علت شطرنجی شدن یا پرش تصویر در گیرنده دیجیتال
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت شطرنجی شدن یا پرش تصویر در گیرنده دیجیتال به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
مشاوره آنلاینگیرنده دیجیتال تلویزیون یا همان ستاپ باکس، یک دستگاه اطلاعاتی است که به تلویزیون متصل میشود و امکان دسترسی به شبکههای داخلی را به تلویزیون فراهم میکند. یکی از مشکلاتی که ممکن است افراد هنگام استفاده از ستاپ باکسها با آن روبهرو شوند، شطرنجی شدن تصویر گیرنده دیجیتال است. در این مقاله از آی پی امداد به بررسی علت شطرنجی شدن یا پرش تصویر در گیرنده دیجیتال و راهحلهایی برای رفع این مشکل میپردازیم. اگر حتی با خواندن این مطلب، همچنان سوالی در ارتباط با این مشکل داشتید، میتوانید در قسمت دیدگاه همین مقاله یا بخش پرسشوپاسخ سایت آی پی امداد بپرسید تا کارشناسان و متخصصان ما راهحلهای مناسب را به شما ارائه دهند.
5 دلیل شطرنجی شدن یا پرش تصویر گیرنده دیجیتال
پرش تصویر در ستاپ باکسها باعث میشود تا کاربران تصویر شطرنجی را دریافت کنند. بنابراین احساس ناخوشایندی هنگام تماشای تلویزیون خواهند داشت. اصلیترین مشکل شطرنجی شدن تصویر در ستاپ باکس به آنتن دستگاه و آنتن مرکزی آپارتمان مربوط میشود. در واقع گیرنده دیجیتال سیگنال ضعیفی را دریافت میکند و نمیتواند تصاویر باکیفیتی را ارائه دهد. در ادامه، به معرفی 5 علت شطرنجی شدن ستاپ باکس میپردازدیم:
- خرابی مین برد
- خرابی برد تغذیه
- ایراد در تیونر
- تداخل سیگنال
- خرابی پورت USB
چرا تصویر گیرنده دیجیتال شطرنجی می شود؟
در ادامه، به توضیحات مفصل درباره علت و راهکارهای رفع شطرنجی شدن یا پرش تصویر در گیرنده دیجیتال میپردازیم.
-
خرابی مین برد
مین برد ستاپ باکس از قسمتهای اصلی دستگاه است که به عنوان مغز دستگاه شناخته میشود و در صورت خراب شدن آن، ایرادات مختلفی در عملکرد دستگاه به وجود میآید. رایجترین مشکل بعد از خرابی مین برد دستگاه، عدم دریافت سیگنال قوی و پرش تصویر در گیرنده دیجیتال است.
راهحل:
- گیرنده دیجیتال را برای مدت طولانی روشن نگه ندارید و در طول روز چند ساعتی به دستگاه استراحت دهید.
-
خرابی برد تغذیه
برد تغذیه وظیفه تامین ولتاژ و جریاندهی را در ستاپ باکس برعهده دارد. در واقع ولتاژ سایر بخشهای دستگاه توسط این برد تامین میشود و اگر مشکلی در عملکرد آن ایجاد شود، گیرنده دیجیتال ممکن است دچار شطرنجی شدن تصویر شود.
راهحل:
- همواره از یک محافظ برق برای گیرنده دیجیتال استفاده کنید و آن را مستقیم به برق نزنید تا میزان جریان ورودی کنترل شده و مناسب باشد.
-
ایراد در تیونر
تیونر یکی از بخشهای اصلی ستاپ باکس است و حساسیت بالایی دارد. غالبا بعد از مدتی مشکل گیرندگی و دریافت سیگنال این بخش کاهش مییابد، بنابراین تعویض این قطعه اتفاقی رایج است. تیونر همان بخشی است که کابل آنتن به آن متصل میشود و خرابی آن میتواند باعث پرش تصویر در گیرنده دیجیتال شود.
راهحل:
- در صورت خرابی آیسی تیونر، باید آن را تعویض کرد؛ زیرا قابل تعمیر نیست. اما اگر هنگام ورود و خروج کابل یواسبی دقت کافی را داشته باشید، عمر تیونر افزایش مییابد.
-
تداخل سیگنال
از دیگر علل شطرنجی شدن تصویر گیرنده دیجیتال، تداخل سیگنال است. این مشکل ممکن است به علت وجود سیگنالهای رادیویی، دیگر تجهیزات الکترونیک و… در محیط ایجاد شود.
راهحل:
- میتوانید یک آمپلیفایر یا تقویتکننده سیگنال نصب کنید تا تصویر باکیفیت و بدون پرش دریافت شود.
-
خرابی پورت USB
ممکن است پورت USB دچار سوختگی، تجمع گرد و غبار یا شکستگی شود. در این صورت تصویر قطع یا دچار پرش میشود.
راهحل:
- ورود و خروج مداوم کابل آنتن یا فلش در پورت USB دستگاه باعث خراب شدن و کوتاه شدن عمر آن میشود، بنابراین از انجام این کار در دفعات بالا اجتناب کنید.
برای رفع مشکل شطرنجی شدن یا پرش تصویر در گیرنده دیجیتال با کجا تماس بگیریم؟
علت شطرنجی شدن یا پرش تصویر در گیرنده دیجیتال میتواند عدم دریافت سیگنال یا سیگنال ضعیف آنتن باشد. البته عوامل دیگری نیز میتوانند باعث شطرنجی شدن تصویر در گیرنده دیجیتال شوند که جهت رفع آنها میتوانید از کارشناسان آی پی امداد کمک بگیرید. فقط کافی است از طریق شماره تلفن 02158941 یا 02191093903 با کارشناسان وب سایت آی پی امداد ارتباط برقرار کرده و مشکل دستگاه خود را با متخصصین سایت در میان بگذارید تا در کوتاهترین زمان ممکن بهترین راهحل را به شما ارائه دهند.
بعد از بوت شدن پنل روی serch وچند خط تیره مانده و روی صفحه نمایش کانال یابی و اینا می مونه و هرچقدر اگزیت رو هم بزنیم باز همان صفحه میاد
درود، این مشکل معمولا به دلیل مشکل نرم افزاری یا خرابی در حافظه داخلی (فلش) گیرنده دیجیتال رخ میدهد. دستگاه را از برق بکشید و بعد از چند دقیقه دوباره وصل کنید. اگر مشکل حل نشد، احتمالا نیاز به بروزرسانی نرم افزار یا ریست فکتوری دستگاه دارید که ممکن است از طریق منوی بوت یا با مراجعه به دفترچه راهنما قابل انجام باشد.
سلام، میخاستم ببینم مشکل پرش میتونه ناشی از یخ زدگی قسمتی از کابل و سیم آنتن باشه که حالتی شکننده و خشک مانند شده انعطاف هم نمیگیره؟
درود، بله این مشکل میتواند ناشی از یخ زدن قسمتی از کابل و سیم آنتن باشد که در این صورت سیگنال ها از آنتن به گیرنده به درستی منتقل نمی شود که لازم است آن را تعویض کنید.
سلام، بنده گیرنده دیجیتال تکنوتل دارم که صفحش خیلی وقتا میپره یا مثل اینکه رو بعضی از آگهی های تلویزیون،سریال ها یا... بیشتر میپره صفحش از چند جهت میپره و وقتی پرش داره صفحش سیاهه و صدا هم نداره تا دوباره برای چند ثانیه بهتر میشه بعدش دوباره بعضی وقتا برای چند ساعت پشت سر هم،همینطوری که گفتم میپرونه.
درود، مشکل می تواند مربوط به ضعیف بودن سیگنال دریافتی، ایراد در کابل و اتصالات، تنظیمات گیرنده یا مشکلات نرم افزاری باشد
سلام،لطفا یه راه حل به ما بدین. متشکرم اصلا نمیشه چیزی تماشا کرد. راستی تلویزیون ما هم قدیمیه.
سلام دستگاه دیجیتال من استارست هست هر چند ساعت یکبار شبکه ها میپره به مدت ۲ ساعت که مرتب باید سرچ کنم تا دوباره شبکه ها بالا بیاد ایراد دستگاه برای چیست
درود بر شما، مشکل پرش شبکه در دستگاه دیجیتال استارست شما میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در زیر به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنم: ضعف سیگنال آنتن: موقعیت آنتن: اطمینان حاصل کنید که آنتن در مناسبترین مکان قرار گرفته و هیچ مانعی مانند دیوار، درخت یا ساختمان دیگری بین آنتن و فرستنده وجود ندارد. اتصالات آنتن: تمام اتصالات آنتن را بررسی کنید تا مطمئن شوید محکم و بدون مشکل هستند. کیفیت کابل آنتن: اگر کابل آنتن قدیمی یا آسیب دیده باشد، میتواند باعث ضعف سیگنال شود. تداخل امواج: دستگاههای الکترونیکی دیگر: دستگاههای الکترونیکی مانند تلفن بیسیم، مایکروویو یا وایفای میتوانند باعث تداخل در سیگنال آنتن شوند. تجهیزات الکتریکی: تجهیزات الکتریکی پرقدرت نیز میتوانند بر روی سیگنال آنتن تأثیر بگذارند. مشکلات نرم افزاری دستگاه: بهروز نبودن نرمافزار: اگر نرمافزار دستگاه شما قدیمی باشد، ممکن است با برخی از فرکانسها مشکل داشته باشد. ایراد نرمافزاری: گاهی اوقات ممکن است ایرادی در نرمافزار دستگاه وجود داشته باشد که باعث ایجاد اختلال در دریافت شبکه شود. مشکلات سخت افزاری دستگاه: خرابی قطعات داخلی: در برخی موارد، خرابی قطعات داخلی دستگاه مانند تیونر میتواند باعث پرش شبکه شود.
سلام و عرض ادب کیفت دیجیتال ۹۸ هست اما پارازیت داره کانالها آیا از رسیور هست که دارم بغل دیجیتال؟ لطفا راهنمایی کنید؟
سلام برای من مشکل از مودم وایفای بود که در فاصله ۲ متری دستگاه بود با جابجایی مودم درست شد. ممنون از راهنمایی شما
با سلام... من یک گیرنده دیجیتال denay dvb t2 HD دارم که متاسفانه شبکه های HD را شطرنجی و گیردار و پرش دار نشان می دهد ولی شبکه های عادی را بدون مشکل نشان میدهد. میخواستم بپرسم باید چکار کرد؟
درود، تنظیمات گیرنده دیجیتال را بررسی کرده و یا کانال های HD را به روز کنید.
متاسفانه بروز رسانی هم کرده ام ولی بازهم کانالهای HD شطرنجی است. آیه استفاده از تقویت کننده آنتن مفید است؟
درود، بله می تواند مفید باشد، اما قبل از استفاده از تقویت کننده آنتن، باید مطمئن شوید که مشکل از ضعیف بودن سیگنال نباشد. از بخش Menu می توانید گزینه مربوط به Signal Information یا Signal Quality را پیدا کرده و آن را بررسی کنید. کیفیت سیگنال باید از 50% بالاتر باشد.
سلام مجدد خدمت شما. متاسفانه کیفیت سیگنال از ۵۰ کمتر است و بین ۲۰ تا ۳۰ متغیر است. ممنون میشوم که مرا راهنمایی کنید که چکار کنم؟ با تشکر فراوان بابت پاسخگویی شما
درود، جهت و ارتفاع آنتن تلویزیون را تغییر دهید یا از یک آنتن با کیفیت بالا استفاده نمایید. همچنین لازم است گیرنده دیجیتال را از منابع تداخل الکترومغناطیسی مثل تلفن بی سیم و مودم Wi-Fi دور نگه دارید. اگر پس از انجام این اقدامات و کانال یابی مجدد همچنان سیگنال دریافتی شما ضعیف است، می توانید از یک تقویت کننده سیگنال استفاده کنید.