نکات مهم برای استفاده از چرخ خیاطی
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله نکات مهم برای استفاده از چرخ خیاطی به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاههمراهان گرامی آی پی امداد، خواندن این مطلب را به خیاط های حرفه ای و یا افرادی که به تازگی حرفه خیاطی را دنبال می کنند، توصیه میکنیم. در این مطلب ابتدا لوازم جانبی چرخ خیاطی را معرفی و بررسی خواهیم کرد. سپس نکاتی ذکر خواهد شد که هر خیاطی برای مراقبت و نگهداری از چرخ خیاطی باید بداند. همچنین نکات ایمنی که باید هنگام استفاده از چرخ خیاطی رعایت کنید را در این مطلب خواهید خواند. لطفا تا پایان مطلب با ما همراه باشید تا با نکات مهم برای استفاده از چرخ خیاطی و مراقبت از آن آشنا شوید.
معرفی و بررسی لوازم جانبی چرخ خیاطی
در ادامه با ضروری ترین لوازم جانبی چرخ خیاطی آشنا خواهید شد و توضیحات لازم در مورد آنها را میخوانید.
سوزن
قطعا سوزن چرخ خیاطی نیازی به توضیح ندارد و همه آن را میشناسند. سوزن برای اجرای دوخت روی پارچه کاربرد دارد.
- سوزن ها بر اساس نوع و ضخامت پارچه، اندازه های مختلفی دارند.
- اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد آنها کسب کنید، توصیه میکنیم مطلبی که با عنوان انتخاب سوزن مناسب برای چرخ خیاطی در سایت آی پی امداد قرار داده شده را مطالعه کنید.
پایه های دوخت
پایه های چرخ خیاطی قطعات کوچکی هستند که اجرای دوخت های مختلف را امکان پذیر می کنند. این پایه ها در بالای سوزن چرخ خیاطی قرار میگیرند. پایه های چرخ خیاطی در انواع مختلفی ساخته میشوند که هر کدام از آن ها دوخت های متفاوتی را اجرا می کند. انواع پایه های چرخ خیاطی این موارد هستند:
- ساده دوزی
- دکمه زن
- رگه دوزی
- مخصوص نخ ماهیگیری
- قیطان دوزی
- زنجیره دوزی
- مغزی دوزی
- لب لول
- گردونه دوزی (ساتن دوزی)
- پس دوز
- زیپ دوزی
- کوک شل و ریشه زن
- سر دوز
- شکوفه دوز
- رفو و مطلسه دوزی
- تریکو
- چین سوزنی
پیچ گوشتی
- پیچ گوشتی های مخصوص چرخ خیاطی یکی از لوازم جانبی ضروری هستند که با کمک آنها میتوان پیچ های مختلف دستگاه را باز و بسته کرد.
بشکاف
- بشکاف یا درز باز کن از جمله لوازم جانبی است که برای هر خیاط واجب است. با کمک این ابزار کوچک میتوان درزهای دوخته شده را باز کرد.
ماکو
- ماکو قطعه ای فلزی است که با قرار گرفتن در زیر سوزن، کشش نخ زیر را کنترل و تنظیم می کند.
قرقره
- قرقره قطعه کوچک اما بسیار مهمی است که نخ بالایی به دور آن پیچیده میشود و هنگام دوخت، نخ از قرقره به سمت سوزن هدایت میشود.
قاشق هوگر
- قاشق هوگو که آن را با نام بغل گیر نیز میشناسند، قطعات کوچک پلاستیکی است که با نصب روی قرقره، دم نخ ها را به خوبی پیگیری و کنترل می کند.
نکاتی که باید برای مراقبت و نگهداری از چرخ خیاطی بدانید
اگر تا به حال نسبت به نگهداری صحیح چرخ خیاطی خود بی تفاوت بوده اید و این کار را چندان ضروری نمی دانستید، باید بگوییم که این تصور بسیار غلط است! مراقبت و نگهداری صحیح از چرخ خیاطی باعث میشود که دستگاه همواره سالم بماند و عملکرد درستی داشته باشد. چرخ خیاطی متشکل از قطعات مکانیکی و متحرک زیادی است که باید به موقع آن ها را تمیز و روغن کاری کنید. بنابراین بسیار مهم است که شما به عنوان خیاط قطعات و نحوه کار آن ها را بشناسید، به صورت دوره ای آن ها را بررسی کنید، چرخ خیاطی را به موقع روغن کاری، سرویس و تمیز کنید. در ادامه نکاتی را به شما خواهیم گفت که دانستن آن ها برای مراقبت صحیح از چرخ خیاطی بسیار مهم است.
به این قسمت های چرخ خیاطی به خوبی توجه کنید
اگرچه تاکید ما بر تمیز کردن همه قسمت های چرخ خیاطی است، اما برای داشتن چرخ خیاطی با بهترین عملکرد و طول عمر زیاد، نیاز است که برخی از قسمت های آن را به طور ویژه مورد توجه قرار دهید.
- میله سوزن و پا پرس
- تسمه چرخ دستی و مجموعه دینام
- قلاب و بوبین
برای اینکه دینام دستگاه به خوبی کار کند، باید تمیز بودن چرخ دستی را جدی بگیرید.
چرخ خیاطی را به طور منظم روغن کاری کنید
اگر میخواهید چرخ خیاطی به خوبی کار کند و قطعات آن دچار سایش و فرسایش نشوند، بهتر است روغن کاری آن را جدی بگیرید.
- اگر قصد روغن کاری چرخ خیاطی را دارید، بهتر است بعد از آخرین کار که با چرخ استفاده میکنید، اجازه دهید یک روز استراحت کند تا مایع تمیز کننده اضافی روی آن قطعات بخار شود.
- اگر تسمه های چرخ خیاطی شما نیز به روغن کاری ندارد، از انجام روغن کاری آن صرف نظر کنید.
- قسمت های ممنوعه برای زدن روغن را بشناسید. حلقه های لاستیکی و صفحات تنظیم کشش را روغن نزنید.
- درون سوراخ های تعبیه شده روی تمام قسمت های متحرکی که با یکدیگر در تماس هستند و ممکن است اصطکاک داشته باشند، کمی روغن بریزید و با چرخاندن چرخ دستی به پخش شدن آن در تمام منافذ کمک کنید.
- برای روغن کاری اصولی بهتر است روی هر تسمه و هر سوراخ را روغن بریزید.
- حال باید روغن اضافی را برداریدو همه قسمت هایی که باز کردید را دوباره به ترتیب ببندید.
- توجه داشته باشید هر پیچ باید به درستی در جای خود قرار بگیرد. پیچ ها را به زور در جای خود محکم نکنید.
اینگونه از سلامت موتور چرخ خیاطی محافظت کنید
برای محافظت از موتور چرخ خیاطی بهتر است بیش از یک بار در سال آن را روغن کاری کنید.
- میزان روغن مورد نیاز این نوع موتورها به اندازه یک یا دو قطره در هر تسمه است.
- توجه داشته باشید اگرچه روغن کاری چرخ خیاطی بسیار مهم است و باعث طول عمر دستگاه میشود، اما روغن کاری بیش از حد نیز میتواند آسیب زننده باشد و باعث خرابی موتور شود.
- موتور الکتریکی و اتصالات مربوط به آن باید سالم و بدون پارگی باشند.
- کشش تسمه هایی که موتور را به چرخ دستی متصل می کند، نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشند. تسمه را بر اساس موقعیت موتور تنظیم
- همچنین برای تعمیر سیم های بدون روکش متصل به موتور میتوانید از چسب برق باکیفیت استفاده کنید یا از تکنسین حرفه ای بخواهید این سیم ها را تعویض کند.
- توصیه میکنیم برای انجام تعمیرات چرخ خیاطی از تکنسین های مجموعه آی پی امداد کمک بگیرید. کنید.
برای تعمیر و نگهداری صفحه سوزن چرخ خیاطی چه باید کرد؟
یکی از مهم ترین لوازم جانبی چرخ خیاطی سوزن است که باید متناسب با نوع پارچه و ضخامت آن انتخاب شود. بنابراین همواره صفحه سوزن را بررسی کنید و اندازه آن را متناسب با پارچه انتخاب کنید. در غیر اینصورت امکان شکستن سوزن بسیار بالا می رود. برای حفظ سلامت صفحه سوزن چرخ خیاطی هنگام انجام دوخت به هیچ عنوان جلوی حرکت پارچه را نگیرید و از کشیدن آن خودداری کنید؛ زیرا ممکن است سوزن با قلاب یا محفظه بوبین برخورد کند.
نکات نگهداری صحیح چرخ خیاطی
- اگر متوجه خرابی قطعه ای از چرخ خیاطی شدید، در اولین قدم آن را تمیز کنید؛ زیرا ممکن است گرد و غبار و پرزهای پارچه باعث خرابی آن شده باشند.
- پس از هربار استفاده از چرخ خیاطی، هرگونه گرد و غبار را از روی آن بردارید و به خوبی تمیز کنید. با این کار علاوه بر بالا بردن عمر دستگاه، از بروز اغلب مشکلات چرخ خیاطی جلوگیری می کنید.
- زیر صفحه سوزن، محفظه ماسوره و اطراف دندانه ها را با کمک یک برس نرم به خوبی تمیز کنید تا همه پرزها از روی آن برداشته شود.
- وجود روغن روی قطعات مکانیکی چرخ خیاطی ممکن است باعث شود که پرزها و نخ ها جمع شوند و پس از مدتی باعث اختلال در کار دستگاه شوند؛ بنابراین از ابزارهای باریک مثل موچین و سوزن برای تمیز کردن عمقی و منافذ چرخ خیاطی استفاده کنید.
- همانطور که خواندید گرد و غبار آسیب زیادی به چرخ خیاطی وارد می کند، بنابراین در زمان هایی که از چرخ خیاطی استفاده نمی کنید آن را پوشیده نگهدارید تا هیچ گرد و غباری به آن وارد نشود.
- برای جلوگیری از تجمع پرز در قسمت های داخلی دستگاه بهتر است از نخ های باکیفیت و جدید استفاده کنید.
- سوزن های کند شده را به موقع عوض کنید. در غیر اینصورت مشکلاتی مثل رد کردن دوخت، پیچ خوردگی نخ ها و کشیدن پارچه به وجود می آید.
- با استفاده از پمپ باد یا دستگاه هایی که هوای فشرده تولید می کنند، همه گرد و غبار و پرزهای آن را از بین ببرید
- تعمیرات سالانه و منظم چرخ خیاطی را جدی بگیرید.
همه چیز در مورد تمیز کردن چرخ خیاطی (مراحل و ابزارهای مورد نیاز)
اگر میخواهید تمیزکاری اصولی چرخ خیاطی را یاد بگیرید، بهتر است ابتدا ابزارها و وسایل مورد نیاز این کار را بشناسید. در ادامه همه این ابزارها را معرفی میکنیم.
- موچین
- برس تمیز کننده
- چاقوی کوچک
- سوزن بلند (میل بافتنی)
- روغن (برای ساخت محلول تمیز کننده)
- دستمال تمیز
- پیچ گوشتی در اندازه های مختلف
- پارچه کوچک برای دوخت آزمایشی
- آچار کوچک قابل تنظیم
- قوطی روغن چرخ خیاطی
- ظرف برای خیساندن قطعات در محلول تمیزکننده
- پیش بند و دستکش پلاستیکی
- ذره بین
- روزنامه باطله
- خلال تمیز کننده غیرقابل اشتعال
- چراغ قوه
برای تمیز کردن چرخ خیاطی این مراحل را انجام دهید
تمیز کردن چرخ خیاطی در چندین مرحله زیر خلاصه میشود:
- قسمت های مختلف چرخ را باهم باز نکنید و هرباز یک قسمت را با کمک پیچ گوشتی باز کنید.
- برای باز کردن پیچ هایی که سفت هستند، از مایع تمیز کننده کمک بگیرید تا راحت تر باز شوند. سپس پیچ گوشتی را روی پیچ قرار دهید و با چکش به آرامی به آن ضربه بزنید.
- با استفاده از موچین یا سوزن بلند همه درزها و منافذ سوراخ های روغن را تمیز کنید. بهتر است قبل از انجام این کار روی موتور را بپوشانید تا روغن و حلال تمیز کننده روی آن نریزد.
- همزمان با چرخاندن چرخ دستی، روغن را به تمام منافذ مخصوص روغن بریزید تا با کار کردن دستگاه روغن به همه بخش ها برسد.
- اگر میخواهید دستگاه را به طور عمقی تمیز کنید، باید از یک برس نرم برای از بین بردن کثیفی ها و چربی باقیمانده استفاده کنید.
- اگر آلودگی ها قدیمی هستند و به راحتی با برس تمیز نمیشوند، میتوانید با استفاده از چاقوی خانگی یا سوزن بلند کثیفی ها و جرم را خراش دهید تا باقیمانده پرز روی دنده ها، اطراف محفظه ماسوره و قسمت های دیگر از بین برود.
- برای تمیز کردن ماسوره بهتر است ابتدا نخ آن را جدا کنید و بکشید تا آلودگی های روی آن از بین برود. سپس با استفاده از پارچه نرم و مایع تمیز کننده بین صفحه بالایی را تمیز کنید و به خوبی پارچه را جلو و عقب بکشید تا همه قسمت ها تمیز شوند.
- سپس با کمک پارچه خشک همه قسمت ها را تمیز کنید تا هیچ پرز و نخی باقی نماند.
نکات ایمنی در هنگام استفاده از چرخ خیاطی
در هنگام انجام این کارها چرخ خیاطی را خاموش کنید؛ زیرا ممکن است به خودتان آسیب بزنید:
- نخ کردن سوزن
- وصل کردن و تنظیم بوبین
در ادامه نمات ایمنی استفاده از چرخ خیاطی را ذکر کرده ایم:
- سوزن های ته گرد، سنجاق و نخ را به صورت تفکیک شده نگه دارید. پیدا کردن سنجاق در بین چنیدن سوزن ممکن است به دستتان آسیب بزند.
- برای جلوگیری از بهم ریختگی و بیرون افتادن سوزن ها، در ظرف نگهداری آنها یک آهنربا قرار دهید.
- به هیچ عنوان سنجاق و سوزن ها را با دندان نگه ندارید؛ زیرا حادثه هیچگاه خبر نمی کند و امکان وقوع اتفاق وجود دارد.
- سعی کنید محلی را برای خیاطی انتخاب کنید که به دور از هیاهو و تنش باشد؛ زیرا هرگونه عامل حواس پرتی ممکن است تمرکز شما را به هم بزند و علاوه بر آسیبی که ممکن است به خود وارد کنید، امکان خسارت زدن به دستگاه و پارچه وجود دارد.
- از چراغ مطالعه مناسب برای روشن کردن اتاق کار خیاطی تان استفاده کنید.
- برای جلوگیری از آسیب دیدن دست و انگشتتان هنگام کار با چرخ از انگشتانه استفاده کنید. با وجود این ابزار کوچک اما کارآمد هنگام شکستن ناگهانی سوزن، دستتان آسیب نمی بیند.
- از قرار دادن اشیاء نوک تیز در لبه میز و رها کردن آن ها به شدت خودداری کنید.
- در صورتی که از قیچی استفاده نمی کنید، بهتر است آن را ببندید و درون کاور و کمی دورتر از بدن خود قرار دهید؛ زیرا ممکن است روی پاها یا دستتان سقوط کند.
- ابزارها و اشیا نوک تیز را نسبت به بدنتان برعکس قرار دهید.
- پس از انجام کار با چرخ خیاطی بهتر است آن را خاموش کنید؛ زیرا ممکن است با لمس اشتباه آن به خود آسیب بزنید.
سلام.چرخ خیاطی مدل۳۲۳Aدارم که از نوع چرخ خیاطی های مارشال است.چرخ من مشکلی ندارد فقط سوال من از کار شناس محترم این است که اهرم کار پیشبر چرخ کجاست؟چون من پیدا نکردم و برای گلدوزی با کار گاه نیاز هست کار پیشبر پایین بیافتد ...اما اهرم برای کار پیشبر ندارد...چکار کنم لطفا کمکم کنید
درود، این مدل از اهرم کار پیشبر برخوردار نبوده و برای گلدوزی باید دندانه های پیشبر پایین آورده شود.