علت نویز در سینما خانگی
شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله علت نویز در سینما خانگی به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.
ارسال دیدگاهشنیده صدای نویز به هنگام استفاده از محتوای صوتی و تصویری در سینمای خانگی می تواند بسیار آزاردهنده باشد. در این مقاله از آی پی امداد، به بررسی علل مختلف نویز در سیستم های سینما خانگی و ارائه راه حل های مناسب برای رفع آن می پردازیم. اگر پس از مطالعه مطلب نیاز به مشورت و راهنمایی بیشتر در مورد علت نویز در سینما خانگی داشتید، می توانید با پشتیبان های فنی آی پی امداد در تماس باشید و برای رفع مشکل نویز در سینمای خانگی از آنها مشورت بگیرید. تنها کافی است سوالاتتان را در بخش نظرتان و یا بخش پرسش و پاسخ سایت آی پی امداد مطرح کنید.
چرا سینما خانگی نویز دارد؟ 6 علت + راهحل
اگر به جای لذت بردن از صدای سینما خانگی، از صداهای ناهنجار و نویزهای آن کلافه شده اید، بهتر است دلایل ایجاد نویز در سینما خانگی را بدانید و برای رفع این مشکل اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه علت نویز در سینما خانگی را خواهیم گفت:
- استفاده از کابل های تغذیه بی کیفیت
- فرکانس های مزاحم از سایر دستگاه ها و تداخل الکترومغناطیسی
- افت کیفیت سیگنال
- خرابی برخی از اجزای اسپیکر
- ایراد داشتن پاور آمپلی فایر
- تاثیر عوامل محیطی
اگر به دنبال یافتن علت ایجاد نویز در سینما خانگی هستید، 6 مورد ذکر شده که باعث بروز صداهای ناهنجار و آزاردهنده هستند را در ادامه مطالعه کنید.
-
استفاده از کابل های تغذیه بی کیفیت
اگر از کابل های بی کیفیت و یا اتصالات فیزیکی که دارای عایق ضعیف هستند، استفاده کنید، ممکن است با ایجاد نویز روی سیستم صوتی روی کیفیت صدا تاثیر منفی بگذارند. برای رفع نویز سینما خانگی این موارد را بررسی کنید:
- بررسی کنید اتصالات بلندگو شل نشده باشد. کانکتورها را چک کنید.
- پیچ ها و تمام کانکتورها را محکم کنید.
- سیم آسیب دیده را با کابل های باکیفیت تعویض نمایید.
- اگر کابل ها از نوع افشان است، بررسی کنید که رشته سیم ها دقیقا زیر ترمینال باشند.
- عایق های سیم را به درستی لخت کنید.
- کابل های سینما خانگی را از مجاورت وسایل برقی و دستگاه های که امواج دارند دور کنید.
-
فرکانس های مزاحم از سایر دستگاه ها و تداخل الکترومغناطیسی
اگر سینما خانگی در نزدیکی و تداخل با سایر دستگاه های الکترونیکی، سیگنال های فرکانس رادیویی و میدان های مغناطیسی قرار داشته باشد، ممکن است تحت تاثیر آنها قرار بگیرد و نویز ایجاد و روی کیفیت صدا تاثیر بگذارد. اگر دستگاه هایی مانند مودم، تلف همراه یا مایکرویو که فرکانس های رادیویی ساطع می کنند، در تداخل و نزدیکی سیم بلندگو، آمپلی فایر و … قرار بگیرند، نویز ایجاد می شود.
- بلندگوهای سینما خانگی را نباید در نزدیکی سطوح بازتابنده که پژواک ایجاد می کنند، قرار دهید.
- برای کنترل سطح سر و صدای محیط از پنل های آکوستیک یا پرده ها استفاده کنید.
-
افت کیفیت سیگنال
اگر سیگنال ورودی یا منبع انتقال نویز داشته باشد، ممکن است باعث ایجاد نویز در سینما خانگی و عدم کیفیت صدای خروجی از آن شود. سیگنال های صوتی و تصویری در سینمای خانگی از طریق کابل ها یا امواج بی سیم منتقل می شوند. هرگونه افت کیفیت در این سیگنال ها می تواند منجر به بروز نویز در خروجی صدا و تصویر شود.
- مطمئن شوید که تمام اتصالات در سیستم سینمای خانگی شما به درستی و محکم انجام شده اند.
- دستگاه های سینمای خانگی خود را از سایر لوازم برقی دور نگه دارید و از کابل های برق دارای نویزگیر استفاده کنید.
- در صورت امکان، از کابل های کوتاه تر برای انتقال سیگنال استفاده نمایید.
- در صورت استفاده از سیستم صوتی بی سیم، می توانید از نرمافزارهای ضد نویز برای کاهش تداخلات استفاده کنید.
-
خرابی برخی از اجزای اسپیکر
اگر بخش هایی از سینما خانگی مانند درایورها، کابل ها و … مشکل داشته باشد، ممکن است نویز ایجاد کند. اسپیکرهای معیوب، سیم های بلندگو فرسوده یا اتصالات ضعیف در بلندگوها می توانند منجر به ایجاد نویز در سیستم صوتی خانگی شما شوند. همچنین پارگی، سوراخ شدن یا ساییدگی مخروط اسپیکر می تواند باعث ایجاد نویز خش خش، وزوز یا تق تق شود.
- در صورت جزئی بودن خرابی، می توانید با استفاده از اسپری مخصوص مخروط را تعمیر کنید. در غیر این صورت باید مخروط را به طور کامل تعویض کنید.
- لبه سوسپانسیون اسپیکر قابل تعمیر نیست و باید در صورت آسیب دیدگی به طور کامل تعویض شود.
- اتصالات را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را سفت کنید یا تعویض کنید.
- در صورت خرابی لازم است سبد بلندگو و سیم پیچ آن نیز تعویض شود.
-
ایراد داشتن پاور آمپلی فایر
آمپلی فایر یکی از بخش های مهم سیستم صوتی است که ممکن است نویز ایجاد کند. آپلی فایر نویز الکتریکی را به سیگنال صوتی تبدیل و به خودی خود نویز تولید می کند. اگر میخواهید مطمئن شوید که نویز توسط آمپلی فایر ایجاد شده یا خیر، بدون پخش صدا ولوم آمپلی فایر را بالا ببرید و گوش دهید.
برای بررسی مشکلات آمپلی فایر این موارد را بررسی کنید:
- کابل اتصال به زمین آمپلی فایر را بررسی کنید که شل و یا آسیب دیده نباشد. این کابل باید به درستی به زمین متصل شده باشد تا هنگام پخش صدا هیچ نویزی ایجاد نشود.
- برای بررسی سیم اتصال به زمین بهتر است از یک تکنسین فنی کمک بگیرید.
- تنظیمات آمپلی فایر را بررسی کنید. همچنین ولوم آمپلی فایر را بیش از حد بالا نبرید.
- برای از بین بردن نویز سینما خانگی میتوانید از یک پاور کاندیشنر (نویزگیر برق شهری) را برای تنظیم و تثبیت منبع تغذیه و برق شهری استفاده کنید.
-
تاثیر عوامل محیطی
عوامل محیطی مانند نور، دما، رطوبت، فشار هوا و جاذبه ها و بازتاب ها میتواند باعث ایجاد نویز در سینما خانگی شود.
- نور به دلیل بازتاب صدا و تابش ممکن است کیفیت صدا را تحت تاثیر قرار دهد.
- نفوذ رطوبت و تغییرات دما ممکن است در عملکرد تجهیزات الکترونیکی اختلال ایجاد کند.
- فشار هوا انتقال صدا در محیط را تحت تاثیر قرار می دهد و آن ها مختل کند.
- ساختار محیط ممکن است بر انتقال و بازتاب صدا تاثیر بگذارد.
- در صورت امکان، سیستم صوتی خود را در محیطی خشک و خنک قرار دهید.
برای رفع مشکل نویز در سینمای خانگی با کجا تماس بگیریم؟
همراهان گرامی با توجه به هزینه بالایی که برای خرید سینمای خانگی صرف کرده اید، بهتر است عیب یابی و حل مشکل نویز در سینما خانگی را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید. برای تعمیر سینما خانگی میتوانید از تکنسین های آی پی امداد کمک بگیرید. تعمیرکاران این مجموعه با دانش فنی و تجربه چندین ساله در زمینه تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری دیجیتال، میتوانند مشکلات دستگاه شما را با پیشرفته ترین تجهیزات و دستگاه ها برطرف کنند. برای ثبت درخواست در مرکز آی پی امداد می توانید به سایت مجموعه مراجعه کنید و یا با شماره تلفن های 02158941 یا 02191093903 تماس بگیرید.