نحوه تنظیم چیلر برای تابستان و زمستان
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله نحوه تنظیم چیلر برای تابستان و زمستان به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاههمانطور که میدانید، چیلرها جزء پرهزینه ترین سیستم های تهویه مطبوع هستند. به همین دلیل به خریداران توصیه می شود که اقدامات لازم را برای افزایش طول عمر دستگاه و جلوگیری از خرابی آن انجام دهند. یکی از موثرترین اقدامات برای افزایش طول عمر و راندمان چیلر، تنظیم دمای آن بر اساس تغییر فصل است. در این مطلب در مورد اهمیت تنظیم دمای چیلر در زمستان و تابستان، نکات مهم، دمای مناسب در فصول مختلف و نحوه تنظیم چیلر در تابستان و زمستان را خواهیم گفت. لطفا تا پایان مطلب با آی پی امداد همراه باشید.
چرا تنظیم دمای چیلر با تغییر فصل مهم است؟
با توجه به اینکه دمای مناسب چیلر در زمستان و تابستان متفاوت است، تنظیم دمای چیلر مزایای زیادی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
ایجاد احساس راحتی کاربران
- یکی از لذت بخش ترین لحظات برای هر شخص این است که وارد محیطی با محدوده دمای مطلوب شود.
- تنظیم دمای چیلر باعث میشود که افراد احساس راحتی بیشتری در محیط داشته باشند.
افزایش طول عمر چیلر
- با توجه به پیچیدگی های چیلر و به کار رفتن قطعات حساس در ساخت این دستگاه، با تنظیم دمای مناسب به افزایش طول عمر آن کمک می کنید.
- زیرا قطعات در معرض آسیب قرار نمی گیرند و فشار از روی آن ها کاهش می یابد.
کاهش مصرف انرژی
- با تنظیم دمای چیلر در زمستان و تابستان، ساعت کار دستگاه کاهش می یابد و به این ترتیب مصرف انرژی کاهش پیدا می کند.
بالا رفتن راندمان دستگاه
- وقتی چیلر با دمای مطلوب کار کند می تواند بالاترین راندمان را داشته باشد.
- افزایش راندمان چیلر باعث کاهش انرژی و کاهش هزینه های برق میشود.
هنگام تنظیم دمای چیلر باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
با توجه به اهمیت تنظیم دمای چیلر، بهتر است هنگام انجام این کار به این نکات مهم توجه کنید:
- همواره دمای چیلر را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز آن را تغییر دهید.
- دمای چیلر را طبق دمای محیط داخلی تنظیم کنید.
- هرگز دمای چیلر را روی حداکثر قرار ندهید.
- در صورت عدم نیاز به چیلر بهتر است آن را خاموش کنید.
چگونه دمای چیلر را تنظیم کنیم؟
نحوه تنظیم دمای چیلر چندان سخت نیست و کاربر میتواند با انجام چند مرحله ای که در ادامه خواهیم گفت، دمای چیلر را تنظیم کنند. کاربر میتواند برای تنظیم دمای چیلر از ترموستات که در قسمت جلویی این دستگاه قرار دارد، استفاده کند و با دکمه های بالا و پایین آن تغییر دما را اعمال کند. برای تنظیم دمای چیلر به کمک ترموستات، باید ابتدا دمای آن را به کمترین میزان برسانید. سپس دمای هوای خروجی از سیستم تهویه را در نظر بگیرید و دمای ترموستات را با توجه به آن تنظیم کنید. یعنی در صورتی که دمای هوای خروجی از چیلر بیشتر از دمای مورد نظر شماست، باید دمای ترموستات را بالاتر ببرید و اگر کمتر است دمای ترموستات را کمتر کنید.
مراحل تنظیم دمای چیلر
- در چیلرهایی که دارای نمایشگر LCD هستند، میتوانید تنظیم دمای چیلر را انجام دهید. اما در صورتی که چیلر شما از نوع بدون صفحه نمایش است، میتوانید از طریق دکمه های موجود روی دستگاه، تغییر دما را انجام دهید.
- دمای مورد نظر را با دکمه های بالا و پایین انتخاب کنید. در برخی از چیلرها تنظیم دما به صورت دقیق وجود دارد، اما در برخی از مدل ها تنها میتوان از بین چندین گزینه پیش فرض، دمای مناسب را انتخاب کنید.
- پس از زدن دکمه تایید، میتوانید تغییر دما را اعمال کنید و به مدت چند دقیقه صبر کنید تا دمای آب بر اساس دمای جدید تغییر کند.
اگر چیلر شما از نوع پیشرفته است و دارای حالت های مختلف است میتوانید دما را بهتر و دقیق تر کنترل کنید. همچنین ممکن است چیلر دارای قابلیت ایجاد زمان بندی برای روشن و خاموش شدن و یا انجام همزمان گرم و سرد و کردن باشد.
دمای مناسب چیلر در تابستان و زمستان چند درجه است؟
- در تابستان مناسب ترین دمای چیلر بین 23 تا 25 درجه سانتی گراد است. (در آب و هوای معتدل میتوان دما را روی 27 درجه نیز تنظیم کرد.) دمای بالاتر از محدوده گفته شده ممکن است باعث شود که راندمان دستگاه کاهش بیاید.
- در صورتی که دمای چیلر کمتر از 23 درجه سانتی گراد باشد ممکن است باعث شود فضای داخلی بسیار سرد شود.
- در زمستان نیز بهتر است دمای چیلر در محدوده 18 تا 22 درجه سانتی گراد باشد. در صورتی که دمای آب خروجی کمتر از 20 درجه سانتی گراد باشد، باعث احساس سرمای شدید میشود.
- دمای بالاتر از 22 درجه سانتی گراد نیز باعث کاهش راندمان دستگاه شود.
علت نیاز به تنظیم دمای چیلر در تابستان و زمستان چیست؟
همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، چیلرها از جمله بهترین سیستم های تهویه مطبوع هستند که نیاز دارند از آنها به درستی مراقبت کنید. چیلرهای تراکمی از بخش های مختلف مثل واحد کنترل کننده، کمپرسور، مبدل حرارتی کمپرسور، شیر انبساط، شاسی، فن کویل و بدنه پوشش دهنده تشکیل شده است. همچنین احتمالا میدانید که قسمت های اصلی چیلر در زیرزمین یا روی پشت بام قرار میگیرند و باید به خوبی از آنها محافظت کرد.
دلیل تنظیم دمای چیلر در تابستان
- جلوگیری از کارکرد بیش از حد چیلر
- کاهش فشار روی بخش های مختلف دستگاه
- مصرف بهینه انرژی
- کمک به جلوگیری از آسیب به محیط زیست با کاهش مصرف برق
علت تنظیم دمای چیلر در فصل زمستان
- بالا رفتن راندمان حرارتی و بازدهی چیلر
- کاهش مصرف برق و هزینه آن
- عدم نیاز به وسایل گرمایشی در زمستان
روش تنظیم دمای چیلر در تابستان و زمستان
در چیلر ترموستات به صورت خودکار تنظیم دما را بر عهده دارد. شما با کمک ترموستات میتوانید دمای آب برگشتی از چیلر را تعیین کنید. پس از رسیدن دمای آب (سیال) چیلر خود به خود خاموش می شود. در ادامه نحوه تنظیم چیلر برای تابستان و زمستان را بررسی خواهیم کرد:
- قبلا در مورد دمای مناسب چیلر در تابستان گفتیم که در محدوده 20 تا 25 درجه سانتی گراد است.
- برای مثال اگر دمای ترموستات روی 20 تنظیم شده باشد کمپرسور شروع به کار می کند و تا زمانی که دمای محیط به بالاتر از 20 درجه سانتی گراد نرسیده باشد، کمپرسور به فعالیت خود ادامه می دهد.
- زمانی که دما بالاتر برود ترموستات آن را تشخیص می دهد، دستور خاموش شدن کمپرسور را صادر می کند.
- در برخی از چیلرها تنظیم ترموستات به وسیله کنترل از راه دور انجام میشود.
برخلاف تنظیم دما در تابستان که کمپرسورها توسط مبرد آب را خنک می کنند، برای تنظیم دمای زمستانه چیلر باید آن را به آب گرم متصل کنید و این تنظیمات را انجام دهید:
- پس از اتصال چیلر به آب گرم، پکیج شوفاژ و یا موتور خانه با تامین آب گرم کمک می کنند هوای گرم به صورت یکپارچه و کاملا بهینه در محیط به گردش در آید.
- همچنین تنظیم دمای زمستانه چیلر نیز باید توسط ترموستات انجام شود.
در صورتی که به هنگام تنظیم دمای دستگاه خود دچار مشکل شده اید و یا تنظیمات چیلر شما دچار بهم ریختگی شده است، جهت تعمیر چیلر خود می توانید از کارشناسان متخصص آی پی امداد کمک بگیرید.
باسلام واحترام دارای دریچه های چیلر در ساختمان آپارتمان یعنی در واحدمان هستش و الآن در فصل تابستان قطرات آبریزش از لوله های سرد وگرم میچکه. البته کمی مهرهای آن وسطی که شل بود سفت کردم و بهتر شده ولی قطرات آب فقط روی لوله ها هستش و نمیچکه و در ضمن کنترل روی دیوار رو به ۲۲ تنظیم کردم حالا چیکار کنم و نظرتون چیه؟ سپاسگزارم
درود، به دلیل گرمایش بیش از حد و رفت و برگشت سرما در لوله ها این مسئله رخ می دهد که طبیعی است.