علت کار نکردن پنکه
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت کار نکردن پنکه به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاهامروزه در بسیاری از مکان ها از انواع پنکه ها برای خنک کردن محیط استفاده می شود که با توجه به مساحت و سلیقه افراد معمولا این پنکه ها در سه نوع ایستاده، رومیزی و سقفی ساخته شده اند. اما یکی از مشکلاتی که مصرف کنندگان این وسیله گزارش میکنند، کار نکردن پنکه است که میتواند باعث گرمازدگی و اذیت شدن شما در فصل تابستان گردد. پس اگر شما نیز علاقه مند به دانستن علت کار نکردن پنکه هستید، در این مقاله با آی پی امداد همراه باشید تا دلایل این مشکل را برای شما شرح دهیم. همچنین یک فیلم آموزشی بررسی علل بروز مشکل را نیز در این مقاله مشاهده خواهید کرد.
کاربران گرامی؛ چنانچه با مشکل کار نکردن پنکه مواجه هستید به شما توصیه می کنیم تا با همراهی تعمیرکار لوازم خانگی آی پی امداد در این مقاله به عیب یابی و تعمیر این مشکل در منزل بپردازید.
ویدیو آموزشی علت کار نکردن پنکه
پنکه یکی از لوازم خانگی پرکاربرد به خصوص در فصول گرم سال است. اما گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلفی از کار بیفتد. در این ویدیو، به رایج ترین دلایل کار نکردن پنکه و نحوه عیب یابی و رفع آنها توسط تکنسین متخصص آی پی امداد می پردازیم.
چرا پنکه کار نمی کند؟ 6 علت + راهحل
پنکه ها امروزه در محیط های خانگی یا عمومی استفاده می شوند که در برخی مواقع ممکن است کار نکرده و باعث کلافگی افراد در آن محیط شود. در این بخش از مقاله قصد داریم هریک از عوامل موثر در بروز مشکل کار نکردن پنکه را به صورت کامل مورد بررسی قرار داده و راهکارهای رفع آن را ذکر کنیم. از جمله دلایل بروز این مشکل شامل:
- مشکل در اتصالات برق دستگاه
- سوختگی موتور
- خرابی دکمه های روشن و خاموش
- ایراد در برد الکترونیکی
- خرابی خازن راه انداز
- آسیب دیدگی بوش ها
در ادامه هریک از این موارد را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
1. مشکل در اتصالات برق پنکه
در برخی مواقع ممکن است به دلیل بروز مشکلات مختلف در کابل و اتصالات برق پنکه، دستگاه شروع به کار نکند. این مسئله می تواند رایج ترین و اصلی ترین دلیل روشن نشدن پنکه باشد که به راحتی نیز قابل حل می باشد.
- ابتدا برای رفع مشکل کابل برق پنکه را از نظر پارگی، خرابی یا شل شدگی بررسی کنید. اگر سیم آسیب دیده است، باید آن را تعویض نمایید.
- مطمئن شوید که پریز برق به طور صحیح کار می کند. می توانید با استفاده از یک وسیله برقی دیگر این کار را انجام دهید.
- اگر تمام اتصالات خارجی به نظر سالم می رسند، ممکن است مشکل از اتصالات داخلی پنکه باشد. برای بررسی این اتصالات باید قاب پنکه را باز کنید.
2. سوختگی موتور پنکه
موتور پنکه یکی از قطعات اصلی دستگاه است که با چرخش پره ها، هوا را به حرکت در می آورد. این موتور از بخش ها و اجزای مختلفی نظیر سیم پیچ ها، آهنربا، بلبرینگ، بوش و خازن تشکیل شده است که بروز خرابی در هریک از این قطعات می تواند مانع از کار کردن صحیح پنکه شود. همچنین کارکرد طولانی مدت پنکه در محیط های گرم یا بدون تهویه مناسب، می تواند منجر به افزایش دمای موتور و در نهایت سوختگی آن شود. روشن نشدن پنکه رایج ترین علامت سوختگی موتور است و نشان دهنده عدم توانایی موتور در ایجاد میدان مغناطیسی لازم برای چرخش پره ها می باشد. در این شرایط برای رفع مشکل باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- با توجه به مدل پنکه، پوشش محافظ موتور را با احتیاط جدا کرده و به بخش های داخلی آن دسترسی پیدا کنید.
- سپس بررسی کنید که آیا سیم هایی که به موتور وصل می شوند، آسیب دیده اند یا خیر.
- اگر سیم ها ساییده شده، ذوب شده یا به هر نحوی آسیب دیده اند، باید تعویض شوند.
- همچنین سایر قطعات موتور را نیز به دقت بررسی کرده و در صورت سوختگی، آنها را تعویض کنید.
3. خرابی دکمه روشن و خاموش پنکه
با گذشت زمان و استفاده مکرر از پنکه، ممکن است دکمه های آن فرسوده شده، شکسته یا ترک خورده باشند و به درستی کار نکنند. همچنین در صورتی که اتصالات داخل دکمه خراب شده باشد، جریان برق به موتور نرسیده و پنکه روشن نخواهد شد. مشکل در اتصالات و سیم کشی های میان دکمه ها و برد الکترونیکی دستگاه نیز از دیگر دلایل بروز این مشکل می باشد.
- برای برطرف کردن این مشکل باید دکمه های دستگاه را باز کرده و آنها را به دقت بررسی کنید.
- اگر دکمه ای شکسته یا ترک خورده است، باید آن را تعویض کنید.
- همچنین باید سیم های متصل به دکمه و موتور و برد را به دقت چک نموده و در صورت نیاز اقدام به تعویض آنها کنید.
4. ایراد در برد الکترونیکی پنکه
برد الکترونیکی قطعه ای است که به کنترل سرعت، جهت و سایر عملکردهای آن پنکه می پردازد. این برد از قطعات مختلفی مانند ترانزیستور، خازن، رله و دیود تشکیل شده است که همگی با هم کار می کنند تا به موتور پنکه دستورالعمل های لازم را ارسال نمایند. اگر برد الکترونیکی دچار مشکل شود، عملکرد کلی دستگاه دچار مشکل شده و فرمان لازم جهت شروع به کار پنکه صادر نخواهد شد.
- برد الکترونیکی را به دقت بررسی کنید تا ببینید که آیا علائم سوختگی یا آسیب دیدگی روی آن وجود دارد یا خیر.
- در صورتی که از دانش تخصصی برخوردار هستید، می توانید قطعات آسیب دیده روی برد را تعویض کنید.
- در غیر اینصورت بهتر است این کار را به تکنسین های متخصص آی پی امداد بسپارید.
5. خرابی خازن راه انداز پنکه
خازن راه انداز یک جزء الکتریکی است که در موتورهای تک فاز مانند موتور پنکه یافت می شود. وظیفه اصلی این قطعه ایجاد قدرت اولیه لازم برای راه اندازی موتور است. اگر خازن خراب شود، موتور قدرت کافی برای راه اندازی را دریافت نمی کند و در نتیجه پنکه به طور کامل روشن نمی شود.
- برای رفع مشکل با استفاده از مولتی متر، ظرفیت و عملکرد خازن را تست کنید.
- اگر ظرفیت خازن از مقدار مشخص شده روی بدنه آن کمتر باشد، یا اگر نشتی داشته باشد، باید تعویض شود.
- چنانچه خازن خراب شده است، باید با یک خازن جدید با همان ظرفیت و ولتاژ تعویض شود.
- هنگام تعویض خازن، به نکات ایمنی توجه کنید و از خاموش بودن برق و تخلیه کامل خازن مطمئن شوید.
6. آسیب دیگی بوش ها
بوش ها قطعات استوانه ای شکل کوچکی هستند که در محور پره های پنکه قرار می گیرند و وظیفه آنها ایجاد اصطکاک بین محور و پره ها برای چرخش روان و صحیح آنها می باشد. بوش ها معمولا از جنس پلاستیک، برنج یا فلز هستند و در داخل آنها از بلبرینگ یا یاتاقان استفاده می شود. اگر بوش های پنکه آسیب ببینند، باعث بروز مشکلات مختلفی در عملکرد پنکه می شوند که مهمترین آنها کار نکردن دستگاه است.
- برای رفع مشکل پنکه را خاموش کرده و پره ها را متوقف کنید.
- محور پره ها را با دست بچرخانید. اگر چرخش محور روان و بدون اصطکاک باشد، مشکل از بوش ها نیست.
- سپس بوش ها را بررسی کنید که ساییدگی، خوردگی یا ترک خوردگی در آنها وجود نداشته باشد.
- اگر بوش ها آسیب دیده اند، باید آنها را تعویض کنید. برای تعویض بوش ها، باید پره ها، موتور و سایر قطعات پنکه را جدا کنید.
برای رفع مشکل روشن نشدن پنکه با کجا تماس بگیریم؟
ایجاد سرمای مطلوب و خنک در فصل گرما یکی از خوشایندترین حس ها برای همه افراد می باشد که در بسیاری از مکان ها ایجاد این خنکی توسط پنکه ها انجام می گردد. اما این وسایل نیز در معرض خرابی و بروز مشکل قرار دارند پس بهتر است با بالا بردن آگاهی و اطلاعات خود در زمینه شناخت این وسیله و نحوه استفاده صحیح از آن و همچنین علت های مختلف کار نکردن آن باعث بهبود کارکرد دستگاه شده و نیز عمر مفید دستگاه خود را افزایش دهید. در این مقاله دلایل بروز مشکل کار نکردن پنکه را به طور کامل شرح دادیم. در صورتی که پس از مطالعه این مقاله همچنان قادر به رفع مشکل دستگاه نیستید، بهتر است با شماره های 02158941 یا 02191093903 تماس گرفته و از متخصصین مجموعه آی پی امداد برای رفع آن کمک بگیرید.
سلام با استفاده از توضیحات شما مشکل پنکه من رفع شد با سرویس بوش و تمیز کاری و روان شدن موتور پنکه به خوبی راه اندازی شد. ممنونم