نحوه تمیز کردن دستگاه بخور
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله نحوه تمیز کردن دستگاه بخور به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاهکسانی که پوست خشک دارند و یا افرادی که از بیماری های تنفسی رنج می برند، قطعا می دانند که وجود دستگاه بخور گرم یا سرد تا چه اندازه میتواند در بهبود آنها موثر باشد. کسانی که دستگاه بخور گرم و سرد دارند، میدانند که پس از مدتی استفاده، به دلیل تجمع رسوبات آب و آلودگی هایی محیط نیاز به تمیز کردن دارد. در صورتی که نسبت به تمیز کردن دستگاه بخور گرم و سرد غفلت کنید، قطعا کیفیت هوای محیط کاهش پیدا می کند و ممکن است دستگاه بخور کارایی اولیه را نداشته باشد. در این مطلب قصد داریم نحوه تمیز کردن دستگاه بخور را توضیح دهیم. همچنین خواهیم گفت تمیز کردن دستگاه بخور چه تاثیری بر عملکرد آن دارد. لطفا تا پایان مطلب با آی پی امداد همراه باشید.
تمیز کردن دستگاه بخور چه تاثیری بر عملکرد آن خواهد داشت؟
ممکن است برای شما این پرسش ایجاد شود که چرا باید دستگاه بخور را تمیز کنیم؟ در ادامه به بررسی اهمیت انجام این کار پرداخته ایم:
حفظ کیفیت هوا
- استفاده از دستگاه بخور به منظور افزایش رطوبت هوا است، اما اگر دستگاه بخور به خوبی تمیز نشده باشد، ممکن است به همراه رطوبت قارچ ها و باکتری هایی که درون آن تجمع پیدا کرده اند، به محیط منتقل شوند.
- بنابراین یکی از دلایلی که گفته میشود دستگاه بخور را به صورت منظم و دوره ای تمیز کنید، این است که از رشد و تکثیر این میکروارگانیسم ها جلوگیری شود و کیفیت هوای اطراف شما همچنان به خوبی حفظ شود.
افزایش کارایی دستگاه بخور
- با توجه به اینکه برای تولید بخار نیاز است که درون دستگاه آب ریخته شود، ماندن آب ممکن است باعث ایجاد رسوب در مخزن آن شود.
- همچنین قرار داشتن دستگاه در معرض گرد و غبار و آلودگی های محیط به مرور زمان باعث کاهش کارایی دستگاه بخور خواهد شد.
- بنابراین نیاز است دستگاه بخور را تمیز نگه دارید.
بالا رفتن طول عمر دستگاه بخور
- همانطور که گفتیم، تجمع رسوب و آلودگی روی دستگاه علاوه بر اینکه کارایی آن را کمتر می کند، ممکن است در دراز مدت باعث خرابی قطعات آن نیز بشود.
- تمیز کردن دستگاه بخور گرم و سرد یکی از راهکارهایی است که به کمک آن میتوان عمر مفید دستگاه را افزایش داد.
حفظ بهداشت و جلوگیری از ایجاد بیماری
- یک دستگاه بخور کثیف ممکن است آلودگی ها، باکتری ها و کپک ها را درون خود رشد دهد و با انتشار آن ها به هوا، باعث انتقال آن ها و ایجاد بیماری در شما شوند.
- یکی از روش های جلوگیری از چنین مشکلاتی، تمیز کردن دستگاه بخور است.
نحوه تمیز و ضدعفونی کردن دستگاه بخور گرم
مراحل زیر را دنبال کنید تا بدانیم چگونه میتوان دستگاه بخور گرم را تمیز کرد؟ همچنین در مورد ضدعفونی و رسوب زدایی آن ها نیز خواهیم گفت:
- اولین کاری که باید انجام دهید، این است که دستگاه بخور را خاموش کرده و از برق بکشید.
- دستگاه بخور دارای قطعاتی است که به راحتی میتوان آن ها را جدا کرد و شستشو داد.
- برای ضد عفونی و رسوب زدایی قطعاتی که جدا کرده اید، میتوانید از سرکه استفاده کنید. بهتر است 30 دقیقه اجازه دهید این قطعات درون سرکه بمانند.
- با کمک یک اسفنج ظرفشویی تمیز، این قطعات را با همان سرکه شستشو دهید.
- در مرحله بعد بهتر است از آب مقطر برای آبکشی این قطعات استفاده کنید تا هیچ ردی از سرکه روی آن ها باقی نماند. حال باید آن ها را به خوبی خشک کنید.
- به سراغ دستگاه بخور بروید و آب درون مخزن و جرم های ایجاد شده روی آن را خالی کنید.
- برای رسوب زدایی دستگاه بخور گرم باز هم میتوانید از سرکه استفاده کنید. مخزن را از سرکه پر کنید و اجازه دهید 30 دقیقه درون آن باقی بماند.
- به کمک یک فرچه نرم یا مسواک تمیز میتوانید همه جرم ها، رسوب ها و یا کپک ها را از دستگاه بخور بزدایید.
- بعد از گذشت 30 دقیقه سرکه درون مخزن یا سینی را تخلیه کنید و 2 مرتبه با آب مقطر شستشو دهید و آبکشی کنید. سپس اجازه دهید با جریان هوا خشک شود.
- حال میتوانید قطعات را مجددا نصب کنید و شاهد بهبود کارایی دستگاه بخور خود باشید.
نکات مهم برای نگهداری دستگاه بخور گرم
در ادامه به بررسی مهمترین نکات تمیز کردن و نگهداری از دستگاه خواهیم پرداخت:
- برای محافظت بیشتر از دستگاه بخور گرم بهتر است هر سه روز یکبار، آب درون مخزن یا سینی را تخلیه و آن را شستشو دهید.
- برای جلوگیری از رشد کپک و باکتری و ایجاد رسوب، توصیه میکنیم پس از هربار پر کردن و استفاده از دستگاه بخور، آب درون آن را خالی کنید و از آب مقطر تمیز پر کنید.
- مزیت استفاده از آب مقطر این است که از ایجاد جرم و رسوب در دستگاه بخور جلوگیری می کند.
- توصیه میکنیم هرگز دستگاه بخور گرم را نزدیک به پرده، پارچه و لوازم خانه قرار ندهید؛ زیرا رطوبت تولید شده ممکن است زمینه ایجاد رشد کپک و باکتری را افزایش دهد.
روش تمیز و ضدعفونی کردن دستگاه بخور سرد
در ادامه مراحل تمیز کردن دستگاه بخور سرد را خواهیم گفت:
- مرحله اول خاموش کردن دستگاه بخور سرد و جدا کردن آن از برق است.
- سپس باید مخزن آب را جدا کنید.
- حال باید مخزن را خالی کنید و به خوبی با آب گرم شستشو دهید.
- شستشوی مخزن به این صورت است که درون مخزن تا نصفه آب ولرم بریزید. مخزن را بچرخانید تا آب به همراه خود رسوبات و جرم ها را جدا کند.
- هر چند بار که نیاز است مرحله قبل را تکرار کنید تا مخزن به خوبی تمیز شود. سپس به خوبی آن را خشک کنید.
- حال باید مخزن آب را جدا کنید تا به بخش های داخلی نیز دسترسی داشته باشید.
- در این مرحله باید آب درون بخور را نیز خالی کنید و آن را روشن کنید تا آب درون فیلتر نیز خشک شود.
نکته: البته توجه داشته باشید این مرحله و مرحله بعد تنها مختص دستگاه هایی است که دارای این نوع فیلتر هستند.
- فیلتر دستگاه بخور سرد را با احتیاط و دقت بردارید.
- برای ضد عفونی و رسوب زدایی دستگاه بخور سرد، به سراغ سینی که آب مخزن به درون آن میریزد بروید و آن را با سرکه بشویید.
- برای شستشوی آن با سرکه بهتر است، سینی را تا نصفه از آن پر کنید. پس از گذشت 20 دقیقه میتوانید رسوبات را به راحتی پاک کنید و آن را با آب گرم آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز به خوبی خشک کنید.
- مخزن دستگاه بخور سرد را نیز با استفاده از سرکه رسوب زدایی کنید. روش تمیز کردن آن به این صورت است که مقداری سرکه به آب درون مخزن اضافه کنید. به خوبی در مخزن بچرخانید تا دیواره ها نیز با سرکه و آب خیس بخورند.
- سپس 20 دقیقه زمان دهید و پس از آن محلول سرکه را خالی کنید و مخزن را خشک کنید.
نحوه ضدعفونی کردن دستگاه بخور سرد
- برای ضدعفونی کردن مخزن دستگاه بخور سرد میتوانید از مایع سفیدکننده استفاده کنید. درون مخزن را با آب پر کنید و یک قاشق سفید کننده را به آن اضافه کنید و به خوبی آن را در مخزن بچرخانید. پس از گذشت 20 دقیقه مخزن را خالی کنید و به خوبی آبکشی و خشک کنید.
- برای ضد عفونی کردن سینی دستگاه بخور نیز میتوانید از محلولی که متشکل از 3.7 لیتر آب و یک قاشق مایع سفید کننده است، استفاده کنید و با یک اسفنج به خوبی آن را تمیز نمایید. مرحله آبکشی و خشک کردن را نیز فراموش نکنید.
نکته مهم: سرکه روش بسیار موثرتر و بهتری برای ضدعفونی و تمیز کردن دستگاه بخور سرد است. اگر از مواد شوینده صابونی یا مایع های شوینده استفاده کنید، ممکن است پس از روشن کردن دستگاه بخور، باقی مانده مواد شوینده در هوا پخش شود.
- برای تمیز کردن قسمت بیرونی دستگاه بخور میتوانید از یک پارچه مرطوب و تمیز استفاده کنید و با احتیاط این کار را انجام دهید. قطعا می دانید که استفاده مستقیم از آب و غوطه ور کردن درون آب برای تمیز کردن بدنه قطعا سلامت دستگاه بخور سرد را به خطر می اندازد.
همراهان گرامی آی پی امداد از اینکه سایت ما را برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه رسوب زدایی و ضدعفونی کردن دستگاه بخور انتخاب کرده اید بسیار خوشحالیم. لازم به ذکر است که مجموعه آی پی امداد در تلاش است با قرار دادن مقالات تخصصی، اطلاعات علمی درستی را در اختیار شما قرار دهد و به شما عزیزان کمک کند که اطلاعات خود را درباره لوازم خانگی برقی به روز نگه دارید.
چرا وقتی دستگاه را روشن میکنم و درجه بخور را تا آخر میگذارم، بعد از مدتی فشار بخور کم میشه و بعد از نیم ساعت اصلا بخوری بیرون نمیایید؟ و اینکه با چی میتوانم دستگاه بخور را جرم گیری کنم؟
درود، ولوم دستگاه باید تعویض شود. برای ضدعفونی کردن دستگاه نیز می توانید از جوش شیرین یا آب و سرکه استفاده کنید.
ولوم را عوض میکنم ولی بعد یه مدت باز بخارش کم میشه.رو خیلی زیاد که میزارم بعد چند دقیقه حجمی که بخار اول میداد از کم شده و کم بخار میده بیرون.این دلیلش چیه. روی هرولومی میزارم همین اتفاق میوفته
درود، پتانسیومتر یا ولوم دستگاه بخور باید مطابق قبلی و متناسب با مدل دستگاه تعویض شود.
با سلام. دستگاه بخور میگل به چه طریق رسوبزدایی میشه انجام داد؟ داخل جعبه یک پودر سفید رنگ داشت و به چه روشی میشه استفاده کرد؟
درود، بهتر است دستگاه بخور را رسوب زدایی نکرده و تنها آن را تمیز کنید.
درود دستگاه بخوری خریدم و یک مشکلی پیدا کرده از قسمتی ک بخورخارج میشه که ماننده یک پولک فلزی شک هستش و الان از ۲تا نازل بخور یک اندازه بخور خارج نمیشود حتی با سرکه و اب هم شستشو دادم اما بازم جرم های سفید رنگ پاک نشدن و شدت بخار هم همانتوری ک بود هستش باید چیکارش کنم؟
درود، این مشکل معمولا به دلیل رسوب گرفتن نازل ها و مسدود شدن جزئی آنها اتفاق می افتد. یک محلول رقیق از سرکه سفید و آب گرم تهیه کرده و نازل ها را به مدت حداقل 30 دقیقه در آن خیس کنید. پس از خیساندن، با استفاده از یک مسواک نرم رسوبات را به آرامی از روی نازل ها پاک کنید. بعد از تمیز کردن، نازل ها را به خوبی با آب گرم بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.