راهنمای خرید پکیج
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله راهنمای خرید پکیج به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاهیکی از پرکاربردترین لوازم گرمایشی در بازار، پکیج می باشد و انتخاب یک پکیج مناسب برای منزل یکی از مهمترین تصمیماتی است که باید به دقت گرفته شود. امروزه پکیج ها در مدل ها و برندهای مختلفی در بازار وجود دارند که هریک از آنها دارای ویژگی ها و امکانات مختلفی هستند. بنابراین اطلاع پیدا کردن از ویژگی ها، مزایا و معایب هریک از این پکیج ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در این مطلب از آی پی امداد که با عنوان راهنمای خرید پکیج برای شما آماده شده است، قصد داریم به بررسی انواع مدل های پکیج ها و ویژگی های آنها، نکات مهم برای خرید مناسب ترین پکیج و بهترین و پرفروش ترین محصولات در بازار بپردازیم. با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع پکیج و ویژگی های آنها
اگر قصد دارید برای تامین گرمایش و آب گرم مصرفی خود سیستم پکیج را نصب کنید، نیاز است اطلاعات کاملی در مورد انواع آنها، ویژگی ها و مزایا و معایب آنها داشته باشید. در ادامه با راهنمای خرید پکیج و ویژگی های هریک از انواع آنها آشنا خواهیم شد.
انواع پکیج بر اساس محل نصب
پکیج ها را از نظر محل نصبشان به 3 دسته تقسیم بندی می کنند:
پکیج دیواری
رایج ترین سیستم پکیج مورد استفاده در اغلب منازل مسکونی و مجتمع ها از نوع دیواری است. نام پکیج دیواری اشاره به محل نصب آن ها دارد.
- این نوع پکیج به دلیل ظاهر مناسب و اشغال فضای بسیار کم، معمولا در آشپزخانه و یا تراس نصب میشود.
- پکیج های دیواری آب گرم مصرفی را تامین کرده و گرمایش مطبوع و مناسبی در محیط ایجاد می کنند، اما مخزنی برای ذخیره آب گرم ندارند و در صورت استفاده طولانی مدت از آب گرم، رادیاتورها سرد میشوند؛ زیرا پکیج نمی تواند همزمان گرمایش و آب گرم را تامین کند.
- پکیج های دیواری مجهز به دودکش های دو جداره ای هستند که طراحی آن ها به شکلی است که علاوه بر انتقال دوده های حاصل از احتراق به محیط بیرون، اکسیژن مورد نیاز برای انجام فرآیند احتراق را نیز تامین می کنند.
پکیج زمینی
مناسب ترین گزینه برای تامین گرمایش و آب گرم ساختمان ها و مجتمع های بزرگ، پکیج های زمینی هستند؛ زیرا توان و قدرت حرارتی آن ها جوابگوی نیاز گرمایش و آب گرم مصرفی ساختمان ها و مجتمع های بزرگ است. البته ممکن است این نوع پکیج با موتورخانه اشتباه گرفته شود. اما این سیستم نوعی پکیج زمینی با ابعاد بزرگ و توان حرارتی بالاست که نیاز شما به نصب آبگرمکن و همچنین موتورخانه را برطرف می کند.
- در این نوع پکیج دریچه ای برای ورود هوا تعبیه شده است.
- به دلیل ابعاد بزرگ و اشغال فضای زیاد توسط پکیج زمینی، اغلب افراد آن را در پارکینگ یا زیرزمین نصب می کنند.
- یکی از مزایای داشتن پکیج زمینی مخزن بزرگ برای ذخیره آب گرم است که حتی در صورت قطع برق نیز میتوانید از آن استفاده کنید.
- یکی از معایب پکیج زمینی نیز صدای بلند و آزاردهنده ای است که حین کار تولید می کنند.
پکیج ایستاده
اگرچه مدت زیادی از طراحی و معرفی پکیج های ایستاده نگذشته است، اما این نوع پکیج با عملکرد بسیار خوب و کمترین میزان اتلاف انرژی یکی از گزینه های مناسب برای ساختمان های با متراژ بالا، تجاری، دوبلکس و ویلایی بزرگ تر از 500 متر مربع است.
- پکیج های ایستاده به شکلی طراحی شده که میتوان آن را تلفیقی از پکیج زمینی و دیواری دانست.
- اگر بخواهیم در مورد ویژگی های پکیج ایستاده بگوییم، باید به توان حرارتی بالای آن اشاره کنیم. قابلیت متفاوت این نوع پکیج تغذیه دو مدار گرمایشی متفاوت است.
- با وجود پکیج های ایستاده میتوان دو خروجی از سیستم گرمایشی برای قسمت های مختلف ساختمان استفاده کرد.
- برای مثال از پکیج ایستاده میتوانید سیستم گرمایشی رادیاتوری را اجرا کنید و در بخش دیگر سیستم گرمایش از کف داشته باشید که دمای هر دو بخش متفاوت و قابل تنظیم است.
انواع پکیج از نظر سوخت مصرفی
همانطور که میدانید، قابلیت های پکیج به نوع سوخت آن بستگی دارد. پس در راهنمای خرید پکیج بهتر است نوع سوخت را در نظر بگیرید؛ زیرا بهره وری و توان حرارتی پکیج گرمایشی به آین موضوع بستگی دارد.
گازی
- احتمالا اغلب پکیج هایی که در مکان های مختلف دیده اید، از نوع گازی هستند؛ زیرا این سوخت در کشور ما به راحتی قابل دسترس است.
- همچنین پکیج های گازی عملکرد مناسبی دارند و توانسته اند درصد بالایی از خریداران را راضی نگهدارند.
- یکی دیگر از دلایل محبوبیت پکیج های گازی کارکرد بسیار کم صدا و ایمنی بالای آن هاست.
گازوئیلی
- سوخت مورد استفاده در پکیج های زمینی گازوئیل است.
- این نوع سوخت را میتوان در دستگاه های بزرگ با توان بالا استفاده کرد.
دوگانه سوز
- احتمالا تا به حال نمیدانستید که پکیج های دوگانه سوز که نوعی از پکیج های زمینی ساخته شده هستند که میتوان از دو نوع سوخت گاز و گازوئیل در آن ها استفاده کرد.
- این نوع پکیج نسبت نیز توان حرارتی بالایی دارند و برای مکان های با متراژ بالا مناسب هستند.
- البته در برخی از پکیج های دیواری نیز امکان استفاده از دو نوع سوخت به ندرت دیده میشود.
برقی
- با توجه به استفاده روز افزون از انرژی برق، پکیج های نیز ساخته شده اند که از برق به عنوان سوخت استفاده می کنند. در این نوع پکیج ها انرژی الکتریکی به انرژی گرمایشی تبدیل میشود.
- پکیج های برقی جایگزین مناسبی برای پکیج هایی هستند که از سوخت فسیلی برای ایجاد گرمایش استفاده می کنند. در مناطقی که استفاده از سوخت فسیلی با محدودیت رو به رو است، میتوان از پکیج های برقی استفاده کرد.
- البته باید به هزینه های زیاد مصرف برق پکیج های برقی نیز اشاره کرد.
انواع پکیج بر اساس تعداد مبدل حرارتی
مبدل حرارتی قطعه بسیار مهمی در پکیج است که تفاوت در تعداد آن باعث شده که پکیج ها به دو دسته تک مبدله و دو مبدله تقسیم شوند. این قطعه با گرم کردن آب گرم مصرفی و سیستم گرمایشی امکان استفاده همزمان از آن ها را فراهم می کند. وجود مبدل در پکیج باعث میشود هم بتوان از آب گرم استفاده کرد و هم گرمای محیط از طریق گرم شدن رادیاتورها تامین شود. لوله های مبدل، محلی برای عبور آب و تماس با شعله غیر مسقتیم مشعل است. آب سرد پس از گرم شده به درون رادیاتورها و سیستم آب گرم بهداشتی هدایت میشود.
البته لازم است این موضوع را یادآوری کنیم که پکیج همواره در تلاش برای تامین آب گرم مصرفی است و آن را در اولویت دارد. دلیل مطرح کردن این موضوع این است که بدانید در صورتی که حالت زمستانه پکیج فعال و رادیاتورها روشن باشد و کاربر آب گرم را باز کند، پکیج گرمایش را متوقف کرده و از حالت گرمایشی به حالت تامین آب گرم تغییر می کند.
پکیج تک مبدله
- در پکیج های تک مبدله همانطور که مشخص است، تنها یک مبدل اصلی دوبل (مبدل دو منظوره) به کار رفته است که با باز شدن شیر آب گرم، آب وارد مبدل شده و پس از گرم شدن با مشعل وارد لوله ها و شیرها میشود.
- در صورتی که پکیج در حالت زمستانه باشد آب گرم با هدایت شیر سه طرفه، به سمت رادیاتورها می رود و پمپ نیز آب را در رادیاتورها به گردش در می آورد.
پکیج دو مبدله
انواع پکیج های دو مبدله بهره وری و کارایی بالایی دارند که باعث بالا رفتن راندمان دستگاه خواهد شد؛ زیرا در این نوع دستگاه یکی از مبدل ها به عنوان مبدل اصلی است و با سیستمی که توضیح دادیم آب را گرم می کند و مبدل دوم جهت کمک به مبدل اول در سیستم به کار رفته است.
- در پکیج دو مبدله مبدل صفحه ای به کار رفته تا با کارکرد خود امکان تفکیک سیستم گرمایش و سیستم تامین آب گرم را فراهم کند. این دو بخش کاملا مستقل و جدا از هم هستند.
- در پکیج های دو مبدله بین این دو مبدل مدار کوچکی قرار دارد. مبدل ثانویه در پکیج آب گرم مصرفی را تامین می کند و مبدل اصلی نیز نقش گرم کردن آب را بر عهده دارد.
- در این سیستم یک پمپ نیز برای به گردش در آوردن آب در بین مبدل صفحه ای و مبدل ثانویه تعبیه شده و آب درون مبدل صفحه ای را گرم می کند.
- در پکیج های دو مبدله پس از باز کردن آب از داخل مبدل صفحه ای عبور می کند و حرارت مورد نیاز خود را از طریق تماس با آب گرم در مدار بین دو مبدل تامین می کند.
- مرحله بعد نیز ورود آب گرم از مبدل صفحه ای به شیر آلات ساختمان است.
انواع پکیج بر اساس نوع محفظه احتراق
اگر بخواهیم پکیج ها را بر اساس نوع محفظه احتراق دسته بندی کنیم به این دو میرسیم:
پکیج دیواری محفظه احتراق بسته
- مناسب ترین پکیج برای فضاهای کوچک از نوع محفظه احتراق بسته است؛ زیرا فن به کار رفته در این نوع میتواند همه گازهای سمی و خطرناک را به بیرون هدایت کند.
پکیج دیواری محفظه احتراق باز
- در این نوع پکیج برای انجام فرآیند احتراق، اکسیژن از فضای بیرون به دستگاه وارد میشود. همچنین از دودکش های قطور برای خروج گازهای سمی استفاده شده است.
انواع پکیج بر اساس سیستم احتراق
همچنین پکیج ها براساس سیستم احتراق نیز به سه دسته تقسیم بندی می شوند:
زمینی مشعل دار
- این نوع پکیج بدون دیگ آب گرم هستند و حرارت به طور مستقیم به آب وارد میشود.
زمینی بدون مشعل
- این نوع پکیج دارای دیگ هایی از جنس چدن یا فولاد هستند و به نوعی آب در آن ها ذخیره میشود.
دیواری چگالشی
- ممکن است تا به حال نام این دستگاه را نشنیده باشید؛ زیرا به تازگی ساخته و در بازار عرضه شدند.
- این نوع پکیج راندمان بالایی دارند؛ زیرا همه حرارت حاصل از سوختن گاز باعث گرم شدن آب شده و هیچ مقداری از آن هدر نمی رود.
- در این نوع پکیج حتی از گرمای حاصل از انتقال دوده نیز مورد بهره برداری قرار می گیرند.
نکات مهم راهنمای انتخاب پکیج مناسب
اگر شما مخاطب عزیز به دنبال راهنمای خرید پکیج هستید، بهتر است نکاتی که در ادامه میگوییم را در نظر داشته باشید. البته این نکات بدون توجه به نوع برند مورد نظر شما می باشد:
مبدل حرارتی را در نظر بگیرید.
اگر قصد خرید پکیج دارید، باید به نوع مبدل حرارتی توجه کنید:
- برای مثال پکیج های چگالشی مناسب استفاده در ساختمان هایی است که گرمایش آن ها از کف اجرا شده است.
- همچنین اگر برای گرمایش از فن کویل استفاده میکنید، خرید پکیج های مخزن دار توصیه میشود؛ زیرا ممکن است فن کویل ها باد سرد بزنند و آب را سرد کنند.
میزان آب گرم مصرفی را در نظر بگیرید
- اگر زیاد از آب گرم استفاده می کنید، خرید پکیج مخزن دار گزینه مناسبی برای شماست.
نوع پکیج را مشخص کنید
- اگر فضای محدودی داشته و برای شستشوی روزانه و گرمایش محیط قصد خرید پکیج دارید، بهتر است نوع دیواری را انتخاب کنید.
- اما اگر برای خانه های با متراژ بالای 300 متر، ویلا یا مجتمع بزرگ قصد خرید پکیج دارید، میتوانید نوع زمینی را انتخاب کنید.
نوع مبدل پکیج مهم است
همانطور که در راهنمای خرید پکیج و انواع آن توضیح دادیم، مبدل قطعه بسیار مهمی در پکیج است که بهتر است بهترین نوع را انتخاب کنید.
- ممکن است پکیج های گرمایشی دو مبدله گران تر باشند، اما پکیج های تک مبدله پس از چندین سال استفاده رسوب می بندند و نیاز به رسوب زدایی و صرف هزینه برای سرویس سالیانه دارند.
خدمات پس از فروش را در نظر داشته باشید
- با توجه به اینکه پکیج گرمایشی جزء دستگاه هایی است که تا چندین سال در خدمت شما خواهد بود، باید از برند یا شرکت های معتبری که خدمات پس از فروش، سرویس سالیانه و تعمیر انجام می دهند، آن را خریداری کنید.
عیب یابی پکیج بسیار مهم است
- یکی از قابلیت های پکیج ها همین قابلیت خطاگیری با کدخطای دستگاه است. سعی کنید هنگام خرید پکیج این مورد را در نظر بگیرید؛ زیرا وجود این قابلیت باعث میشود با استفاده از سیستم عیب یابی اتوماتیک، کدهایی به کاربر نمایش داده شود تا با مراجعه به دفترچه راهنما متوجه شوید کدام قسمت دستگاه مشکل دارد.
- در برخی از پکیج ها سنسورهای کنترل عملکرد نیز تعبیه شده است که میتواند تجربه استفاده از این دستگاه را برای کاربر جذاب و لذت بخش کند.
متراژ محیط را در نظر داشته باشید
همانطور که میدانید، پکیج های گرمایشی در انواع ظرفیت ها و توان های حرارتی در بازار موجود هستند و علاوه بر نکاتی که گفته شد، اولین و مهم ترین نکته قبل از خرید پکیج توجه به متراژ محیط است. در ادامه ظرفیت حرارتی خروجی برخی از دستگاه ها را بر اساس متراژ مناسب آنها خواهیم گفت.
ظرفیت حرارتی خروجی | متراژ مناسب |
35000 کیلو کالری | متراژ بین 220 تا 270 متر مربع |
32000 کیلو کالری | متراژ 180 تا 220 متر مربع |
2800 کیلوکالری | متراژ 120 تا 180 متر مربع |
24000 کیلوکالری | محیط های تا 120 متر مربع |
پرفروش ترین پکیج ها در ایران
در ادامه 6 برند پرفروش پکیج در ایران و مدل های معروف آن را معرفی خواهیم کرد.
برند پکیج | بهترین مدل ها |
ایران رادیاتور |
|
آریستون |
|
بوش |
|
لورچ |
|
شوفاژکار |
|
بوتان |
|
پکیج ایرانی بخرم یا خارجی؟
قطعا برای هر خریدار ایرانی انتخاب بین پکیج های ایرانی و خارجی به دلیل رقابت تنگاتنگ بین محصولات تولیدی چالش خواهد بود. به همین دلیل در این بخش از مطلب راهنمای خرید پکیج تصمیم گرفته ایم به مقایسه پکیج ایرانی و خارجی بپردازیم تا انتخاب برای خریداران گرامی راحت تر باشد.
مقایسه پکیج ایرانی و خارجی از نظر قیمت
- بدون شک پکیج های گرمایشی خارجی به دلیل استفاده از بهترین و باکیفیت ترین قطعات در ساخت آن ها، قیمت بالاتری دارند.
- پکیج های ایرانی در سال های اخیر توانسته اند محصولات با کیفیت و مطابق با استانداردهای روز دنیا را با قیمت مناسب در اختیار شما قرار دهند.
- واقعیت این است هزینه سرویس و خرید قطعات پکیج گرمایشی خارجی بیشتر از خرید پکیج گرمایشی ایرانی است.
مقایسه گارانتی و خدمات پس از فروش
- حسن دیگر خرید پکیج ایرانی، گارانتی کردن محصولات به مدت طولانی است تا شما عزیزان بتوانید بدون نگرانی با دستگاه خود کار کنید و از گارانتی معتبر آن استفاده کنید.
- همچنین در صورت خرابی این دستگاه به راحتی میتوانید قطعات آن را پیدا کنید.
- اما پکیج های برند خارجی در مقایسه با ایرانی هزینه تعمیر و عیب یابی آن بسیار بیشتر خواهد بود و قطعات آن نیز ممکن است به راحتی یافت نشود.