تاریخچه بخاری
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله تاریخچه بخاری به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاههمراهان گرامی آی پی امداد، دعوت می کنیم برای مطالعه تاریخچه بخاری تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. در این مطلب ضمن آشنایی با اولین مخترع بخاری و ویژگی های بخاری های اولیه، روند پیشرفت بخاری گازی در گذر زمان و تکنولوژی بخاری های امروزی را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مخترع بخاری کیست؟
اگر بخواهیم در مورد تاریخچه بخاری گازی اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم، باید بگوییم که ایده اولیه ساخت این دستگاه با استفاده از اصول اولیه چراغ بونزن بود.
- در سال های بسیار دور یعنی حدودا 140 سال پیش، در سال 1881 بهترین گزینه ای که برای گرم کردن ساختمان ها در اختیار داشتند، استفاده از مشعل های ساخته شده با پنبه نسوز (آزبست) بود.
- بعدها از همین ایده برای ساخت و استفاده از آجرهای نسوز یا همان آجر شومینه الهام گرفته شد.
- چندین سال بعد در قرن نوزدهم، اولین بار بخاری گازی توسط شخصی به نام ” آلیس اچ. پارکر” اختراع شد و در سال 1918 توانست اختراع خود را به ثبت برساند.
- تاریخچه بخاری و اختراع آن توسط پارکر را اولین قدم برای ایجاد تحول و پیشرفت در مدل های گرمایش و تهویه مطبوع می دانند.
- در آن زمان مردم اغلب برای گرم کردن خود از سوزاندن چوب استفاده می کردند که گاهی به آسانی در دسترس نبود. به همین دلیل بود که پارکر تصمیم گرفت جایگزین بهتری برای آن ها در نظر بگیرد.
- او تصمیم گرفت از ” گاز حاصل از سنتز ذغال سنگ” به عنوان سوخت اصلی برای ایجاد گرمایش استفاده کند.
- این گاز طبیعی نسبت به سایر مواد سوختی ارزان تر و قابل دسترس بود.
اولین بخاری دارای چه ویژگی هایی بود؟
همانطور که گفتیم، در ابتدایی ترین بخاری های گازی از گاز ذغال سنگ برای ایجاد گرمایش استفاده می شد و دیگر نیازی به سوزاندن هیزم و چوب نبود. طراحی اولین بخاری گازی بسیار ساده بود. این دستگاه ها از یک بدنه مستحکم که محفظه احتراق (کوره) را در خود جای داده بود، تشکیل می شدند. گاز طبیعی به داخل کوره تزریق می شد و با یک شعله کوچک آن را روشن می کردند و گاز مشتعل می شد. در بخاری گازی های اولیه امکان کنترل حرارت به شکل امروزی وجود نداشت و ایمنی کمتری داشتند. بنابراین احتمال بروز حوادث بر اثر نشتی گاز وجود داشت. همچنین این دستگاه ها به علت ساختار ساده و عدم بهره برداری از تکنولوزی بهینه، مصرف گاز بالاتری داشتند و کاربران امکان کنترل دما را نداشتند.
روند پیشرفت بخاری گازی در گذر زمان
با پیشرفت تکنولوژی تغییراتی در ساختار، مصرف سوخت و ایمنی بخاری گازی به وجود آمد که آن را به دستگاهی کارآمد تبدیل کرده است.
- با تغییرات ظاهری به وجود آمده در بخاری های گازی و استفاده از جنس های مقاوم و سبک تر برای ساخت آن ها، اندازه و ابعاد بخاری کوچکتر شد.
- به مرور زمان در طراحی محفظه بخاری های گازی و سیستم احتراق آن ها تغییراتی ایجاد شد که باعث کاهش تولید میزان آلاینده و افزایش کارایی آن ها شد.
- برای خروج دوده ها و دی اکسید کربن حاصل از سوخت گاز طبیعی، سیستم تخلیه دود یا همان دودکش به بخاری های گازی اضافه شد.
- همچنین با پیشرفت تکنولوژی بخاری های گازی، امکان تنظیم شعله و میزان گرمای تولید شده با استفاده از کنترلگر های ساده برای کاربر فراهم شده است.
- با گذشت زمان تغییراتی در میزان ایمنی بخاری گازی نیز به وجود آمده است؛ در حال حاضر بخاری های گازی مجهز به مکانیسم هایی شامل سوییچ ها و سنسورهای ایمنی شده اند که از بروز حوادث و خطرات جلوگیری می کنند.
آشنایی با ویژگی های بخاری گازی های امروزی
یکی از بهترین و محبوب ترین وسایل سرمایشی در سراسر دنیا بخاری های گازی هستند. این جعبه فلزی مستطیلی با استفاده از سوزاندن گاز طبیعی، محیط اطراف را گرم می کند. بخاری گازی بهترین گزینه برای گرم کردن منازل، ادارات، مکان های تجاری و کارخانجات است. نحوه کار بخاری گازی برای گرم کردن محیط اینگونه است که پس از اتصال به گاز شهری، گاز طبیعی به عنوان سوخت وارد بخاری شده و پس فعال شدن جرقه زن و فندک بخاری، فرآیند احتراق با واکنش به اکسیژن شروع شده و پس از اشتعال از منافذی که روی مشعل قرار دارد، وارد محفظه بخاری میشود. سپس شعله ایجاد شده هوای اطراف خود را گرم می کند و بر اساس قوانین فیزیک، هوای گرم به سمت بالا حرکت کرده و در سراسر محیط منتشر میشود. به این ترتیب کل فضای اتاق از هوای گرم و مطبوع پر میشود.
ویژگی های بخاری گازی امروزی
عملکرد مناسب
- بخاری های گازی به محض روشن شدن میتوانند محیط را به سرعت گرم کنند و کارایی مناسبی دارند؛ زیرا در فرآیند کار این نوع بخاری گاز به طور کامل میسوزد و حرارت به طور مستقیم ایجاد میشود.
حرارت یکنواخت
- یکی از ویژگی های بخاری گازی امروزی این است که حرارت را به طور یکسان به محیط منتقل می کند و دمای همه اتاق ها را به طور یکنواخت تنظیم می کند.
نصب و راه اندازی آسان
- امروزه بخاری گازی هیچ پیچیدگی ندارد و نصب و راه اندازی آن به آسانی انجام میشود. همچنین برای نصب بخاری گازی تنها به یک انشعاب از گاز شهری که از طریق لوله، به بخاری متصل میشود، نیاز است. بنابراین نیاز به انجام زیرساخت های سخت و پیچیده ندارد.
- تنها کافی است محل مناسبی را برای نصب بخاری گازی انتخاب کنید تا بتوانید از گرمای مطبوع و دلپذیر آن لذت ببرید.
حرارت قابل کنترل
- در سیستم بخاری گازی های جدید قطعاتی مثل ترموستات و شعله قابل تنظیم به کار رفته است. با وجود آن ها بتوانید دمای محیط را به دلخواه تنظیم کنید.
ایمنی قابل قبول
- بخاری های گازی امروزی برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار دارای سیستم های ایمنی هستند. بنابراین در صورت نشتی گاز و یا مشکل در فرآیند احتراق، بخاری را خاموش می کنند.