logo logo نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی آی پی امداد هیچ‌گونه فروش قطعات لوازم خانگی ندارد! جهت تعمیرات، لطفاً با شماره زیر تماس بگیرید. 021-91003098021-91003098

قطعات ماشین لباسشویی

قطعات ماشین لباسشویی
قطعات ماشین لباسشویی
زمان مطالعه: 5 دقیقه
comment
دیدگاه و تجربیات شما برای ما ارزشمند است!

شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله قطعات ماشین لباسشویی به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.

مشاوره آنلاین

ماشین لباسشویی برای انجام چرخه شستشو به همکاری دقیق مجموعه‌ای از قطعات وابسته است. هرکدام از قطعات موجود در این دستگاه وظیفه مشخصی دارند و خرابی در هر بخش می‌تواند عملکرد کلی دستگاه را مختل کند؛ از همین‌رو اگر با سازوکار این اجزا آشنا باشید، در زمان بروز ایراد می‌توانید به‌ سراغ منبع مشکل رفته و حتی دربرخی موارد بدون نیاز به کمک تعمیرکار، مشکل را برطرف نمایید.

در این مطلب از آی‌پی امداد تصمیم داریم به بررسی قطعات مهم لباسشویی بپردازیم و اطلاعات دقیقی در رابطه با هرکدام در اختیار شما قرار دهیم. ضمنا، اگر حین کار با لباسشویی دچار مشکل شده‌اید، در بخش نظرات کامنت بگذارید تا کارشناسان خبره ما، شما را راهنمایی کنند.

آشنایی با ۱۴ قطعه اصلی ماشین لباسشویی

ماشین‌ لباسشویی از اجزای مختلفی تشکیل شده که هر کدام نقش مهمی در عملکرد کلی دستگاه ایفا می‌کنند؛ از همین‌رو شناخت این قطعات به شما کمک خواهد کرد تا در زمان بروز مشکل، علت خرابی را راحت‌تر تشخیص دهید و در صورت ساده بودن ایراد، به تنهایی آن را برطرف سازید. در همین‌راستا، ابتدا نگاهی کوتاه به قطعات مهم لباسشویی خواهیم داشت.

  • میکروسوئیچ
  • مخزن شستشو (دیگ)
  • شیر برقی
  • هیدروستات
  • المنت
  • ترموستات
  • لاستیک دور درب
  • کاسه نمد
  • پولی (پولی کوچک و بزرگ)
  • تسمه
  • پمپ تخلیه (واتر پمپ)
  • تایمر
  • سوییچ پاور (دکمه روشن/خاموش)
  • موتور ماشین لباسشویی

در ادامه نحوه کارکرد هر قطعه را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1. میکروسوئیچ 

از مهم‌ترین قطعات ماشین لباسشویی می‌توان به میکروسوئیچ اشاره کرد که از باز شدن درب ماشین لباسشویی حین کار جلوگیری می‌کند. باتوجه به نقش میکروسوئیچ، اگر درب لباسشویی حین کار باز شود، به‌احتمال زیاد این قطعه دچار مشکل شده است.

عیب یابی به‌منظور تست سلامت این قطعه، باید ابتدا درپوش ماشین لباسشویی را خارج و سیم‌کشی‌های میکروسوئیچ که به ‌صورت دو سیم در پشت درب لباسشویی قرار گرفته‌اند را بیابید. بعد از پیدا کردن میکروسوئیچ، آن را با یک آوومتر تست کنید. اگر میکروسوئیچ سالم باشد، به محض برخورد آوومتر با سیم‌های آن و باز بودن درب، عقربه‌های آوومتر روی بی‌نهایت قرار می‌گیرند و درصورت بسته بودن درب، عقربه‌ها عدد صفر را نشان می‌دهند. اما در غیر این صورت، میکروسوئیچ خراب است و باید تعویض شود.

2. مخزن شستشو 

مخزن شستشو یا درواقع دیگ ماشین لباسشویی، محلی برای قراردادن لباس‌ها برای شستشو است. این مخزن قابلیت چرخش داشته و به طور کلی از دو قسمت داخلی و خارجی تشکیل می‌شود. قسمت داخلی دارای منافذ بسیاری برای ورود و خروج آب است و شما می‌توانید آن را حین قراردادن لباس‌ها داخل لباسشویی مشاهده کنید، درحالی‌که بخش بیرونی تنها وظیفه جلوگیری از نشت آب به داخل سیستم ماشین لباسشویی را برعهده داشته و قابل مشاهده نیست.

3. شیر برقی 

شیر برقی جریان آب را به داخل دستگاه متصل می‌کند؛ بنابراین اگر آب وارد لباسشویی نمی‌شود، شیر برقی با مشکل مواجه شده است.

عیب یابی شما برای تست سلامت شیر برقی، باید جایگاه شیر برقی درون ماشین لباسشویی را پیدا کرده؛ سپس سیم‌های آن را جدا کنید. پس از جدا کردن سیم‌های شیر برقی، آن را به‌ صورت مستقیم به برق 220 ولت وصل نمایید. در صورت سالم بودن شیر برقی، مجددا آب وارد دستگاه می‌شود؛ اما اگر شیر برقی دچار مشکل باشد، آب به دستگاه وارد نخواهد شد.

در صورت نیاز به خرید قطعات ماشین لباسشویی اعم از شیربرقی، ترموستات، هیدروستات و … می توانید به سایت آی پی یدک مراجعه کنید و خرید خود را انجام دهید.

4. هیدروستات 

هیدروستات وظیفه تنظیم میزان آب ورودی به درون دستگاه را برعهده دارد. این قطعه می‌تواند از سرریزشدن و نشت آب درون لباسشویی جلوگیری نماید؛ بنابراین اگر متوجه نشتی و خروج آب درون دستگاه شدید، باید هیدروستات را چک کنید.

پیچ‌های رنگی داخل هیدروستات وجود دارند که این میزان آب وارد شده به درون ماشین لباسشویی را کنترل می‌کنند؛ از همین‌رو دستکاری این پیچ‌ها، شل و سفت کردن آن‌ها باعث تغییر میزان ارتفاع آب وارد شده به ماشین لباسشویی می‌شود.

5. المنت 

المنت وظیفه گرم کردن آب را برعهده دارد. از آنجایی که وجود آبگرم برای تمیزشدن لباس‌ها ضرورت دارد، اگر فکر می‌کنید لباس‌های شما تمیز شسته نمی‌شوند، به احتمال زیاد المنت دستگاه دچار مشکل شده است. در چنین مواقعی المنت را با استفاده از یک آوومتر بررسی کنید و در صورت خراب بودن، آن را تعویض نمایید. به‌خاطر داشته باشید که پس از تعویض المنت، درام را حرکت دهید تا از عدم برخورد درام و المنت حین کار مطمئن شوید.

6. ترموستات 

ترموستات باعث تنظیم کردن دمای آب در دستگاه می‌شود. نحوه کار ترموستات بدین ‌صورت است که با افزایش دمای آب، فعال ‌و تولید گرما توسط المنت را قطع می‌کند. اما پس از کاهش دمای آب، ترموستات کار خود را متوقف خواهد کرد تا المنت مجددا آب را برای شستشوی لباس‌ها گرم نماید.

7. لاستیک دور درب 

لاستیک دور درب فضای خالی بین ماشین و درب را پر کرده و از ایجاد سر و صدا و لرزش شدید در زمان کار کردن ماشین لباسشویی جلوگیری می‌کند. همچنین  لاستیک درب ماشین لباسشویی می‌تواند از نشت آب به بیرون پیشگیری نماید.

8. کاسه نمد 

کاسه نمد نوعی واشر آهنی پلاستیک‌دار است که بیش‌تر در جهت آب‌بندی مورد استفاده قرار می‌گیرد. محل قرارگیری کاسه نمد روی شفت، در کنار بلبرینگ و پولی بزرگ است تا از نشت آب به بیرون جلوگیری کند.

9. پولی ماشین های لباسشویی 

یکی از قطعاتی که کمتر کسی نام آن را شنیده است پولی ماشین لباسشویی می باشد؛ پولی انتقال نیرو بین محرک و متحرکی که از یکدیگر فاصله دارند را انجام می‌دهد. پولی با تغییر سرعت لباسشویی نقش مهمی در این دستگاه ایفا می‌کند؛ از همین‌رو هر لباسشویی دارای دو نوع پولی کوچک و بزرگ است که هر کدام وظایف خاص خود را دارند.

10. تسمه 

تسمه موتور را به دیگ شستشو متصل می‌کند. این قطعه باعث چرخیدن مخزن و اجرای برنامه‌های شستشو می‌شود. انواع تسمه ماشین لباسشویی در این وسیله تعبیه شده‌اند تا انرژی موتور را به بولی‌ها انتقال دهند.

11. پمپ تخلیه

پمپ تخلیه ماشین لباسشویی که به آن واتر پمپ هم گفته می‌شود، آب کثیف درون دستگاه را به وسیله شیلنگ به فاضلاب منتقل می‌کند؛ از همین‌رو اگر تخلیه آب به‌درستی انجام نشود، احتمالا پمپ تخلیه دچار مشکل شده است. برای برطرف کردن این موضوع می‌توانید، سیم‌پیچی‌های پمپ و وجود انسداد در پروانه‌های پمپ را بررسی کنید و در صورت وجود مشکل، آن را برطرف نمایید.

12. تایمر ماشین لباسشویی

تایمر لباسشویی وظیفه دارد مدت زمان کارکرد قطعات مختلف را کنترل کند. این قطعه در لباسشویی شامل دو بخش موتور و جعبه اتصالات است و به بخش های دیگر لباسشویی برای بهبود عملکرد آن فرمان می‌دهد. البته بدنیست بدانید که امروزه وظیفه تامیرها برعهده برد الکتریکی است و این قطعه در لباسشویی‌های مدرن وجود ندارد.

13. سوییچ پاور (روشن و خاموش) 

سوییچ پاور در دو نوع دسته لمسی و فشاری وجود دارد. این قطعه در مدل‌های قدیمی، روی قسمت جلویی بدنه تعبیه شده است؛ اما در مدل‌های امروزی، سوییچ پاور را به شکل دکمه‌ لمسی روی نمایشگر دیجیتالی مشاهده می‌کنید.

14. موتور ماشین لباسشویی

مهم‌ترین قطعه در بین قطعات ماشین لباسشویی، موتور ماشین لباسشویی است که خراب شدن آن باعث کار نکردن لباسشویی می‌شود. موتور ماشین لباسشویی معمولا از نوع آسنکرون است که برای خشک‌ کردن و شستن لباس‌ها دو سرعت متفاوت دارد. این قطعه، ازجمله قطعاتی است که تعمیر و تعویض آن به‌ وسیله افراد عادی امکان‌پذیر نیست و باید توسط تعمیرکار متخصص در زمینه تعمیرات ماشین لباسشویی انجام شود.

برای تعمیر قطعات ماشین لباسشویی با کجا تماس بگیریم؟

همانطور که گفته شد، ماشین‌های لباسشویی دارای قطعات متعددی هستند و هر قطعه نقشی کلیدی در عملکرد دستگاه دارد. از میکروسوییچ و المنت گرفته تا هیدروستات، موتور و پمپ تخلیه، هرکدام از این اجزا اگر دچار مشکل شوند، فرآیند شستشو مختل خواهد شد؛ پس آشنایی با عملکرد این قطعات کمک می‌کند تا درصورت بروز ایراد، علت مشکل را سریع‌تر شناسایی کرده و در برخی موارد به تنهایی آن را رفع کنید.

اما اگر مشکل لباسشویی شما تخصصی است و اختلالاتی در برد یا موتور به‌وجود آمده، می‌توانید از خدمات تعمیر لباسشویی مجموعه ما استفاده کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، با شماره‌های 02191003098 و 02158941 تماس بگیرید و از راهنمایی کارشناسان مجرب آی‌پی امداد بهره‌مند شوید.

دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده!

کاربر عزیز لطفا قبل از ارسال دیدگاه حتما به نکات زیر توجه نمایید:

  • سوال شما توسط تعمیرکاران آی پی امداد پاسخ داده می شود.
  • لطفاً سوال خود را با جزئیات کامل مطرح کنید تا بتوانیم بهترین راهنمایی را به شما ارائه دهیم.
  • در صورتی که ایمیل خود را صحیح وارد نمایید، بعد از پاسخ از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی خواهد شد.
بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!
دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
در صورتی که ایمیل ندارید، لطفاً ایمیل "test@ipemdad.com" را وارد کنید. ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست