آیا آنزیم پودر لباسشویی موجب حساسیت می شود؟
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله آیا آنزیم پودر لباسشویی موجب حساسیت می شود؟ به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاهآنزیم پودر ماشین لباسشویی در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت می شود. این مواد به دلیل ترکیبات شیمیایی خود می توانند حساسیت های مختلفی را در سراسر بدن ایجاد کنند که عبارتند از حساسیت در پوست صورت و دست، حساسیت در گلو و حساسیت چشمی می باشد. علاوه بر تمامی این موارد، این مواد می تواند اثرات منفی برروی کودکان و نوزادان داشته باشد و در کودکان و نوزادان شاهد حساسیت باشیم. اگر بدن شما نسبت به آنزیم شوینده لباسشویی واکنش منفی نشان داده است این مطلب از آی پی امداد را مطالعه فرمایید زیرا به دلایل واکنش نقاط مختلف بدن اشاره کرده ایم و راه های پیشگیری و درمان آن را بیان کرده ایم.
خلاصه ای از دلایل حساسیت به آنزیم پودر لباسشویی
کاربران گرامی آیپی امداد برای این که وقت کمتری از شما بگیریم در این قسمت خلاصه ای از مقاله آیا آنزیم پودر لباسشویی موجب حساسیت می شود؟ را مطرح کرده ایم.
دلایل حساسیت به آنزیم پودر ماشین لباسشویی |
|
درماتیت تماسی چیست و چند نوع دارد؟ |
|
آیا آنزیم پودر لباسشویی موجب حساسیت در دست و صورت می شود؟ |
|
پیشگیری از بروز حساسیت های پوستی |
|
درمان حساسیت پوستی |
|
آیا نوزادان به آنزیم پودر ماشین لباسشویی حساسیت دارند؟ |
|
حساسیت چشم به آنزیم پودر لباسشویی |
|
دلایل حساسیت به آنزیم پودر ماشین لباسشویی
پودرهای لباسشویی ممکن است بوی عطر جذابی بدهند، اما مملو از مواد شیمیایی هستند و می توانند باعث واکنش های نامطلوب پوستی شوند. آنزیم پودر لباسشویی می تواند باعث درماتیت تماسی شود که به صورت لکه های قرمز و خارش دار ظاهر می شود که معمولاً گسترده یا محدود هستند و در بخش هایی مانند زیر بغل و کشاله ران ظاهر خواهند شد. عطرها، مواد نگهدارنده، رنگ ها و سایر مواد شیمیایی موجود در پودر لباسشویی می توانند باعث ایجاد حساسیت پوستی در کودکان و بزرگسالان شوند.
انتخاب پودر لباسشویی معمولی با قدرت لکه بری بالا و در عین حال محافظت از پارچه می تواند این مشکل را برای همیشه حل کند. برای تعیین یک پودر لباسشویی مناسب و معمولی ابتدا باید ویژگی ها و قابلیت های هر ماده شوینده را در نظر گرفت. یکی از این ویژگی های مهم، ترکیب صحیح و موثر «آنزیم» است که نقش عمده ای در از بین بردن لکه از لباس دارد و در برخی موارد به نرمی لباس کمک زیادی می کند.
انواع مواد شوینده لباسشویی حاوی انواع مختلفی از مواد بالقوه تحریک کننده هستند و مانند بیشتر صابون ها و شوینده ها نیز حاوی نوعی سورفکتانت هستند. سورفکتانت ها با شکستن ذرات کثیفی و روغن کار می کنند و به آن ها اجازه می دهند که شسته شوند. عطرهای مصنوعی دسته وسیعی از مواد شیمیایی هستند که می توانند باعث بثورات و تحریکات پوستی شوند. شرکت هایی که مواد شوینده لباسشویی تولید می کنند اغلب از ترکیبات خاصی از عطرها استفاده می کنند.
مواد تحریک کننده پوستی شامل:
- رنگ ها
- مرطوب کننده ها
- نرم کننده ها
- غلیظ کننده ها و حلال ها
- امولسیون کننده ها
- مواد نگهدارنده
- آنزیم ها
- پارابن ها
درماتیت تماسی چیست؟
میتوان گفت که درماتیت تماسی نوعی بیماری پوستی است که به صورت آلرژی و التهاب پوست ظاهر می شود و به دو نوع کلی تقسیم می شود:
درماتیت تماسی تحریک کننده: این نوع بیماری زمانی رخ می دهد که یک ماده تحریک کننده به پوست آسیب برساند که باعث بثورات و خارش می شود. چنین واکنش هایی ممکن است پس از اولین باری که در معرض مواد شوینده قرار گرفتید ظاهر شوند یا برعکس، ممکن است به تدریج و پس از تماس مکرر ایجاد شوند. اگر فردی دچار درماتیت تحریکی شود، حتی اگر با استفاده نکردن از صابونی که استفاده می کند درمان نشود، ممکن است واکنش پوستی داشته باشد.
درماتیت تماسی آلرژیک: به عنوان آلرژی تماسی شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که فرد با چیزی که به آن حساسیت دارد تماس پیدا کند.
آیا آنزیم پودر لباسشویی موجب حساسیت در دست و صورت می شود؟
از آنجایی که پوست به مواد شوینده حساسیت دارد و کل بدن با لباس ها و پارچه های شسته شده و مواد شوینده در تماس است، علائم می تواند در هر جایی ظاهر شود. به عنوان مثال، دراز کشیدن روی یک بالش تازه شسته شده هنگام خواب می تواند پوست حساس آن ناحیه را تحریک کند. لازم به ذکر است که علائم آلرژی شدیدتر است و باعث ایجاد ناراحتی در نواحی مانند زیر بغل و کشاله ران می شود که لباس ها در اثر تعریق خیس می شوند.
اغلب، علائم درماتیت تماسی در مناطقی از پوست و بدن که در معرض محرک های قوی هستند، مانند نواحی پوست زیر انگشتان حلقه یا دست هایی که مرتباً با مواد شوینده شسته می شوند، رخ می دهد. علائم و نشانه های ناشی از تماس پوست با پودر لباسشویی می تواند بلافاصله پس از تماس با خود ماده شوینده یا مثلاً لمس لباس های تازه شسته شده ظاهر شود و می تواند چندین ساعت یا یک هفته پس از اولین تماس همراه با شما باشد. علائم واکنش آلرژیک به مواد شوینده و درماتیت تماسی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ظهور جوش های قرمز
- قرمزی پوست
- خارش خفیف و شدید پوست
- تاول هایی که ممکن است پوسته پوسته شوند
- احساس سوزش در پوست
- تورم بخشی از پوست یا چشم، صورت و ناحیه تناسلی
- کهیر
- پوست خشک، ترک خورده یا ترک خورده
- خارش پوست، به خصوص هنگام لمس
- به آفتاب حساس است
- تیره شدن پوست و ایجاد حالتی شبیه چرم
برای پیشگیری از بروز حساسیت های پوستی، پیشنهاد می شود نکات زیر را رعایت فرمایید:
- برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک به مواد شوینده، همیشه دستکش بپوشید.
- از دستکش های نخی برای کارهای روزمره مانند آب لیمو و تمیز کردن سبزیجات استفاده کنید.
- در صورت امکان حتما از ماشین لباسشویی برای شستن لباس ها استفاده کنید.
- برای شستن دست ها از آب گرم و کمی صابون استفاده کنید.
برای درمان حساسیت پوستی پیشنهاد می شود نکات ذکر شده را با دقت مطالعه فرمایید:
- گاهی اوقات، مرطوب کننده های بدون نسخه (OTC) و کرم های ضد حساسیت برای تسکین علائم کافی است. در صورت شدید بودن علائم با پزشک مشورت کنید.
- اگر اگزما دارید، مهم است که محصولاتی را انتخاب کنید که پوست شما را تحریک نکنند. به عنوان مثال، از لوسیون ها و مرطوب کننده های حاوی سرامید استفاده کنید. سرامید یک لایه محافظ روی پوست ایجاد می کند.
- هنگام شستن ظروف و استفاده از پودر لباسشویی از دستکش استفاده کنید.
آیا نوزادان به آنزیم پودر ماشین لباسشویی حساسیت دارند؟
بله، کودکان و نوزادان به دلیل پوست حساس ممکن است واکنش شدیدی به پودر لباسشویی دارای آنزیم نشان بدهند. برای شستن لباس های کودک یا لباس های نوزاد از شوینده هایی استفاده کنید که فاقد عطر و آنزیم هستند و حاوی رنگ و مواد شوینده نیستند. همچنین بهتر است از نرم کننده ها و محصولات ضد الکتریسیته خودداری کنید، زیرا می توانند پوست حساس کودک شما را تحریک کنند.
پودر صابون مخصوص برای شستن لباس های کهنه و بچه گانه می تواند گزینه مناسبی باشد. توصیه کلی شستن لباس های نوزاد و کودک به صورت جداگانه است تا احتمال بروز حساسیت های پوستی در کودکان کاهش یابد. اما اکثر والدین لباس های فرزندان خود را با مواد شوینده معمولی در ماشین لباسشویی خانواده قرار می دهند و احتمالاً مشکلی نخواهند داشت. بسیاری از متخصصان پوست می گویند که اگر کودک شما حساسیت یا پوست بسیار حساسی ندارد، معمولا پودر لباسشویی معمولی مشکلی ایجاد نمی کند.
حساسیت چشم به آنزیم پودر لباسشویی
در صورت تماس چشمی با موادی شیمیایی مانند پودر لباسشویی آسیب چشمی بسیاری ایجاد خواهد شد و سریعا باید اقدام به درمان کنید. پیشنهاد می شود در صورت تماس پودر ماشین لباسشویی با چشم، سریعا با 115 تماس حاصل فرمایید.
آسیب شیمیایی یکی از عواملی است که بینایی را به خطر می اندازد. آسیب شیمیایی به چشم بسیار شایع است و گاهی اوقات بینایی از بین می رود. سوختگی های شیمیایی چشم بسیار کوتاه مدت و البته بسیار دردناک است و می تواند آسیب جدی ایجاد کند. مواد شوینده در تماس با چشم به سرعت به قرنیه آسیب می رسانند و در موارد شدید باعث ترکیدن چشم می شوند.
در صورت تماس پودر لباسشویی یا هر ماده شیمیایی دیگر با چشم باید بلافاصله چندین بار چشم زیر آب باز و بسته شود تا آن ماده از چشم خارج شود. شستشوی آرام چشم با آب حدود 20 دقیقه، اولین اقدام است. شما باید پلک ها را باز کرده و آب را روی سطح چشم بریزید. این عمل را از گوشه داخلی چشم انجام دهید. به صورتی که آب از گوشه خارجی چشم خارج شود. همچنین می توانید صورت مصدوم را زیر شیر آب یا شیلنگ بگیرید. این شستشو را تا زمان مراجعه به پزشک انجام دهید.