاده از تقویت کننده آنتن تلویزیون است. تقویتکننده آنتن دستگاهی است که سیگنالهای ضعیف تلویزیونی را دریافت کرده، تقویت میکند و سپس آنها را به تلویزیون ارسال میکند. این دستگاهها به ویژه در مناطقی که سیگنال تلویزیونی ضعیف یا با نویز همراه است، بسیار مفید هستند. استفاده از یک آمپلی فایر میتواند سیگنال دریافتی را تقویت کند. اما توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از آمپلی فایر میتواند باعث ایجاد نویز و اختلال در تصویر شود. همچنین اگر چندین تلویزیون در خانه دارید و سیگنال به همه آنها نمیرسد، میتوانید از یک اسپلیتر برای تقسیم سیگنال استفاده کنید.
- با توجه به نوع تلویزیون (آنالوگ یا دیجیتال)، تعداد کانالها و شرایط محیطی، تقویتکننده مناسب را انتخاب کنید.
- آنتن را در بالاترین نقطه ممکن و دور از موانع نصب کنید. جهت آنتن را به سمت برج فرستنده تنظیم کنید.
- کابل کواکسیال را از آنتن به تقویتکننده و سپس از تقویتکننده به تلویزیون متصل کنید.
- تلویزیون را روی حالت آنتن تنظیم کرده و کانالها را جستجو کنید.
3. نصب آنتن کمکی
در بسیاری از مواقع آنتن تلویزیون با وجود سالم بودن، قادر به دریافت سیگنال های متعدد از دکل های اطراف نیست. برای رفع این مشکل دو راه حل وجود دارد:
- در روش اول شما می توانید با خرید آنتنی که دارای قدرت سیگنال بالاتری است، سیگنال های بیشتری را از دکل های اطراف دریافت کنید.
- روش دوم برای تقویت سیگنال تلویزیون این است که از یک آنتن کمکی برای دریافت سیگنال های بیشتر استفاده کنید.
- برای انجام این راهکار ابتدا آنتن جدیدی را خریداری کرده و در یک متری آنتن قبلی نصب کنید.
- حال از طریق کانکتور سیگنال کواکسیکال می توانید دو آنتن را به یکدیگر متصل کرده و برای تقویت سیگنال تلویزیون اقدام کنید.
4. کوتاه کردن کابل آنتن
کوتاه کردن کابل آنتن تلویزیون یکی از راه های تقویت سیگنال تلویزیون است که باعث افزایش کیفیت تصویر و صدا می شود. کابل آنتن مانند هر کابل دیگری، سیگنال را انتقال میدهد. با افزایش طول کابل، بخشی از انرژی سیگنال در طول مسیر از دست میرود و سیگنال تضعیف میشود. برای انجام این کار حتما تلویزیون و منبع تغذیه آنتن را خاموش کنید. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا باید مشخص کنید که میخواهید کابل را تا چه اندازه کوتاه کنید. به اندازهای کوتاه کنید که کابل به راحتی به تلویزیون و آنتن برسد و کشش زیادی نداشته باشد.
- محل برش را انتخاب کنید. بهتر است این محل در جایی باشد که دسترسی به آن آسان باشد و از محل اتصال به تلویزیون یا آنتن فاصله داشته باشد.
- برای برش کابل آنتن به یک قیچی مخصوص کابل یا چاقوی تیز نیاز دارید. همچنین برای جدا کردن پوشش بیرونی کابل و رسیدن به سیمهای داخلی، به یک ابزار مخصوص لخت کردن کابل نیاز دارید.
- کابل را در محل مشخص شده برش دهید. دقت کنید که برش مستقیم و صاف باشد.
- پوشش بیرونی کابل را به اندازه چند سانتیمتر از محل برش لخت کنید. سپس لایه زیرین عایق را نیز به اندازه کافی لخت کنید تا به سیمهای داخلی برسید.
- معمولا کابلهای آنتن دارای دو سیم مرکزی هستند. یکی از این سیمها به رنگ سفید یا نقرهای است و دیگری به رنگ مسی.
- سیمهای لخت شده را به اتصالات مربوطه در تلویزیون یا آنتن وصل کنید. دقت کنید که قطبیت سیمها را رعایت کنید.
- معمولا سیم سفید یا نقرهای به اتصال منفی و سیم مسی به اتصال مثبت متصل میشود.
- اتصالات را محکم ببندید تا اتصال خوبی برقرار شود.
- پس از اتصال سیمها، قسمتهای لخت کابل را با نوار عایق یا پوشش مخصوص کابل بپوشانید تا از اتصال کوتاه و ایجاد نویز جلوگیری شود.
5. قرار دادن آنتن در جهت صحیح
در صورتی که با وجود انجام کارهای بالا همچنان با مشکل ضعیف بودن سیگنال تلویزیون همراه هستید، بهتر است اقدام به تغییر جهت آنتن تلویزیون کنید. در اغلب موارد هنگام نصب آنتن به جهت آن توجه نمی شود. قرار گرفتن آنتن در جهات نادرست باعث ضعیف شدن سیگنال تلویزیون می شود. زمانی که آنتن به سمت دقیق دکل فرستنده تلویزیون تنظیم شود، سیگنال های دریافتی متمرکزتر شده و قدرت بیشتری پیدا می کنند.
- برای انتخاب جهت مناسب سیگنال بهتر است ابتدا محل دکل را پیدا کنید.
- با تماس با شرکت ارائه دهنده خدمات تلویزیونی، می توانید دقیق ترین اطلاعات را در مورد محل دکل فرستنده در منطقه خود به دست آورید.
- چنانچه محل دکل با چشم دیده نمی شود، می توانید از طریق dtv و fcc جهت مناسب برای جهت آنتن را انتخاب کنید.
- اطمینان حاصل کنید که هیچ مانعی مانند دیوارها، درختان یا ساختمان های دیگر بین آنتن و دکل فرستنده وجود نداشته باشد.
- به آرامی آنتن را در جهات مختلف بچرخانید و در هر حالت چند دقیقه صبر کنید تا تلویزیون کانال ها را جستجو کند.
6. خرید آنتن باکیفیت و قوی
انتخاب یک آنتن مناسب و با کیفیت، یکی از مهمترین عوامل در دریافت سیگنال قوی تلویزیون است. شما می توانید با خرید آنتن هایی که دارای قدرت سیگنال بالایی هستند، باعث افزایش قدرت سیگنال تلویزیون شوید. خرید آنتن باید با توجه به شرایط محیطی انجام شود. در بسیاری از مواقع آنتن های رومیزی نسبت به آنتن هایی که در ارتفاع بالا نصب می شوند، برای یک محیط مناسب تر هستند.
- با توجه به محل زندگی خود، نوع ساختمان و تعداد کانالهایی که میخواهید دریافت کنید، آنتن مناسب را انتخاب کنید.
- برخی از آنتنها، دارای تقویتکننده داخلی هستند که سیگنال را تقویت میکنند.
- آنتنهای باکیفیت، معمولا از مواد با دوام و مقاوم در برابر شرایط جوی ساخته شدهاند.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون پرداختیم. تغییر جهت آنتن، افزایش ارتفاع آنتن، استفاده از آنتن های باکیفیت از راهکاری های افزایش قدرت سیگنال تلویزیون هستند که می توانید انجام دهید. در صورتی که با وجود انجام راهکارهای ذکر شده بازهم با مشکل ضعیف بودن سیگنال تلویزیون همراه هستید، می توانید برای تعمیرات تلویزیون به شرکت آی پی امداد مراجعه کنید. مجموعه باسابقه آی پی امداد در طی زمان کوتاهی نیروهای خود برای تعمیر لوازم خانگی به محل مورد نظر شما اعزام می کند. این مجموعه با استفاده از قطعات با کیفیت تعمیر برای عیب یابی و تعمیر تلویزیون و سایر لوازم خانگی اقدام می کند. بنابراین اگر پس از انجام این راهکارها همچنان تصویر تلویزیون شما کیفیت لازم را نداشته یا مشکل دارد، می توانید با شماره 02158941 یا 02191093903 تماس بگیرید تا در صورت نیاز، ایرادات دستگاه برطرف گردد.
سلام لطفا شبکه های استانی و برون مرزی را وارد گیرنده های دیجیتال ستاپ باکس اضافه کنید
سلام ممنون از مطلب مفید شما بنده ساکن قم هستم از ردیف 36 یازده کانال دیجیتال پیدا میکند که قدرت شصت و کیفیت صفر و در ردیف 42 دوازده کانال پیدا میکند با قدرت و کیفیت صد لطفاً راهنمایی کنید که چطور کیفیت کانال شبکه یک تا یازده رو از صفر به صد برسانم ممنون