مقایسه مصرف برق کولر گازی پنجره ای و اسپلیت
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله مقایسه مصرف برق کولر گازی پنجره ای و اسپلیت به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
مشاوره آنلاینکولر گازی پنجره ای و اسپلیت هر دو از دستگاه های بسیار پرطرفدار تهویه مطبوع بین خانواده های ایرانی هستند و یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب نوع کولر گازی، مصرف برق آن است. بنابراین با توجه به هزینه های روز افزون مصرف انرزی، در مورد مصرف برق آنها ناگفته هایی هست که بهتر است قبل از خرید آنها بدانید. در این مقاله از آی پی امداد قصد داریم به مقایسه مصرف برق کولر گازی پنجرهای و اسپلیت بپردازیم. با بررسی دقیق عوامل موثر بر مصرف انرژی این دو نوع کولر، به شما کمک خواهیم کرد تا انتخابی آگاهانه داشته باشید و کولری مناسب با نیازها و بودجه خود را انتخاب کنید.
عوامل موثر در تعیین مصرف برق کولر گازی پنجره ای و اسپیلت
مصرف برق کولر گازی یکی از دغدغههای اصلی کاربران در فصل گرما است. عوامل متعددی بر میزان مصرف برق این دستگاهها تاثیرگذار هستند که آشنایی با آنها میتواند به شما در انتخاب و استفاده بهینه از کولر گازی کمک کند. در ادامه به برخی از مهمترین این عوامل اشاره میکنیم:
- ظرفیت سرمایشی (BTU): هرچه ظرفیت سرمایشی کولر بیشتر باشد، مصرف برق آن نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین، انتخاب کولر گازی با ظرفیت مناسب برای متراژ محیط، بسیار مهم است.
- نوع کمپرسور: کمپرسورها قلب تپنده کولر گازی هستند. کمپرسورهای روتاری به دلیل بازدهی انرژی بالاتر نسبت به کمپرسورهای پیستونی، مصرف برق کمتری دارند.
- برچسب انرژی: کولرهای گازی با برچسب انرژی A++ و A+++، از بازدهی انرژی بالاتری برخوردار هستند و مصرف برق کمتری دارند.
- عایق بندی ساختمان: اگر ساختمان شما به خوبی عایق بندی شده باشد، کولر گازی برای خنک کردن محیط، انرژی کمتری مصرف میکند.
- شرایط آب و هوایی: در مناطق گرم و مرطوب، کولر گازی برای خنک کردن محیط، انرژی بیشتری مصرف میکند.
- تعداد دفعات روشن و خاموش شدن: هرچه تعداد دفعات روشن و خاموش شدن کولر گازی بیشتر باشد، مصرف برق آن نیز بیشتر خواهد بود.
- تنظیمات دمایی: تنظیم دمای کولر گازی در دمای مناسب (بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد) میتواند به کاهش مصرف برق کمک کند.
- تعمیر و نگهداری: تمیز نگه داشتن فیلترها و سرویس دورهای کولر گازی، به افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف برق کمک میکند.
- سن کولر گازی: کولرهای گازی قدیمیتر به دلیل کاهش بازدهی، مصرف برق بیشتری دارند.
میزان مصرف برق اسپلیت چقدر است؟
به طور کلی مصرف برق اسپلیت به عوامل مختلفی وابسته است. اما می توان گفت این دستگاه در طی یک ساعت، 2900 وات برق مصرف می کند. البته لازم به ذکر است که اگر اسپلیت تنها روی فن کار کند، مصرف برق کمتری دارد و میزان مصرف آن به 750 وات در ساعت نیز می رسد که با توجه به ظرفیت و کارایی مناسب آن عدد بسیار خوبی است. همانطور که می دانید، کولرگازی اسپیلت را می توان برای خنک کردن فضاهای بزرگ و یا چندین اتاق مورد استفاده قرار داد. پس چنین نتیجه ای به دست می آید، این است که مصرف برق اسپلیت با در نظر گرفتن ظرفیت آن، بسیار مناسب است. برای محاسبه تقریبی مصرف برق اسپلیت، میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید:
- مصرف برق (کیلووات ساعت) = توان اسپلیت (وات) × مدت زمان کارکرد (ساعت) ÷ 1000
- مثال: یک اسپلیت با توان 12000 BTU (حدود 3500 وات) که به مدت 8 ساعت در روز کار میکند، در ماه حدود 84 کیلووات ساعت برق مصرف میکند.
مصرف برق کولر گازی پنجره ای چند آمپر است؟
اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی هستید که تصور می کنید کولرگازی های پنجره ای به دلیل ساختار ساده و سهولت در نصب، به احتمال زیاد کم مصرف تر نیز هستند، اینگونه نیست. کولرگازی پنجره ای جزء دستگاه های پر مصرف است و بین 400 تا 2425 وات برق مصرف می کند و میانگین آن به حدود 884.2 وات میرسد! برای تبدیل وات به آمپر، می توانید از فرمول زیر استفاده میشود:
- آمپر = وات / ولتاژ
- ولتاژ برق در ایران معمولا 220 ولت است.
- مثال: اگر کولر گازی پنجره ای شما 1000 وات مصرف کند، آمپر مصرفی آن حدود 1000 / 220 = 4.5 آمپر خواهد بود.
چرا مصرف برق کولرگازی پنجره ای بالاست؟
- یکی از مهمترین دلایل این مسئله، نشت هوا از اطراف کولر است. به دلیل نصب در چارچوب پنجره، معمولاً درزگیری کامل امکانپذیر نیست و هوای گرم بیرون به راحتی وارد اتاق شده و هوای خنک داخل را نیز با خود خارج میکند. این امر باعث میشود کولر برای حفظ دمای مطلوب، بیشتر کار کند و در نتیجه مصرف برق افزایش یابد.
- اکثر کولرهای گازی پنجرهای از کمپرسور پیستونی استفاده میکنند که در مقایسه با کمپرسورهای اینورتری، کارایی انرژی کمتری دارند. کمپرسورهای پیستونی به صورت آنی روشن و خاموش میشوند و برای رسیدن به دمای دلخواه، بارها این کار را تکرار میکنند که منجر به مصرف بیشتر انرژی میشود.
- کولرهای گازی پنجرهای معمولاً فاقد سیستم کنترل دقیق دما هستند و به صورت آن یا روشن هستند یا خاموش. این امر باعث میشود کولر برای حفظ دمای ثابت، به صورت متناوب روشن و خاموش شود و در نتیجه مصرف انرژی افزایش یابد.
- کولرهای گازی پنجرهای به طور کلی از تکنولوژی قدیمیتری نسبت به کولرهای اسپلیت استفاده میکنند و به همین دلیل کارایی انرژی کمتری دارند.
مقایسه مصرف برق کولر گازی پنجره ای و اسپلیت
انتخاب بین کولر گازی پنجره ای و اسپیلت، یکی از تصمیمات مهم در هنگام خرید سیستم سرمایشی است. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در این انتخاب، مصرف برق این دو نوع کولر است. در جدول زیر به مقایسه مصرف برق کولر گازی پنجرهای و اسپلیت میپردازیم.
ویژگی | کولرگازی پنجره ای | اسپیلت |
مصرف برق | بالاتر | پایین تر |
علت تفاوت مصرف انرژی | کارایی کمتر، طراحی قدیمیتر، اتلاف انرژی بیشتر | کارایی بالاتر، طراحی جدیدتر، اتلاف انرژی کمتر |
تاثیر بر قبض برق | مبلغ قبض برق بالاتر | مبلغ قبض برق بهصرفهتر |
راندمان انرژی | معمولا کمتر | بالاتر به دلیل تکنولوژی اینورتر |
مصرف برق کولر پنجره ای بیشتر است یا اسپلیت؟
انتخاب بین کولر گازی پنجرهای و اسپلیت، یکی از تصمیمات مهم در هنگام خرید سیستم سرمایشی است. یکی از عوامل کلیدی در این انتخاب، مصرف انرژی دستگاه میباشد. به طور کلی، کولرهای گازی اسپلیت به دلیل طراحی کارآمدتر و بهره گیری از فناوریهای نوین، مصرف انرژی کمتری نسبت به کولرهای پنجرهای دارند. این امر به دلایل زیر می باشد:
- طراحی جداگانه واحد داخلی و خارجی در کولرهای اسپلیت، به همراه استفاده از کمپرسورها و کندانسورهای پیشرفتهتر، موجب افزایش راندمان انرژی و در نتیجه کاهش مصرف برق میشود.
- امکان کنترل دقیق دما در کولرهای اسپلیت، باعث میشود دستگاه تنها به اندازه نیاز کار کند و از مصرف بیرویه انرژی جلوگیری شود.
- سیستمهای اسپلیت هوا را به صورت یکنواخت در محیط پخش میکنند که این امر منجر به کاهش نیاز به تغییر مداوم دمای تنظیم شده و در نتیجه کاهش مصرف انرژی میشود.
راهکارهای کاهش مصرف برق کولر پنجره ای و اسپیلت
کاهش مصرف برق کولر یکی از دغدغههای اصلی در فصل گرما است. با توجه به افزایش هزینههای برق، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در ادامه، چندین راهکار موثر برای کاهش مصرف برق کولرهای پنجرهای و اسپلیت ارائه میشود:
- سعی کنید دمای کولر را روی 24 درجه سانتیگراد یا بالاتر تنظیم کنید. هر درجه کاهش دما، باعث افزایش قابل توجه مصرف برق میشود.
- از تایمر برای خاموش و روشن کردن خودکار کولر استفاده کنید. به این ترتیب، از روشن ماندن بیمورد کولر در زمانهایی که در خانه نیستید، جلوگیری میشود.
- با استفاده از نوارهای درزگیر یا پرده های ضخیم، از نفوذ گرما از طریق پنجرهها و درها جلوگیری کنید.
- کولری با ظرفیت مناسب برای متراژ اتاق انتخاب کنید. کولرهای با ظرفیت بیش از حد نیاز، انرژی بیشتری مصرف میکنند.
- هنگام خرید کولر، به برچسب انرژی آن توجه کنید. کولرهایی با برچسب انرژی A++ یا A+، مصرف برق کمتری دارند.
- فیلترهای کثیف باعث کاهش راندمان کولر و افزایش مصرف برق میشوند. بنابراین، فیلترها را به طور مرتب تمیز یا تعویض کنید.
- سرویس دورهای کولر توسط تکنسین متخصص، باعث افزایش عمر مفید دستگاه و کاهش مصرف برق میشود.
- هرگونه نشتی در سیستم کولر باعث کاهش راندمان آن و افزایش مصرف برق میشود. بنابراین، به طور مرتب لولهها و اتصالات را بررسی کنید.
جمع بندی
در این مطلب در مورد مصرف برق اسپلیت و کولرگازی پنجره ای اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دادیم. حال می دانیم که مصرف برق اسپلیت بسیار کمتر از کولرگازی پنجره ای است. همچنین باید این را نیز بدانید که ظرفیت اسپلیت بسیار بیشتر از کولرگازی پنجره ای است. در مورد بالا بودن میزان مصرف برق کولرگازی پنجره ای نیز گفته شد که به دلیل نصب نامناسب روی چهارچوب، احتمال نفوذ هوای گرم و هدر رفتن هوای خنک شده این اتفاق می افتد و مصرف برق کولرگاز پنجره ای را بالا می برد. شما می توانید سوالات خود را در بخش دیدگاه هر مطلب و یا بخش پرسش و پاسخ سایت آی پی امداد مطرح کنید. چنانچه نیاز به استفاده از خدمات تعمیر اسپیلت خود دارید، تکنسین های مجموعه آی پی امداد در کنار شما هستند.
ببخشید کولر گازی پنجره ای دارم وقتی میزارمش رو درجه بالا دیگه اصلا آف و آن نمیکنه ولی وقتی درجه شو بین 7تا 8مزارم آف آن میکنه. یکی از تعمیرکارا گفت که آف آن زیاد به ضرر کورلر و عمر موتور را کم برق زیادی هم مصرف میکنه. ولی اگه رو درجه ی بالا بزاریش آف آن نمیکنه یکنواخت کار میکنه بهتره بعد از مثلا چند ساعت کار یک ساعت استراحت بدی بهتر از اینه که مثلا هر دقیقه ای یک بار آف و آن کنه. آیا این روش خوب یا اشتباه اگه راهنمایی کنید ممنون میشم
درود، احتمالا ترموستات کولر مشکل داشته و یا کندانسور و اواپراتور آن کثیف شده است که باید تمیز شود. حتما کولر باید قطع و وصل شده و موتور خنک شود و یکسره کار کردن دستگاه موجب داغ شدن موتور و آسیب دیدگی آن خواهد شد.
با سلام و خسته نباشید لطفا بهترین مارک محافظ جهت کولر اسپلیت ال جی 27000 را معرفی فرمایید
درود، می توانید از محافظ فاراتل استفاده کنید.
سلام و عرض ادب. می خواستم بدونم اگر کولر گازی روی یک دمای مشخص دائم روشن باشه، مصرفش کمتر است یا اگر روی حالت اتومات قرار بگیرد. ممنون می شم راهنمایی کنید.
درود، اگر کولر روی درجه 18 یا 19 باشد، به دلیل کارکرد یکسره، مصرف برق بالاتری دارد. اما در صورتی که روی درجه های بالاتر باشد، سنسور فرمان قطع و وصل دستگاه را صادر کرده و مصرف پایین تری دارد.
شما گفتید مصرف برق پنجره ای معادل ۳۵ ساعت تلویزیون ۲روز فریز و... است اما نگفتید مصرف اسپیلت معادل چند ساعت تلویزیون و چند ساعت فریزر و ... است ۲ مصرف پنجره ای کوچک از ۴۰۰ وات شروع میشه اما اسپیلت فن خالیش ۷۵۰ مصرف داره پر مصرف ترین کولر پنجره ای گازی طبق نوشته همین سایت ۲۵۰۰ است اسپیلت ۲۹۰۰ همه ی اسپیلت ها با یک کمپروسور و چند پنل قابلیت کار کردن ندارن پس چند جا نمیشه همشون رو استفاده کرد و در آخر اگر کولر گازی پنجره ای درست نصب بشه دمه پنجره نباشه رو دیوار آب بند نصب بشه تنها مشگلش صداشه حتی توی تک اتاق خیلی سریع تر و بهتر خنک میکند
در منطقه جنوب استان فارس در زمانی که اسپلیت مد شد همه کولر پنجره ای میفروختن و اسپلیت میخریدن بعد چند سال همه متوجه شدن که چه اشتباه بزرگی کزدن که کولر پنجره ای رو فروختن ببشتر تعمیرکارا که متوجه شدن اسپلیت خرابی زیاد داره به عمد تبلیغ اسپلیت میکردن و. میگفتن که مصرف برق پنجره ای زیادتره و. مردم رو گول میزدن که اسپلیت بزنن و. بازم به دروغ میگفتن که باید هرسال سرویس بشه و برای هر کولر امروز 700هزار تومان برمیدارن ولی امروزه همه متوجه شدن که لاشه پنجره ای به ده تا اسپلیت می ارزه