logo logo تعمیرات یخچال فریزر با ما در تماس باشید 021-91003098021-91003098

علت جمع شدن آب در جامیوه ای و کف یخچال

علت جمع شدن آب در جامیوه ای و کف یخچال
زمان مطالعه: 5 دقیقه
comment
دیدگاه و تجربیات شما برای ما ارزشمند است!

شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت جمع شدن آب در جامیوه ای و کف یخچال به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.

مشاوره آنلاین
podcast

پادکست دلیل جمع شدن آب در جامیوه ای و کف یخچال

منتظر خواندن دیدگاه شما بعد از گوش کردن به این پادکست خواهیم بود.
8304

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای هر یخچالی، صرف نظر از برند و مدل آن، پیش بیاید، جمع شدن آب در قسمت‌ های مختلف آن به ویژه در جامیوه ای و کف یخچال است. این مسئله نه تنها می‌ تواند آزاردهنده باشد، بلکه در صورت عدم رسیدگی، می‌ تواند منجر به مشکلات دیگری مانند بوی نامطبوع، رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها و حتی آسیب به مواد غذایی داخل یخچال شود. این مقاله از آی پی امداد به بررسی جامع علت جمع شدن آب در جامیوه ای و کف یخچال می‌ پردازد. با شناخت این عوامل، می‌توانید به راحتی مشکل را شناسایی و در صورت امکان آن را رفع کنید و یا در صورت نیاز با شماره 02158941 یا 02191003098 تماس گرفته و از متخصصین آی پی امداد برای تعمیر یخچال خود کمک بگیرید.

کاربران گرامی، اگر سوالی در زمینه اینکه چرا زیر جامیوه ای یخچال آب جمع میشود دارید، در انتهای صفحه (قسمت دیدگاه) مطرح نمایید تا کارشناسان مرکز تعمیرات لوازم خانگی آی پی امداد به صورت آنلاین و کاملا رایگان پاسخگوی شما عزیزان باشند.

9 علت جمع شدن آب در یخچال بدون برفک و معمولی + راه‌حل

جمع شدن آب در کف یخچال یکی از مشکلات رایجی است که طی آن آب نمی‌تواند به درستی از یخچال خارج شود و در نتیجه در قسمت‌های مختلف آن، به خصوص در جامیوه ای و کف یخچال، جمع می‌شود. علت جمع شدن آب در جامیوه ای و کف یخچال بدون برفک و معمولی از چند جهت قابل بررسی است. ممکن است این مشکل ناشی از یکی از دلایل زیر باشد:

علت خرابی
  1. مسدود شدن لوله تخلیه و گرفتگی فاضلاب
  2. خرابی قطعات سیستم یخ زدایی
  3. خرابی یا فرسودگی لاستیک دور درب
  4. پارگی شیلنگ آبسردکن
  5. سوراخ شدن مخزن آبسردکن
  6. باز و بسته شدن زیاد درب
  7. قرار دادن مواد غذایی گرم در یخچال
  8. نوسان دمای یخچال
  9. کاهش سرما و آب شدن برفک در مدل های قدیمی

در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

1. مسدود شدن لوله تخلیه و گرفتگی فاضلاب

در یخچال های معمولی و بدون برفک، عمدتا به دلیل مسدود بودن مسیر تخلیه به دلیل گرفتگی توسط آشغال و یا یخ زدن لوله، آب در جامیوه ای و کف یخچال جمع می شود. در یخچال‌های بدون برفک (نوفراست) نیز سیستم یخ‌ زدایی خودکار وجود دارد که به طور دوره‌ای برفک‌های تشکیل شده روی کویل‌های خنک‌کننده را ذوب می‌کند. آب حاصل از این ذوب شدن، از طریق یک لوله تخلیه به سمت یک ظرف یا سینی در پایین یخچال (معمولا بالای موتور) هدایت می‌شود تا تبخیر شود. حالا اگر این لوله تخلیه به هر دلیلی (مانند تجمع ذرات غذا، گرد و غبار، یا یخ‌زدگی) مسدود شود، آب حاصل از یخ‌ زدایی نمی‌تواند از آن عبور کند و در نتیجه در کف یخچال، زیر جا میوه ای یا در قسمت‌های دیگر جمع می‌شود.

راه حل
  • برای رفع این مشکل ابتدا باید ناودانی و مسیر تخلیه را که اغلب در پشت کشوهای داخلی یخچال قرار دارند، پیدا کنیم.
  • بعد از پیداکردن آن توصیه می شود که اگر گرفتگی ناشی از یخ زدگی باشد، راه آن را با آب گرم باز کنید.
  • یک سرنگ بزرگ یا یک بطری فشاری را پر از آب گرم کنید و آن را به داخل لوله تخلیه بریزید. این کار می‌تواند گرفتگی‌های جزئی را برطرف کند.
  • مخلوطی از آب گرم و جوش شیرین تهیه کنید و آن را به داخل لوله تخلیه بریزید. این محلول می‌تواند به حل شدن برخی از گرفتگی‌ها کمک کند.
  • همچنین می توانید از یک سیم ضخیم برای باز کردن لوله تخلیه استفاده کنید.
  • یک سیم مفتول نازک یا سیخ باریک و انعطاف‌پذیر را به آرامی وارد لوله تخلیه کنید و سعی کنید گرفتگی‌ها را باز کنید. مراقب باشید که به لوله آسیبی نرسانید.
  • سینی یا ظرفی که آب در آن جمع می‌شود را بررسی کنید و مطمئن شوید که تمیز است و مانعی برای تبخیر آب وجود ندارد.

مسدود شدن لوله تخلیه و گرفتگی فاضلاب

هشدار گرفتگی لوله تخلیه می‌تواند منجر به نشت آب و رشد قارچ و باکتری در یخچال شود؛ توصیه می‌شود مسیر تخلیه به‌صورت دوره‌ای بررسی و تمیز گردد.
ویدیو باز کردن لوله فاضلاب یخچال فریزر
ویدیو باز کردن لوله فاضلاب یخچال فریزر

ویدیویی مرتبط با این مقاله توسط تیم آی پی امداد تهیه شده است که شما کاربران گرامی می توانید در بخش ویدیو ها آن را مشاهده کنید.

مشاهده ویدیو

2. خرابی قطعات سیستم یخ زدایی

علل مختلفی برای جمع شدن آب در کف یخچال وجود دارد، یکی از مهمترین آنها خرابی در سیستم یخ زدایی (دیفراست) است. سیستم یخ زدایی وظیفه آب کردن برفک‌های تشکیل شده روی اواپراتور (لوله های خنک کننده) را بر عهده دارد. اگر این سیستم به درستی کار نکند، برفک‌ها ذوب نشده و به مرور زمان تجمع پیدا می‌کنند و در نهایت به آب تبدیل شده و در کف یخچال جمع می‌شوند. المنت وظیفه گرم کردن اواپراتور و ذوب کردن برفک‌ها را بر عهده دارد. اگر المنت خراب شود، برفک‌ها آب نمی‌شوند. ترمودیسک و ترموفیوز دمای اواپراتور را اندازه گیری می‌کند و به المنت دستور روشن یا خاموش شدن می‌دهد و اگر خراب باشد، ممکن است المنت به موقع روشن نشود یا به طور مداوم روشن بماند.

راه حل
  • المنت را از نظر ظاهری بررسی کنید که سالم باشد و قطعی نداشته باشد. برای تست دقیق‌تر، می‌توانید از یک مولتی متر استفاده کنید.
  • ترمودیسک یا سنسور دیفراست را نیز می‌توانید با استفاده از مولتی متر تست کنید. همچنین، می‌توانید آن را در آب گرم قرار دهید تا عملکرد آن را بررسی کنید.
  • اگر یخچال شما تایمر دیفراست دارد، می‌توانید آن را بررسی کنید.
  • در یخچال‌های جدیدتر که از برد الکترونیکی استفاده می‌کنند، بررسی و تعمیر برد باید توسط تکنسین متخصص آی پی امداد انجام شود.
نکات ایمنی خرابی در قطعات سیستم دیفراست مانند هیتر یا ترمودیسک، ممکن است موجب آب شدن برفک و تجمع آب در کف یخچال شود. در این موارد، بررسی تخصصی ضرورت دارد.

3. خرابی یا فرسودگی لاستیک دور درب

لاستیک دور درب یخچال وظیفه آب‌ بندی و جلوگیری از ورود هوای گرم و مرطوب بیرون به داخل یخچال را بر عهده دارد. وقتی این لاستیک خراب یا فرسوده می‌شود، درزهایی ایجاد می‌شود که از طریق آن هوا به داخل نفوذ می‌کند.

راه حل
  • ابتدا لاستیک دور درب را به دقت بررسی کنید.
  • اگر کثیف یا چسبنده است، آن را با آب گرم و شوینده بشویید و کاملا خشک کنید. گاهی اوقات کثیفی مانع از چسبیدن درست لاستیک می‌شود.
  • لاستیک را از نظر پارگی، ترک خوردگی یا شل شدن بررسی کنید.
  • اگر قسمتی از لاستیک پاره شده یا ترک خورده باشد، باید تعویض شود.
  • برای تست سالم بودن لاستیک می‌توانید یک تکه کاغذ را بین درب و بدنه یخچال قرار دهید و درب را ببندید. اگر کاغذ به راحتی بیرون کشیده شود، لاستیک مشکل دارد.
  • گاهی اوقات ممکن است درب یخچال به درستی تراز نباشد و همین امر باعث نفوذ هوا شود. با استفاده از پیچ‌های تنظیم درب، می‌توانید آن را تراز کنید.
  • اگر لاستیک به شدت آسیب دیده باشد، باید آن را تعویض کنید.

خرابی یا فرسودگی لاستیک دور درب

توصیه آی پی امداد اگر لاستیک دور درب یخچال خاصیت چسبندگی خود را از دست داده باشد، تبادل هوای گرم و سرد می‌تواند باعث ایجاد رطوبت و تجمع آب شود. تعویض این قطعه در چنین شرایطی ضروری است.
آموزش تعویض لاستیک یخچال
آموزش تعویض لاستیک یخچال

بهترین روش برای تعویض لاستیک دور درب یخچال در منزل، استفاده از راهنمای آی پی امداد می باشد.

مشاهده مقاله

4. پارگی شیلنگ آبسردکن

شیلنگ آبسردکن وظیفه انتقال آب از منبع آب به قسمت آبسردکن یخچال را بر عهده دارد. در صورت پارگی یا سوراخ شدن این شیلنگ، آب به طور مستقیم به داخل یخچال نشت می‌کند و در کف آن جمع می‌شود. در برخی از یخچال‌ها، شیلنگ آبسردکن به یک محفظه یا مخزن کوچک در داخل یخچال متصل است. اگر شیلنگ در محل اتصال به این محفظه دچار مشکل شود، آب به جای ورود به محفظه، به داخل یخچال نشت می‌کند.

راه حل
  • ابتدا یخچال را از برق بکشید و سپس شیلنگ آبسردکن را به دقت بررسی کنید.
  • به دنبال هرگونه پارگی، سوراخ، ترک یا شل شدن اتصالات باشید.
  • در صورت مشاهده هرگونه آسیب در شیلنگ، آن را تعویض کنید. شیلنگ‌های جایگزین را می‌توانید از فروشگاه‌های لوازم خانگی یا نمایندگی‌های یخچال تهیه کنید.
  • مطمئن شوید که اتصالات شیلنگ به منبع آب و قسمت آبسردکن به درستی و محکم بسته شده‌اند.
هشدار شیلنگ آسیب‌ دیده در آبسردکن می‌تواند منجر به نشتی شدید در اطراف یخچال شود؛ در صورت مشاهده هرگونه رطوبت، محل شیلنگ را بررسی و در صورت نیاز، تعویض نمایید.

5. سوراخ شدن مخزن آبسردکن

مخزن آبسردکن معمولا در قسمت داخلی یخچال و در نزدیکی دیواره پشتی یا در قسمت بالایی آن قرار دارد. اگر این مخزن سوراخ شود، آب مستقیماً از آن نشت کرده و به کف یخچال می‌ریزد. ر برخی موارد، آب ناشی از سوراخ مخزن ممکن است به بخش‌های دیگر یخچال مانند عایق‌ها یا سیستم گردش هوا نفوذ کند و در نهایت به کف یخچال برسد.

راه حل
  • اولین قدم، بررسی دقیق مخزن آبسردکن برای یافتن سوراخ یا ترک است.
  • در صورت مشاهده هرگونه آسیب، باید مخزن را تعویض کنید.
  • برای این کار، بهتر است از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید یا طبق دستورالعمل سازنده یخچال، مخزن جدید را تهیه و نصب کنید.
  • اتصالات و لوله‌های مرتبط با مخزن آبسردکن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ نشتی یا شل‌شدگی وجود ندارد.
  • در صورت لزوم، اتصالات را محکم کنید یا لوله‌های آسیب‌دیده را تعویض کنید.

سوراخ شدن مخزن آبسردکن

نکات ایمنی در صورت آسیب‌ دیدگی یا سوراخ شدن مخزن آب، تعویض کامل آن توصیه می‌شود؛ زیرا تعمیرهای موقتی معمولا پایدار نبوده و نشتی ادامه‌دار خواهد بود.

6. باز و بسته شدن زیاد درب

هر بار که درب یخچال را باز می‌کنید، هوای گرم و مرطوب بیرون وارد یخچال می‌شود. این هوا با هوای سرد داخل یخچال برخورد کرده و باعث ایجاد میعان (تبدیل بخار آب به مایع) می‌شود. این قطرات آب روی سطوح داخلی یخچال، به خصوص در کف آن، جمع می‌شوند. همچنین باز و بسته شدن مکرر درب باعث افزایش دمای داخل یخچال می‌شود. برای جبران این افزایش دما، موتور یخچال بیشتر کار می‌کند و این موضوع می‌تواند باعث افزایش رطوبت و در نتیجه تجمع آب در کف یخچال شود.

راه حل
  • سعی کنید دفعات باز و بسته کردن درب یخچال را به حداقل برسانید.
  • قبل از باز کردن درب، تصمیم بگیرید که به چه چیزی نیاز دارید تا مدت زمان باز بودن درب را کاهش دهید.

6. باز و بسته شدن زیاد درب

توصیه آی پی امداد تکرار بیش از حد در باز و بسته شدن درب یخچال موجب ورود هوای گرم و در نتیجه ایجاد رطوبت در محفظه داخلی می‌شود. لطفا در مصرف بهینه دقت نمایید.

7. قرار دادن مواد غذایی گرم در یخچال

وقتی غذای گرمی را داخل یخچال می‌گذارید، گرمای آن باعث افزایش دمای داخل یخچال و تبخیر رطوبت موجود در غذا و هوای داخل آن می‌شود. این رطوبت اضافی به صورت قطرات آب روی دیواره‌ها و کف یخچال جمع می‌شود. برای جبران افزایش دما ناشی از غذای گرم، موتور یخچال بیشتر کار می‌کند تا دمای داخلی را به حالت مطلوب برگرداند. این عملکرد بیشتر، رطوبت بیشتری را نیز از هوا می‌گیرد و به تجمع آب منجر می‌شود. همچنین اختلاف دمای زیاد بین غذای گرم و محیط سرد یخچال، باعث تبدیل بخار به مایع می‌شود. این میعان به صورت قطرات آب روی سطوح سردتر، از جمله کف یخچال، ظاهر می‌شود.

راه حل
  • مهم‌ترین کار این است که صبر کنید غذای پخته شده کاملاً خنک شود و سپس آن را در یخچال قرار دهید. این کار از افزایش ناگهانی دما و رطوبت داخل یخچال جلوگیری می‌کند.
  • غذاها را در ظروف درب‌دار و محکم نگهداری کنید. این کار از تبخیر رطوبت غذا و انتشار آن در فضای یخچال جلوگیری می‌کند.
  • مواد غذایی را به درستی در یخچال بچینید تا جریان هوا به خوبی در داخل یخچال گردش داشته باشد.
نکات ایمنی قراردادن غذای گرم در یخچال باعث افزایش دمای داخلی، تشکیل بخار و در نهایت جمع شدن آب در کف می‌شود. حتما پیش از قرار دادن، اجازه دهید غذا کاملا خنک شود.

8. نوسان دمای یخچال

هنگامی که دمای یخچال به طور مداوم بالا و پایین می‌رود، سیکل ذوب و انجماد برفک‌ها مختل می‌شود. در حالت عادی، برفک‌های تشکیل شده روی اواپراتور (لوله های خنک کننده) در طی فرآیند دیفراست (برفک زدایی) ذوب شده و از طریق لوله تخلیه به بیرون هدایت می‌شوند. اما نوسان دما باعث می‌شود این فرآیند به درستی انجام نشود و آب حاصل از ذوب برفک در کف یخچال جمع شود. نوسان دما می‌تواند باعث یخ زدن و سپس آب شدن مواد غذایی داخل یخچال شود. این امر به خصوص در مورد میوه‌ها و سبزیجات بیشتر رخ می‌دهد و آب حاصل از ذوب این مواد در کف یخچال جمع می‌شود.

راه حل
  • مطمئن شوید که دمای یخچال به درستی تنظیم شده باشد.
  • دمای مناسب برای یخچال مکانیکی بین 2 تا 3 درجه و الکترونیک بین 6 تا 7 درجه سانتی‌گراد و برای فریزر منفی 18 درجه سانتی‌گراد است.

8. نوسان دمای یخچال

نکات ایمنی نوسانات برق یا ایراد در ترموستات ممکن است موجب نوسان دمای یخچال و تولید بخار شود. استفاده از محافظ برق و بررسی تنظیمات دما اکیدا توصیه می‌شود.

9. کاهش سرما و آب شدن برفک در مدل های قدیمی

در یخچال‌های قدیمی به دلیل عدم وجود سیستم برفک‌زدایی اتوماتیک، رطوبت موجود در هوا روی دیواره‌های داخلی یخچال (به خصوص بخش فریزر) به صورت برفک جمع می‌شود. وقتی دمای یخچال به دلایلی مانند باز ماندن درب، خرابی ترموستات یا تنظیم نادرست دما، افزایش پیدا کند، این برفک‌ها شروع به آب شدن می‌کنند. آبی که از ذوب برفک حاصل می‌شود، از طریق یک مسیر تخلیه (که معمولاً یک لوله یا سوراخ کوچک در پشت یخچال است) به سمت یک ظرف تبخیر در زیر یخچال هدایت می‌شود. در این ظرف، حرارت موتور یخچال باعث تبخیر آب می‌شود. اگر این مسیر تخلیه به دلیل یخ‌زدگی، کثیفی یا گرفتگی مسدود شده باشد، آب حاصل از ذوب برفک نمی‌تواند تخلیه شود و در نتیجه در کف یخچال جمع می‌شود.

راه حل
  • تمام مواد غذایی و قفسه‌ها را از یخچال خارج کنید.
  • محل قرارگیری مسیر تخلیه را پیدا کنید (معمولاً در پشت یخچال و در قسمت پایین آن قرار دارد).
  • اگر گرفتگی ناشی از یخ‌زدگی باشد، می‌توانید با ریختن آب گرم به آرامی در مسیر تخلیه، آن را باز کنید.
  • همچنین می‌توانید از یک شیء باریک مانند سیم یا سیخ برای باز کردن مسیر استفاده کنید، اما مراقب باشید که به لوله‌ها آسیب نرسانید.
  • اگر مقدار زیادی برفک در یخچال جمع شده است، بهتر است به صورت دستی آن را پاک کنید.
  • برای این کار پس از خاموش کردن یخچال، یک ظرف آب گرم داخل آن قرار دهید تا بخار آن به ذوب شدن برفک‌ها کمک کند.

مشکلات ناشی از جمع شدن آب در یخچال

جمع شدن آب در یخچال می‌تواند مشکلات متعددی را به وجود آورد که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1. ایجاد بوی نامطبوع

  • آب جمع شده در یخچال به مرور زمان می‌تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع و زننده در داخل یخچال شود. این بو می‌تواند به مواد غذایی نیز منتقل شود.

2. رطوبت بیش از حد

  •  تجمع آب، رطوبت داخل یخچال را افزایش می‌دهد که این امر می‌تواند باعث فاسد شدن سریع‌تر مواد غذایی به خصوص میوه‌ها و سبزیجات شود.
  • همچنین رطوبت زیاد محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها فراهم می‌کند.

3. خرابی قطعات داخلی یخچال

  • آب جمع شده می‌تواند به قطعات الکتریکی و مکانیکی یخچال نفوذ کرده و باعث خرابی آن‌ها شود. این امر می‌تواند هزینه‌های تعمیر بالایی را به دنبال داشته باشد.

4. افت کارایی سرمایشی

  • تجمع آب و یخ در بخش‌های مختلف یخچال می‌تواند مانع از گردش صحیح هوا و در نتیجه کاهش کارایی سیستم سرمایشی شود.
  • در این صورت یخچال برای خنک نگه داشتن مواد غذایی باید بیشتر کار کند که منجر به افزایش مصرف انرژی می‌شود.

5. ایجاد برفک

  • در برخی موارد، تجمع آب می‌تواند منجر به برفک زدن یخچال شود. برفک نیز به نوبه خود می‌تواند باعث کاهش فضای داخلی یخچال و افت کارایی آن شود.

6. خطر برق گرفتگی

  • نفوذ آب به قسمت‌های الکتریکی یخچال می‌تواند خطر برق گرفتگی را افزایش دهد.
هشدار جمع شدن آب در یخچال تنها یک مشکل ظاهری نیست؛ این موضوع می‌تواند به قطعات برقی آسیب برساند و بوی نامطبوع ایجاد کند. در صورت تداوم، مسئله را جدی پیگیری نمایید.

روش های جلوگیری از جمع شدن آب کف یخچال

جمع شدن آب در کف یخچال می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد، اما با در نظر گرفتن برخی راهکارها، می توانید از بروز این مشکل جلوگیری نمایید. در ادامه به بررسی راهکارهای مناسب برای جلوگیری از آن می‌پردازیم:

توصیه آی پی امداد
  • برای جلوگیری از گرفتگی مجدد لوله تخلیه، می‌توانید هر چند وقت یکبار (مثلا هر سه ماه یکبار) مقداری آب گرم به داخل آن بریزید.
  • به صورت دوره‌ای یخچال را خاموش کرده و برفک‌ های آن را به صورت دستی تمیز کنید.
  • مطمئن شوید که دمای یخچال به درستی تنظیم شده باشد.
  • لاستیک دور درب را به دقت بررسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه آسیب، آن را تعویض کنید.
  • از قرار دادن مواد داغ یا گرم در یخچال خودداری کنید؛ زیرا این کار می‌تواند دما را تغییر دهد.
  • طمئن شوید که درب به درستی بسته می‌شود و هیچ گونه مانع وجود ندارد.
  • مواد غذایی را به گونه‌ای قرار دهید که جریان هوا آزادانه در یخچال گردش کند.
  • از بسته‌ بندی‌های مناسب برای مواد غذایی استفاده کنید تا از نشت مایعات جلوگیری شود.

برای رفع مشکل جمع شدن آب در یخچال با کجا تماس بگیریم؟

یکی از مشکلات رایج در یخچال ها، جمع شدن آب در جامیوه ای و کف آن است. در این مقاله درباره دلایل مختلف بروز این ایراد و مشکلات ناشی از جمع شدن آب توضیحاتی ارائه شد. علاوه بر آنها راهکارهای رفع مشکل جمع شدن آب در کف یخچال نیز بیان شده است. اگرچه در برخی موارد نیاز به یک متخصص برای تعمیر یخچال خواهید داشت، اما امید است شما عزیزان با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی را برای رفع مشکل جمع شدن آب در این دستگاه را بدست آورده باشید. اگر در یخچال فریزر یا ساید بای ساید شما آب جمع می شود، موارد ذکر شده را بررسی و مشکلات را برطرف کنید. اگر همچنان مشکل برطرف نشده است، می توانید با شماره 02158941 یا 02191003098 تماس گرفته و از تعمیرکاران مجرب و متخصص آی پی امداد در این زمینه کمک بگیرید.

3.4/5 - (29 امتیاز)

در بحث و گفتگوی این مقاله شرکت کنید!

کاربر عزیز لطفا قبل از ارسال دیدگاه حتما به نکات زیر توجه نمایید:

  • سوال شما توسط تعمیرکاران آی پی امداد پاسخ داده می شود.
  • لطفاً سوال خود را با جزئیات کامل مطرح کنید تا بتوانیم بهترین راهنمایی را به شما ارائه دهیم.
  • در صورتی که ایمیل خود را صحیح وارد نمایید، بعد از پاسخ از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی خواهد شد.
در بحث‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!
دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
در صورتی که ایمیل ندارید، لطفاً ایمیل "test@ipemdad.com" را وارد کنید. ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست

  • ساسان 17 خرداد 1404

    سلام...درپوش محافظ پروانه فن قسمت بالایی یخچال الیتتو چگونه باز میشود؟ لطفا راهنمایی کنید....یخچال الیتتو که فریزر پایین و یخچال بالا هستش...قیمت داخل یخچال بالا،درپوش فن با 3تا پیچ هست،قلق دیگه ای داره برای باز شدن؟؟؟ لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ دادن
    • آی پی امداد 17 خرداد 1404

      درود ساسان عزیز 😌 در مورد باز کردن درپوش فن داخل یخچال الیتتو باید چند نکته مهم رو بدونی: ✅ معمولا ۳ عدد پیچ روی درپوش فن هست (در قسمت بالای فضای یخچال). اون‌ها رو با پیچ‌ گوشتی چهارسو باز کن. ✅ بعد از باز کردن پیچ‌ها، گاهی درپوش فقط با کمی فشار ملایم یا خارهای پرسی داخل شیارها ثابته، پس: • با دو دست از دو طرف درپوش رو آروم به بیرون بکش • اگه احساس کردی گیره داره، از کارت بانکی یا کاردک پلاستیکی استفاده کن تا بدون آسیب، از قاب جدا بشه ✅ بعد از باز کردن درپوش، سوکت فن یا سیم‌ های سنسور رو نکش یا قطع نکن، فقط با دقت جداشون کن تا آسیبی بهشون نرسه ⚠️ اگر حس کردی زیاد فشار میاد و درپوش لق نمیشه، زور نزن. احتمال داره یک پیچ یا خار مخفی از دیدت پنهان مونده باشه. 🌟 اگه در باز کردن یا تست فن مشکل داشتی، متخصصین آی‌ پی‌ امداد میتونن حضوری بررسی کنن تا راحت و بی‌دردسر مشکل حل بشه. 🛠

      پاسخ دادن
  • ساسان 17 خرداد 1404

    سلام...وقت بخیر... یخچال ما الیتتو هستش مدل فریزر پایین یخچال بالا....چند وقتیه هی میزنه ( e2) و گفتن یخچالو از برق بکش چند ساعت بعد بزن،درست میشه...همون کارو انجام دادم،و واقعا درست شد اما بعد ۴ روز باز همون شد و پروانه فن داخل یخچال صدا دادو از کار افتاد....علتش چیه؟

    پاسخ دادن
    • آی پی امداد 17 خرداد 1404

      درود ساسان عزیز 😌 ارور E2 معمولا به معنی خرابی یا اختلال در سنسور تبخیر هست. صدای فن و توقف عملکردش احتمالا به دلیل یخ‌ زدگی بیش از حد اطراف فن یا خرابی سنسور تبخیر بوده: 🔸 اگر سنسور دما درست کار نکنه، سیستم به موقع وارد یخ‌ زدایی نمیشه 🔸 یخ زیاد دور فن میزنه، باعث فشار روی پروانه یا گیر کردن اون میشه 🔸 فن صدا میده یا میسوزه و از کار میفته ✅ راهکار: 🔧 بررسی و تعویض سنسور تبخیر (بالاترین احتمال) 🔧 بررسی فن تبخیر؛ ممکنه نیم‌ سوز شده یا گیر مکانیکی داشته باشه 🧊 بررسی المنت و برد دیفراست؛ شاید سیستم دیفراست درست کار نمیکنه و یخ‌ زدگی زیاد ایجاد شده ✅ اگر یخچال باز هم خطا داد، دیگه کشیدن از برق موقتیه، باید حتما فنی بررسی شه میتونی با آی‌ پی‌ امداد تماس بگیری تا متخصص بیاد سنسور، فن و برد رو بررسی کنه. 👨‍🔧

      پاسخ دادن
1 2 3