علت روغن ریزی از لوله های کولرگازی
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت روغن ریزی از لوله های کولرگازی به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
مشاوره آنلاین
علت استفاده از روغن در کولر گازی
شاید تا به حال نمی دانستید که در سیستم کولرگازی نیز روغن وجود دارد، اما واقعیت این است که نقش روغن در سیستم کولرگازی بسیار پررنگ است و اگر کولرگازی دچار نشتی روغن شود و میزان روغن موجود در آن از سطح استاندارد کمتر باشد، باعث به وجود آمدن مکشلات جدی برای دستگاه خواهد شد.
1. روان کاری قطعات
- وجود روغن در کولرگازی باعث میشود که قطعات روان و بدون سایش با یکدیگر کار کنند و کمتر با یکدیگر برخورد داشته باشند و در نهایت طول عمر قطعات بالاتر خواهد رفت.
2. حفاظت قطعات
- روغن نقش محافظت از قطعات را نیز بر عهده دارد. اگر رطوبت یا خوردگی بخواهد به درون قطعات مختلف سیستم کولرگازی نفوذ کند، روغن مانع خواهد شد و باعث حفاظت از آنها خواهد شد.
3. کاهش صدا
- روغن به دلیل خاصیت روان کنندگی که دارد باعث کاهش صدا و نویز در سیستم کولرگازی می شود.
4. انتقال حرارت
- روغن یکی از سیالاتی است که می تواند با انتقال حرارت در سیستم کولرگازی باعث شود که کارایی آن نیز بهتر و بیشتر شود.
5. حفظ میزان فشار
- حفظ میزان فشار یکی دیگر از وظایف روغن در سیستم کولرگازی است. روغن با حفظ میزان فشار داخل سیستم باعث کاهش فرسایش و خرابی قطعات و به طور کلی باعث طول عمر کولرگازی خواهد شد.
- بنابراین وجود روغن به اندازه کافی در سیستم کولرگازی بسیار ضروری است و در صورتی که به هر دلیلی لوله های کولرگازی دچار نشتی شود و میزان روغن در آن کاهش یابد، باعث خرابی دستگاه خواهد شد.
علائم کمبود روغن کمپرسور کولر گازی
با بررسی برخی از نشانه ها می توانید متوجه شوید که کولرگازی شما نشتی روغن دارد یا خیر. به طور کلی علائم کمبود روغن کمپرسور کولر گازی عبارتند از:
- صدای غیرعادی کمپرسور: کمبود روغن میتواند باعث ایجاد صداهای بلند، ساییدن یا تق تق در حین کارکرد کمپرسور شود.
- افزایش دمای کمپرسور: اگر متوجه شدید که بدنه کمپرسور به طور غیرعادی داغ شده است، ممکن است نشانه کمبود روغن باشد. روغن به خنک شدن کمپرسور نیز کمک میکند و کمبود آن باعث افزایش دما میشود.
- عملکرد ضعیف سرمایش: کمبود روغن میتواند منجر به کاهش کارایی کمپرسور و در نتیجه سرمایش ضعیفتر کولر گازی شود.
- افزایش مصرف انرژی: برای جبران عملکرد ضعیف ناشی از کمبود روغن، کمپرسور ممکن است بیشتر کار کند و در نتیجه مصرف انرژی افزایش یابد.
- بوی سوختگی: در موارد شدید کمبود روغن، اصطکاک زیاد بین قطعات میتواند منجر به گرم شدن بیش از حد و ایجاد بوی سوختگی شود.
- نشت روغن: اگرچه نشت روغن میتواند باعث کمبود آن شود، اما مشاهده لکههای روغنی در اطراف یونیت خارجی کولر گازی نیز میتواند یکی از علائم باشد.
- از کار افتادن کمپرسور: در صورت عدم توجه به علائم اولیه، کمبود روغن میتواند در نهایت منجر به آسیب جدی و از کار افتادن کمپرسور شود.
در صورت مشاهده هر یک از این علائم، توصیه میشود در اسرع وقت با یک تکنسین متخصص تماس بگیرید تا میزان روغن کمپرسور بررسی و در صورت نیاز، روغن آن تعویض یا اضافه شود. نادیده گرفتن این علائم میتواند منجر به آسیبهای جدیتر و هزینههای تعمیر بیشتر شود.
8 علت نشتی روغن از لوله های کولر گازی + راهحل
در این بخش قصد داریم هریک از عوامل موثر در روغن ریزی لوله های کولر گازی را به طور کامل برای شما بررسی نماییم:
- نشتی یا فرسودگی اتصالات
- خرابی کمپرسور
- فشار بیش از حد در سیستم
- شکستگی و آسیب دیدگی لولهها
- خرابی پمپ روغن
- استفاده از روغن نامناسب
- نصب نادرست کولر
- دمای محیط بسیار زیاد
در ادامه هریک از این دلایل را توضیح خواهیم داد.
1. نشتی یا فرسودگی اتصالات
در سیستم کولر گازی، روغن برای روانکاری کمپرسور استفاده میشود. این روغن با گاز مبرد مخلوط شده و در کل سیستم جریان دارد. هنگامی که اتصالات لولهها دچار نشتی یا فرسودگی میشوند، گاز مبرد تحت فشار میتواند از این نقاط خارج شود. از آنجایی که روغن با مبرد مخلوط است، مقداری از روغن نیز به همراه مبرد از سیستم خارج میشود. روغن سنگینتر از گاز مبرد است و ممکن است در اطراف محل نشتی تجمع کند و به صورت قطرات قابل مشاهده باشد.
راهحل:
- سعی کنید محل دقیق نشتی را پیدا کنید. ممکن است این کار دشوار باشد و نیاز به بررسی دقیق اتصالات لولهها داشته باشد.
- محل دقیق نشتی را تشخیص دهید.
- سپس باید اقدامات لازم برای رفع نشتی را انجام دهید (مانند سفت کردن اتصالات، تعویض قطعات فرسوده یا جوشکاری محل نشتی).
- در ادامه باید مقدار روغن و مبرد از دست رفته را جبران کرده و سیستم مجددا شارژ شود.
2. خرابی کمپرسور
کمپرسور قلب سیستم تهویه مطبوع است و وظیفه گردش مبرد و روغن در سراسر سیستم را بر عهده دارد. روغن برای روانکاری قطعات متحرک داخل کمپرسور و جلوگیری از ساییدگی و خرابی استفاده می شود. در داخل کمپرسور و در اتصالات لوله ها، مهر و موم ها و واشرهای مختلفی برای جلوگیری از نشت روغن و مبرد وجود دارند. با گذشت زمان یا به دلیل فشار زیاد، این مهر و موم ها ممکن است فرسوده، ترک خورده یا خراب شوند و اجازه دهند روغن به بیرون نشت کند. بدنه خود کمپرسور ممکن است به دلیل ضربه، خوردگی یا فشار زیاد ترک بخورد یا سوراخ شود و روغن از این طریق خارج شود.
راهحل:
- در این شرایط تکنسین ابتدا باید محل دقیق نشت روغن و علت آن را تشخیص دهد.
- این کار ممکن است شامل بررسی لوله ها و اتصالات، استفاده از مواد فلورسنت برای ردیابی نشت و بررسی فشار سیستم باشد.
- با توجه به شدت خرابی، ممکن است بتوان کمپرسور را تعمیر کرد (به عنوان مثال، تعویض مهر و موم ها یا واشرها).
- در بسیاری از موارد به خصوص اگر بدنه کمپرسور آسیب دیده باشد یا خرابی داخلی جدی وجود داشته باشد، تعویض کامل کمپرسور ضروری است.
3. فشار بیش از حد در سیستم
در کولر گازی روغن برای روانکاری قطعات متحرک کمپرسور وجود دارد. این روغن معمولا در داخل سیستم بسته گردش می کند. هنگامی که فشار در سیستم بیش از حد بالا می رود، می تواند به مهر و موم ها و اتصالات ضعیف ترین نقاط سیستم از جمله لوله ها فشار وارد کند. هوا و رطوبت غیرقابل تراکم هستند و می توانند فضای داخل سیستم را اشغال کرده و فشار را افزایش دهند. فن کندانسور به خنک کردن گاز مبرد پرفشار کمک می کند. اگر فن به درستی کار نکند، فشار می تواند بیش از حد بالا برود.
راهحل:
- برای رفع مشکل تکنسین با استفاده از گیج های مخصوص فشار سیستم را اندازه گیری می کند و سعی می کند علت اصلی افزایش فشار را تعیین کند.
- اگر سیستم بیش از حد پر شده باشد، تکنسین مقدار اضافی گاز مبرد را به روش صحیح تخلیه می کند.
- چنانچه هوا یا رطوبت در سیستم وجود داشته باشد، ممکن است لازم باشد کل سیستم تخلیه شود و سپس با مقدار مناسب گاز مبرد خالص شارژ شود.
- اگر کندانسور یا اواپراتور مسدود شده باشد، تکنسین آن ها را تمیز می کند.
- اگر فن کندانسور خراب است یا نشتی در لوله ها یا اتصالات وجود دارد، این قطعات باید تعمیر یا تعویض شوند.
- پس از رفع مشکل فشار، تکنسین سیستم را برای هرگونه نشتی باقی مانده بررسی می کند.
4. شکستگی و آسیب دیدگی لولهها
با گذشت زمان، لولههای فلزی کولر گازی ممکن است دچار خوردگی و فرسودگی شوند، به خصوص در نقاط اتصال یا خمیدگیها. این خوردگی میتواند باعث نازک شدن دیواره لوله و در نهایت ایجاد ترک یا سوراخ شود که منجر به نشتی روغن و مبرد میگردد. همچنین ضربه خوردن به لولههای کولر گازی در حین جابجایی، نصب نادرست یا برخورد اشیاء میتواند باعث شکستگی، خمیدگی یا آسیب دیدگی آنها شود و در نتیجه روغن و مبرد از محل آسیب دیده نشت کند.
راهحل:
- سعی کنید محل دقیق روغن ریزی را پیدا کنید. ممکن است این کار به دلیل وجود عایق روی لولهها کمی دشوار باشد.
- تعمیر نشتی مبرد و روغن یک کار تخصصی است و نیاز به دانش فنی و ابزارآلات خاص دارد.
- به هیچ وجه سعی نکنید خودتان لولهها را تعمیر کنید؛ زیرا این کار میتواند خطرناک باشد و به سیستم آسیب بیشتری وارد کند.
- تکنسین پس از یافتن محل نشتی، ابتدا باید مبرد باقی مانده در سیستم را به طور ایمن تخلیه و سپس محل نشتی را تعمیر میکند.
5. خرابی پمپ روغن
روغن در کمپرسور کولرگازی برای روانکاری قطعات متحرک آن استفاده می شود. وظیفه پمپ روغن در کمپرسور کولر گازی، گردش روغن برای روانکاری قطعات داخلی کمپرسور است. اگر هنگام نصب یا تعمیرات، مقدار زیادی روغن به سیستم اضافه شده و یا پمپ روغن خراب شود، ممکن است فشار بیش از حدی ایجاد شده و باعث نشتی از نقاط ضعیف شود.
راهحل:
- بلافاصله کولر گازی را خاموش کنید تا از آسیب بیشتر به کمپرسور و هدر رفتن روغن و مبرد جلوگیری شود.
- این مشکل نیاز به بررسی و تعمیر توسط یک تکنسین مجرب دارد. از دستکاری خودسرانه سیستم خودداری کنید.
- تکنسین با استفاده از ابزارهای تخصصی، محل دقیق نشتی پمپ روغن را پیدا خواهد کرد.
- ممکن است پمپ را تعمیر یا تعویض، اتصالات را محکم کند یا قطعه آسیب دیده را تعویض نماید.
6. استفاده از روغن نامناسب
روغنی که خیلی رقیق یا خیلی غلیظ باشد، نمیتواند به درستی در سیستم گردش کند. روغن خیلی رقیق ممکن است به راحتی از درزها و اتصالات نشت کند، در حالی که روغن خیلی غلیظ ممکن است باعث افزایش فشار در سیستم شده و در نتیجه به لولهها و اتصالات فشار وارد کرده و باعث نشتی شود. همچنین روغن کولر گازی باید با نوع مبرد (گاز خنککننده) مورد استفاده در سیستم سازگار باشد. اگر روغن با مبرد واکنش نشان دهد یا در آن حل نشود، ممکن است باعث تشکیل رسوبات، خوردگی قطعات و در نهایت نشت روغن شود.
راهحل:
- حل دقیق نشتی روغن را روی لولهها و اتصالات پیدا کنید.
- تمام روغن موجود در سیستم کولر گازی باید به طور کامل تخلیه شود.
- اگر روغن قدیمی کیفیت پایینی داشته یا آلوده بوده است، ممکن است نیاز به شستشوی کامل سیستم با مواد شوینده مخصوص باشد تا رسوبات و آلودگیها پاک شوند.
- با توجه به نوع کولر گازی و مبرد مورد استفاده، روغن مناسب و با کیفیت را به میزان توصیه شده توسط سازنده شارژ کنید. از روغنهای توصیه شده و استاندارد استفاده کنید.
7. نصب نادرست کولر
اگر واحدهای داخلی و خارجی کولر گازی به درستی تراز نشده باشند، ممکن است به لولهها و اتصالات فشار وارد شود. این فشار میتواند باعث شل شدن اتصالات و در نتیجه نشت روغن شود. در هنگام نصب، اگر لولهها به طور صحیح و با دقت خم نشوند یا دچار پیچ خوردگی شوند، ممکن است در نقاط خمیدگی فشار زیادی ایجاد شده و باعث ترک خوردگی یا نشتی روغن شود. همچنین اگر اتصالات بین لولهها و واحدهای کولر گازی به درستی محکم نشوند یا از اتصالات نامناسب استفاده شود، احتمال نشت روغن بسیار زیاد خواهد بود.
راهحل:
- بهترین و ایمنترین راه حل برای رفع این مشکل، تماس با یک تکنسین متخصص و مجرب در زمینه تعمیرات کولر گازی است.
- تکنسین میتواند علت دقیق روغن ریزی را تشخیص داده و با ابزار و دانش تخصصی خود آن را برطرف کند.
- اگر نشتی از اتصالات باشد، اتصالات را بررسی و در صورت نیاز محکم میکند.
- در صورت وجود ترک خوردگی یا آسیب دیدگی در لولهها، ممکن است قسمت آسیب دیده را تعمیر یا کل لوله را تعویض کند.
- نصب کولرگازی و تراز بودن واحدهای داخلی و خارجی را بررسی و در صورت نیاز آنها را تنظیم میکند.
- پس از رفع نشتی، ممکن است نیاز به شارژ مجدد روغن و گاز مبرد باشد.
8. دمای محیط بسیار زیاد
در هوای گرم، فشار مبرد در سیستم کولر گازی افزایش می یابد. این افزایش فشار می تواند به نقاط ضعیف در لوله ها، اتصالات یا مهر و موم ها فشار وارد کرده و باعث نشت مبرد و به همراه آن مقدار کمی روغن شود. دمای بالا می تواند باعث تسریع فرسودگی و خرابی قطعات مختلف کولر گازی از جمله لوله ها، مهر و موم ها و واشرها شود. این فرسودگی می تواند منجر به ترک خوردگی یا شل شدن اتصالات و در نتیجه نشت روغن شود.
راهحل:
- به طور منظم (حداقل سالی یک بار) کولر گازی خود را توسط یک تکنسین متخصص سرویس کنید.
- سرویس کار می تواند نشتی های احتمالی را شناسایی و رفع کند، سطح مبرد و روغن را بررسی کند و قطعات فرسوده را تعویض نماید.
- کندانسور (واحد خارجی) کولر گازی را تمیز نگه دارید تا جریان هوا به خوبی انجام شود.
- به طور دوره ای لوله ها و اتصالات کولر گازی را از نظر وجود نشتی (به صورت لکه های روغنی) بررسی کنید.
- از کولر گازی به طور صحیح استفاده کنید و از تنظیم دمای بسیار پایین در هوای بسیار گرم خودداری کنید؛ زیرا این کار می تواند فشار زیادی به کمپرسور وارد کند.
روش های جلوگیری از روغن ریزی لوله های اسپیلت
در صورتی که نگران بروز مشکل نشت روغن از لوله های کولرگازی خود هستید، می تواند با در نظر گرفتن نکات زیر از آن جلوگیری نمایید:
- اطمینان حاصل کنید که لولهها به درستی نصب شدهاند و هیچ گونه خمیدگی یا فشار اضافی در آنها وجود ندارد. نصب نادرست میتواند منجر به نشتی و روغنریزی شود.
- اگر از لوله های استاندارد و باکیفیت استفاده شود، از بروز نشت روغن در لوله های کولر گازی جلوگیری خواهد شد.
- اگر به صورت منظم میزان روغن را در دستگاه چک کنید و از عدم تجموع روغن در لوله ها مطمئن شوید، لوله های کولرگازی دچار نشتی نمی شوند.
- برای جلوگیری از بروز خطاهای سیستم میتوانید وضعیت کمپرسور را چک کنید. از عدم تجمع یخ در کویل های داخلی و عدم افت فشار در سیستم اطمینان حاصل کنید تا لوله های کولرگازی دچار نشتی روغن نشوند.
- انجام نگهداریهای دورهای، مانند تعویض فیلترها و تمیز کردن کندانسور و اواپراتور، میتواند به بهبود عملکرد سیستم و جلوگیری از روغنریزی کمک کند.
- اطمینان حاصل کنید که فشار گاز در سیستم در محدوده مجاز قرار دارد. فشار بالا یا پایین میتواند منجر به نشتی شود.
- از روغنهای مخصوص و سازگار با کولر گازی استفاده کنید. روغنهای نامناسب میتوانند به خرابی سیستم و در نتیجه روغنریزی منجر شوند.
- از عایقبندی مناسب برای لولهها استفاده کنید تا از تبادل حرارتی و ایجاد مشکلات جلوگیری شود.
برای رفع مشکل روغن ریزی از لوله های کولرگازی با کجا تماس بگیریم؟
در این مقاله به بررسی علت روغن ریزی از لولههای کولرگازی و راهکارهای رفع این مشکل پرداختیم. نشتی روغن میتواند ناشی از دلایل مختلفی از جمله نشتی در لولههای مبرد، مشکلات در کمپرسور و یا عدم نصب صحیح کولرگازی باشد. تشخیص به موقع و صحیح علت این مشکل برای جلوگیری از آسیبهای جدی به سیستم کولر و افزایش هزینههای تعمیر ضروری است. رفع این مشکل نیازمند تخصص و تجربه است؛ به همین دلیل توصیه میشود که در صورت مشاهده روغن ریزی، از تکنسینهای متخصص مانند تیم فنی آی پی امداد کمک بگیرید. این تکنسینها با دانش و تجهیزات لازم، میتوانند علت اصلی مشکل را شناسایی و اقدامات لازم را برای تعمیر و رفع مشکل انجام دهند. در صورت نیاز به استفاده از این خدمات می توانید با شماره 02158941 یا 02191093903 تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر لوله هایپنل کولر ۱۲ هزار اسپیلت در اثر ضربه توسط نصاب دچار شکستگی شد که روغن موتور به داخل پنل نشت کرد. لوله های پنل جوشکاری و شستشو داده شد. آیا لازمه که موتور و لوله های ارتباطی موتور و پنل شستشو داده بشن؟ وجود روغن در لوله ها آسیبی به موتور میزنه یا خیر؟ ممنون از راهنماییتون
درود، موجب وارد شدن فشار و کیپ شدن مدار می شود که باید کولر به صورت کامل با گاز ازت یا فریون شسته شده و سپس وکیوم و شارژ گاز شود.